Дармові кросівки від Аdidas. Навіщо вінничан засипають посиланнями на неіснуючу акцію?

Дармові кросівки від Аdidas. Навіщо вінничан засипають посиланнями на неіснуючу акцію?
  • У різних вайбер-спільнотах вінничани отримують повідомлення про те, що Аdidas роздає 3000 пар взуття і 1800 футболок в обмін на опитування.
  • Це неправда. Ніякої акції бренд не проводить, а розсилка йде із посиланням на шахрайський сайт. В чому суть обману?

Хвиля акційних повідомлень про фейкову акцію відомої марки спортивного взуття вже пройшлася по Білорусі, а тепер почалася і в нас. Там у WhatsApp писали про 300 пар взуття і 180 футболок. Для українців прописали на нуль більше — «роздають» 3000 і 1800 штук брендового взуття та одягу.

Що акції з роздачі кросівок і футболок насправді Adidas не проводить, можна прочитати в твітах Adidas UA або на офіційних сайтах магазинів марки. А ті повідомлення, які зараз розходяться вінничанам спамом в різних месенджерах, ведуть на сторінку лишень зі схожою назвою.

На сайті з підозріло довгою адресою користувачам пропонують пройти опитування. Ставлять прості питання «Чи маєте в гардеробі речі фірми?», «Чи подобається вам наша фірма?» і так далі. Після опитування просять розповісти про акцію друзям і залишити свої реквізити для отримання подарунку. Так брехня розповсюджується. А посилки від Adidas врешті не буде ніякої.

Відео дня

Масові розсилки приходять на фішинговий сайт, здатний викрасти особисту інформацію, паролі і отримати доступ до ваших контактів. Так пояснили 20minut.ua в кіберполіції.

Ризик цієї розсилки може бути ось який: втрата доступ до особистих акаунтів у соцмережах або, якщо вводили дані своєї карти, то й коштів на рахунку. Спеціальна програма копіює інформацію і краде гроші з карти. Також через фішинг-розсилки шахраї отримують доступ до телефонної книжки користувача.

Між іншим, вигадана акція роздачі кросівок з футболками прив’язана до річниці бренду. Про це читаємо на сайтах новин сусідньої країни. Тамтешні прихильники Adidas в Твітері відрапортували: сучасна назва фірми з'явилася 70 років тому (в 1948-му), тож Adidas не може святкувати 95-річчя, як писалося в фейкових повідомленнях про кросівки задарма.



Важливо

  • Перед тим, як реагувати на будь-яку «халявну» пропозицію, перевіряйте інформацію.
  • Про розпродажі великих магазинів і знаних брендів можна знайти дані в офіційних групах соцмереж або за контактними номерами з офіційного сайту.
  • Щоб не втратити те, що маєш, в пошуках нового надбання, думайте тверезо.
  • І не забувайте відомий вислів: брехня розходиться в шість разів швидше правди. 


Опитування

Чи отримували повідомлення про акцію Adidas?




Читайте також:
 
Хлопців, що хотіли вбити тренера з бодібілдингу, не випустять з СІЗО. Звідки в них зброя?

«Кумівство ніхто не відміняв». Звинуваченого в сексуальних домаганнях полковника підвищили

Умовне покарання для наркодиллерки підтримав прокурор. А судді не витримали

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Serega Gl

    Так важ сайт і розсилав вчора ці повідомлення!
    Якби не з нього я б і не відреагував. .
  • Максим М-сим

    Любителі халяви, не забувайте, що безкоштовний сир, лише в мишоловці...!!! 🐲🐲🐲.

    Лена reply Максим М-сим

    ви коми ставите, щоб відпочити, як Незнайко на місяці?
  • Верочка Кольга

    Так, мені присилали,та я в це не повірила,нікому не пересилала,обман...
  • Анна Схабик

    Сьогодні зранку мене засипали такими повідомленнями.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловим планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up