Поштарка приховала 450 гривень? Як вінничанин без окулярів отримав підвищену пенсію

Поштарка приховала 450 гривень? Як вінничанин без окулярів отримав підвищену пенсію
  • Отримав нового розміру пенсію. По дорозі додому посміявся з сусідкою, що підняли тільки на 50 гривень. А через 10 днів прийшов лист з Пенсійного фонду.
  • Цим листом пенсіонера з Дачної повідомляли про новий розмір нарахувань — 2000.
  • На пошті ж листоноша, як стверджує В’ячеслав Ніконов, видала йому тільки 1550 гривень.

— Якби не лист з Пенсійного фонду, я б не дізнався про обман, — каже 57-річний вінничанин. — У мене пенсія по інвалідності. 7 років отримував, і проблем ніяких не було. Все було нормально. А в липні, коли було підвищення, таке сталось…

До минулого місяця В’ячеслав Ніконов отримував 1497 гривень пенсії. Коли на початку липня прийшов по пенсію на поштове відділення, що на Дачній, 3, йому сказали: тепер пенсія буде 1550 гривень.

— Я підписав відомість, але окулярів не було тоді собі. Отримав 1550 і пішов додому. По дорозі зустрів теж пенсіонерку. Посміялися над цими 50-ма гривнями, які додали. Вдома гроші віддав дружині, як положено. Вона перерахувала і поклала в касу, — розказує пенсіонер.

Відео дня

Через 10 днів після того В’ячеслав Ніконов отримав лист з Пенсійного фонду. В ньому отримувача державної виплати повідомляли: з липня його пенсія складає 2000 гривень.

— Я зателефонував поштарці, сказав про лист. Вона на це мені відповіла: «Ні, вам не положено. Видно, якась помилка», — розказує В’ячеслав Ніконов. — Ну, помилка, так помилка… В 10.55 я їй дзвонив. Потім посидів, подумав — поїду в Пенсійний фонд, взнаю, так чи не так. Може, якась передвиборна брехня… Ніби офіційний лист, але зараз ні в чому впевненим бути не можна. На ньому ж ні печатки, нічого немає. Надрукували повідомлення і все…

В пенсійному фонді чоловіку підвередили: інформація в листі відповідає дійсності, із липня йому нараховують на 500, а не на 50 гривень більше — рівно 2 тисячі. На підтвердження пенсіонер попросив довідку. З цим проштампованим, пропечатаним і підписаним документом він подався на пошту одразу ж в той самий день.

— Пішов до начальника пошти і кажу, яка ситуація. Виносять мені відомість: там 2000 і мій підпис, — продовжує розповідь В’ячеслав Ніконов. — Тобто я без окулярів підписав відомість з правильною сумою. Приходить касирка й тут вже каже: «Я дала вам дала 2 тисячі».

— Почекайте, кажу, я ж дзвонив вам о 10.55 і ви сказали, що 2 тисячі не давали, бо не положено? Тому я поїхав в пенсійний фонд розбиратися, — переказує далі розмову пенсіонер.

— «Ні, я вам дала 2000. Підпис є? Є!», — така, за його словами, була відповідь працівниці.

— Знаєте, що я зробив? Не треба було, але спересердя сказав їй: «Це тобі гроші на похорон», — говорить пенсіонер. — А вона аж підскочила. Відразу відкрила тумбочку, дістала 450 гривень і мені віддала. Як думаєте? В неї завжди в тумбочці гроші лежать і саме та сума, яку не додала?

«Одягайте окуляри і дивіться»

Врешті В’ячеслав Ніконов домовився на пошті, що йому пенсію особисто видаватиме завідуюча чи заступниця. Через останню він отримував свої 2 тисячі цього місяця, сьогодні, 8 серпня.

— Вчора ходив, мені сказали, що затримали гроші, тому пенсії немає нікому. Сьогодні приходжу — є. Дають відомість, а в ній всі отримали вчора. Весь будинок. Тільки мені, виходить, вчора грошей не було, — розповів 57-річний пенсіонер з Дачної. — Почали, значить, пакості робити. Я зараз боюся, що пошту перестануть носити чи ще щось таке робити.

— Чому я прийшов до вас? Хочу, щоб люди дивилися відомості. Одягали окуляри і дивилися, а не так, як я, підписував наосліп, — пояснює В’ячеслав Ніконов. — Раніше ніяких інцидентів не було, тому навіть не думав, що таке може бути. І інші люди (я тепер більше, ніж упевнений) теж можуть потрапити в таку саму ситуацію.

Питаємо в пенсіонера, чому він не має банківської картки. Він говорить, що з електронними грішми не товаришує, називає себе консервативно людиною.

— Я свій мобільний номер не можу запам’ятати, а ви мені ще кажете: картку заведи, — зізнається пенсіонер. — Пізно вчитися старій собаці новим трюкам. Так кажуть? Але тепер, мабуть, доведеться зробити карту.  

На пошті захистили листоношу

По телефону 37-го відділення журналісту відповіла жінка, яка представилася заступницею завідуючої, але свого прізвища не назвала. Вона одразу зрозуміла, про що мова, коли почула про звернення в редакцію пенсіонера Ніконова.

— Сьогодні я йому особисто давала пенсію, — сказала вона. — А той конфлікт був у минулому місяці. Розумієте, яка ситуація? Він — випиває. Сусіди в курсі справи. Казали, можливо, його жінка в нього гроші забрала. Скоріше за все, наша листоноша йому дала всі гроші. Багато років вже робить і такого раніше не було.

Чому ж тоді вона віддала 450 гривень? На це питання заступниця завідуючої каже, що пенсіонер обзивався, тому листоноша вирішила позбавитися скандального відвідувача в такий спосіб, як він і хотів.   

— Вона психанула, — каже співрозмовниця. — Ми їй казали, щоб не давала гроші, бо ж вона всі дала…

Питаємо про телефонну розмову листоноші з названим пенсіонером, в якій звучало «вам не положено 2000». Керівниця продовжує захищати свою підлеглу:

— До цього ж ніяких конфліктів не було. Випив він чи не випив, забрала в нього гроші його жінка чи не забрала, не знаю. Але я в своїй працівниці довіряю.


Читайте також:

Шкодять водіям на об’їзній: під Вінницею знайшли розкидані по трасі металеві шипи

Військовий нагляд. Чому гвардійців послали на вулиці та на які дії вповноважили?

«Дайте номер Гавришівки, я влаштую їм свято!» Реакція вінничан на парад авіатехніки

Боїшся квартирника? Влаштуй йому квест, щоб не знайшов за 10 хвилин всі «заначки»
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Валентинка Валентинка

    Листоноші різні бувають.Соромно за таких.
  • Марія Мотрунчик

    Це жах
  • Анонім

    Неизвестно как оно было в этом конкретном случае, но я склонен верить, пускай он даже и пьет. Но, ведь, все деньги жене отдает, значит не все там так печально) В таких случаях нужно не в само отделение обращаться, т.к. там, как и везде, круговая порука, а писать через сайт сообщение(там подробно описать ситуацию и оставить свои данные). В моем случае, который никак с деньгами не связанный и менее значительный, я тоже сначала обратился к начальнику, который меня не послал, но проигнорил то что его сотрудница послала. Я подробно описал ситуацию на сайте, после чего они долго меня вызванивали, извинялись и просили чтобы написал что претензий не имею, а то их хотели поувольнять нафиг.
  • Вован

    Сама статья может быть с заголовком "как Наталья Гончарук бегала нагешом по Соборной". Фактов и доказательств столько же )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up