«Дайте номер Гавришівки, я влаштую їм свято!» Реакція вінничан на парад авіатехніки

«Дайте номер Гавришівки, я влаштую їм свято!» Реакція вінничан на парад авіатехніки
  • Сьогоднішній польоти військової техніки над містом декому були не до смаку. Молоді мами у Фейсбуку писали, як полякалися гулу літаків їхні діти.
  • А старшого віку жінка дзвонила в редакцію з вимогою дати їй телефон Гавришівки. Хотіла своїм дзвінком влаштувати усім «свято».
  • Та більшість городян із захопленням знімали літаки для соцмереж і писали слова вітання Повітряним Силам.

Те, що вразило вінничан — звична робота для військових льотчиків. Так в Повітряних Силах говорять про польоти, які ми спостерігали сьогодні вдруге за тиждень. В неділю, 4 серпня, нагадаємо, пілоти цього виду військ святкують 15-ту річницю. А сьогодні, 2 серпня, провели офіційні заходи біля Будинку Офіцерів. І польотний маршрут авіатехніки проклали над місцем урочистостей.

Першим в небі над містом пролетів вертоліт, а за ним кілька груп різних літаків. Побачили сьогодні вінничани Ан-26, пару Су-24М, Іл-76 у супроводі Су-27 та трійку з МіГ-29 та Мі-8. У спеціалізованому виданні Повітряних Сил про результат польотів написали так:

«Пролетіли літаки й вертольоти, як завжди, ідеально чітко і красиво. Війна давно навчила авіаторів ювелірної точності, бо від цього часто залежить життя. Та й пілотували повітряні судна справжні аси, які виконували найскладніші бойові завдання. А інших у Повітряних Силах і немає».

Відео дня

— Упевнений, що спільними зусиллями ми повернемо мир у нашій державі та виконаємо поставлені керівництвом держави завдання з нарощування боєздатності українського війська, — казав командувач Повітряних Сил України генерал-полковник Сергій Дроздов під час урочистого шикування на площі під Будинком Офіцерів.

Там сьогодні найкращі з Повітряних Сил отримували нагороди від міністра оборони України та начальника Генштабу Збройних Сил.

Фото з ресурсу armyinform



Тим часом в соціальних мережах — бум постів про військовий парад над житловими будинками. Особливо жваву переписку редакція 20minut.ua помітила в спільноті за дитячими інтересами — в групі мам. Жінки розповідали одна одній, як полякалися їхні діти гулу літаків і вертольоту, та що вони довго не могли заспокоїти немовлят.

А старшого віку вінничанка на ім'я Алла, щойно пролетіла авіаційна техніка, одразу ж подзвонила в редакцію. Жінка обурювалася парадом, казала, що в неї вікна мало не вилітають від цих польотів, які вона стерпіти не може. Між іншим, Алла згадувала Скнилівську трагедію.  

— Дайте мені номер Гавришівки чи того, хто відповідає за план цих польотів! Я зараз подзвоню і влаштую їм свято! — вимагала жінка.   

Ми дали читачці черговий номер Командування Повітряних сил. Після дзвінка туди, Алла зателефонувала знову і розповіла по результату: 

— Ви уявляєте? Мені сказали, що нікого зараз немає, тому «мілочка, до свіданія». Яка я їм «мілочка»? Це що за розмова така? Я на цей номер ще пізніше подзвоню…

Ця вінничанка вважає польоти занизькими. Про це і хотіла поговорити з їх організаторами. Доступу до інтернету, сказала, вона не має, тож не може написати гнівний пост. А дуже б хотіла.

І Фейсбук сьогодні транслює, як бачимо, виключно позитивні публікації мешканців столиці військової авіації. Городяни постять фото та відео й пишуть слова вітань військовим з Повітряних сил на честь їхнього професійного свята.  

Пропонуємо проглянути деякі дописи. Серед них є ролик військових авіаторів, зроблений спеціально до їхнього свята. А наприкінці знайдете голосування. Хочемо знайти думку читачів 20minut.ua про польоти у небі над Вінницею.
 

Опитування

Чи схвилював вас політ військової авіатехніки над містом?

 

Читайте також: 

Вертольоти і літаки крутяться над містом. В Повітряних Силах кажуть: спокійно, все по плану

«Кумівство ніхто не відміняв». Звинуваченого в сексуальних домаганнях полковника підвищили

Ау, контррозвідка? Склади Калинівського арсеналу будують люди з кримінальним минулим

Дуби на продаж. Дерева під Калинівським арсеналом ріжуть робочі, знайдені в інтернеті
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (149)
  • Олексій

    Таке дійство важливе як для населення так і для тих, хто служить. Можна і потерпіти пів-дня.
  • Zaverukha Volodymyr

    Показуха-это "марш равенства"(гей-парад) в Киеве.
    Слава Богу у нас еще есть  пилоты.
  • Вадим Черната

    Супер! С Праздником!
  • Виктор Самойлов

    Краще привітаємо всіх  військових Повітряних Сил з їх професійним святом! Вони є захисниками нашої країни! Я за щоб в кожну річницю так святкували!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up