Шкодять водіям на об’їзній: під Вінницею знайшли розкидані по трасі металеві шипи

Шкодять водіям на об’їзній: під Вінницею знайшли розкидані по трасі металеві шипи
Шипи знайшли на об'їзній дорозі, недалеко від «Козацького стану»
  • Спеціально зварені з міцного металу шипи знайшли водії на вінницькій об’їзній дорозі. «Дорожній контроль» виклав відео знахідки в Фейсбук — попередив водіїв про небезпеку.
  • Редакція дізналася, чи відреагувала якось поліція на інформацію із соцмереж та які небезпеки, крім пробитих шин, може нести підкидання таких колючок на дорогу.

«Будьте обережні! Вінницька об’їзна». Так підписали відео, яке виклав Володимир Затайдух в Фейсбук-групі «Дорожній контроль. Вінниця». На відео двоє чоловіків перебирають металеві шипи, знайдені на дорозі, і обговорюють, наскільки міцно і якісно вони зварені.

— Зварене. Як не кинь, все одно наїдеш. Упор хороший, — каже один водій.

— Це ж яке падло на дорозі їх накидало? — обурюється другий.

Відео дня

— Я запам’ятав місце, пройшовся, 10 штук назбирав, — каже автор відео та пояснює, що йдеться про відрізок об’їзної біля ресторанного комплексу «Козацький стан».

За словами Володимира Затайдуха, кілька водіїв інформували «Дорожній контроль» про такі знахідки. Хто і навіщо їх розкидав на дорозі? Про це йде жваве обговорення під його постом.

Найперше, що люди почали писати: причетними до такої шкоди можуть бути власники шиномонтажу чи СТО. Втім, такого розміру пробої, як будуть від цих «їжаків», навряд чи можна залатати. Тож більшість користувачів соцмереж схильні думати про кримінальне підґрунтя появи шипів на дорозі.

Найбільш вірогідною версією називають ось що: в таких спосіб злочинці вимушено гальмують на дорогах автомобілі, щоб пограбувати водіїв та їх пасажирів.

Що пишуть під відео з шипами на об’їзній

  • «Бізнес. Найближчі шиномонтажі в плюсі! Або рекет. Більше варіантів немає!»
  • «Якщо не похоронне бюро(((»
  • «Думаю, що це не шиномонтаж! І лежать ці шипи не вдень. Мінімум барсеточники, а максимум… Боюсь вголос сказати. Будьте дуже обережні. Якщо вже наїхав, то тягни до фонарів або хоча б до найближчої кафешки»
  • «Шиномонтажникам, навіть якщо припустити таке, досить шурупів чи гвіздків сипнути. Тут якась фігня западлистіша. На фури полюють, швидше всього»
  • «Грабіж, давня схема»
  • «Щоб людина зупинилась, а там вже як карта ляже...»
  • «З такими шипами легко опиниться в кюветі. Дірка така, як сигарета»
  • «Після такого шиномонтаж не допоможе. А от того, хто цим промишляє, нагодувати цими шипами треба…»

Також вінничани пишуть, що під Одесою на трасі був випадок грабунку за допомогою схожих металевих виробів. В мережі знаходимо новини про «їжаків» на дорозі, спаяних з великого розміру цвяхів, і про «шпильки» з підставкою. Подивіться, як такі шипи виглядають, на фото з новин інших регіонів:

На Тернопільщині в травні цього року знаходили шпильки на дорозі
Кількома роками раніше кияни розповсюджували знімки таких колючок для шин

А серед вінницьких коментарів є інформація про шипи на Електромережі та Хмельницькому шосе, поблизу Ксаверівки. Нібито там бачили такі ж, як на відео «Дорожного контролю». В названій спільноті зутрічаємо ще одну версію.

«Точно, хтось тікав від переслідування», — написав коментатор.

Що відбувається насправді, чи були пов'язані з шипами на дорозі повідомлення і як на них відреагувала поліція? Телефонуємо у відділ комунікацій обласного главку. Й там 20minut.ua розповідають, що відео бачили в Фейсбуку, про знахідку ніхто не заявив і повідомлень про наслідки наїзду на металеві колючки чи пов'язаний з цим злочини не було.

То чи вжили якихось заходів правоохоронці, щоб з’ясувати, чиїх рук це робота — розсипати на проїжджій частині спеціально зварені металеві деталі для проколу шин? 

За словами Ірини Добровольської з відділу комунікацій, на ділянку об’їзної біля «Козацького стану» відправляли групу правоохоронців для перевірки інформації. Вчора, 6 серпня, співробітники шукали там шипи. Перед цим пояснили: якщо зафільмоване водіями на відео знайдуть, тоді прийматимуть рішення про пошук тих, хто розсипав колючки. 

Сьогодні питаємо про результат виїзду на місце з перевіркою і дізнаємось: співробітники групи швидкого реагування оглянули названу територію, але жодного шипа не знайшли.

Зі зйомки на вінницькій об’їзній
Шипи знайшли недалеко від «Козацького стану»

Найбільш вірогідні версії:

  1. Хтось тікав від переслідування і кинув жменю слідом за собою. Шипи зібрали інші водії, тому їх поліція не застала.  
  2. СТО в такий спосіб набуває собі клієнтів. Цю версію більшість водіїв відкинули, бо пробити колесо можна й простішими деталями.      
  3. Розбійники так зупиняють машини на трасі в темну пору доби. Це версія найбільш популярна в соцмережах, але вона не підтверджена поліцією — нападів не було.  

Яку версію ви підтримуєте? Чи маєте власну? Напишіть про це в коментарях. Також просимо читачів, які зустрічали подібне, розповісти, де і коли це сталось.
 

Опитування

Чи варто дзвонити в поліцію, якщо знаходиш щось підозріле?


 

Читайте також:

Військовий нагляд. Чому гвардійців послали на вулиці та на які дії вповноважили?

Боїшся квартирника? Влаштуй йому квест, щоб не знайшов за 10 хвилин всі «заначки»

Дармові кросівки від Аdidas. Навіщо вінничан засипають посиланнями на неіснуючу акцію?

Приймала клієнтів у налаштованому на секс номері. Порносправа прибиральниці готелю

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Тетяна Ніколюк-Гарда

    А як так, що відео в інтернеті розмістили, а в поліцію не повідомили? Як мінімум є телеграм канал муніципальної варти, гаряча лінія в кінці-кінців, якщо не впевнені куди дзвонити.
  • NY

    Судя о том, как часто в последнее время проскакивает фамилия В.Затайдух, можно сделать вывод - готовится к местным выборам. Очень хочется до корыта))
  • Иван

    Затайдух освоил пофесию сварщика....
  • Walker

    "Еркуль Пуаро" місцевий, а чого версію про розкрутку Затайдуха перед виборами наступними не толкаєш. Відео так собі по деталях, і вночі знято. І там нічого конкретного про місце немає.
    Почали піаритись на облашуванні майданчиків та висадці дерев.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up