Хлопців, що хотіли вбити тренера з бодібілдингу, не випустять з СІЗО. Звідки в них зброя?

Хлопців, що хотіли вбити тренера з бодібілдингу, не випустять з СІЗО. Звідки в них зброя?
Захисник надав суду позитивні характеристики на обох хлопців і просив звільнити їх під домашній арешт
  • В апеляційному суді розглядали скарги захисту на тримання під вартою без права застави.
  • Оскаржували арешт трьох хлопців, що зі зброєю напали на свого тренера з бодібілдінгу.
  • Одного з них, власника пістолету, назвали АТОвцем і членом громадського формування.

Про злочин проти 33-річного Серафима Кітновсього редакція 20minut.ua розповідала в статті «Учні напали на тренера з бодібілдингу: проти одного троє з пістолетом і ножем». Сестру пораненого Світлану Вергелес, в чий магазин ломилися колишні учні її брата, не одразу визнали потерпілою, а їй теж погрожували вбивством. Сьогодні, 25 липня, прокурор сказав: в Барському нападі вже офіціно двоє потерпілих, і Серафим, і Світлана.

Вони назвали журналісту 20minut.ua імена арештованих хлопців. Костянтину, Павлу і Віталію 15 липня, Барський суд дав 60 діб тримання під вартою без права застави. Їм оголосили підозру в хуліганстві, скоєному групою осіб та із застосування зброї.

Змінити такий суворий запобіжний захід на домашній арешт двом своїм підзахисним просив сьогодні адвокат за призначенням Таужнянський. Захисник третього учасника надіслав до суду заяву з проханням перенести засідання, і його призначили на 30 липня. А скарги Таужнянського — розглянули. Одна з них стосується головного підозрюваного — хлопця, що стріляв в обличчя тренеру. 

Серафим Кітновський після нападу. Сьогодні він каже: «Якби не моя фізична підготовка, мене би вже не було»

Адвокат надав суду позитивні характеристики на обох хлопців, аргументуючи причину для звільнення під домашній арешт. Про власника «Форт-12 РМ» сказав: він також отримав тілесні ушкодження, нібито сприяв слідству, бо добровільно віддав поліції пістолет.      

Відео дня

Суд цікавився, на яких підставах видавався дозвіл на зброю? Захисник не зміг пояснити. Із озвучених на засіданні характеристик почули ось що: цей юнак був учасником бойових дій на Сході і є активним членом якогось барського громадського формування.

А про другого свого пізахисного Таужнянський надав зразкову характеристику з ОСББ. В ній написали, що юнак брав участь в добровільних роботах, не конфліктував з сусідами, в п’яному вигляді його не помічали, мав завжди охайний вид.

На противагу такій інформації потерпілі називають хлопців знаними в Бару розбишаками, що не раз відкуповувалися від відповідальності. Так сказали Серафим Кітновський, Світлана Вергелес і її чоловік. В суді ж звучить інше: раніше не судимі й не притягались.  

— Підозрювані визнали свою причетність до події, — обмовився сьогодні в апеляції захисник Таужнянський. — Про кваліфікацію я не говорю, але вони по-іншому обґрунтовують…

Захисник підозрюваних: адвокат на призначенням

Ще з почутого на розгляді скарг на арешт без права застави: усі троє учасників бійки зі стріляниною були п’яними під час злочину. Що хлопці зробили, в подробицях розповіли 20minut.ua Світлана Вергелес та Серафим Кітновський. Із їхніх слів, юнаки були в неадекватному стані і мали набір їх вбити, тож потерпілі вимагатимуть перекваліфікації.

— Якби не моя фізична підготовка, мене б вже не було, — казав Серафим Кітновський. — Вони йшли до кінця. Клялися: «ми тебе заб’ємо».

— Яке це хуліганство, коли одну людину вбивають, а на другу нападають, стріляють і ножем погрожують? — питає Світлана Вергелес. — Той Костя махав мені перед очима пістолетом, вимагав відчинити двері, волав: «все, я тебе вбиваю».

Колегія апеляційного суду сьогодні засідала без потерпілих. Не доставляли на розгляд апеляційних скарг і арештованих. В дебатах змагалися між собою прокурор і захисник. Врешті маємо рішення не на користь адвоката. Хлопці залишаться під вартою до 9 вересня без права оскаржити рішення. Скарги захисту залишили без задоволення, а увалу Барського суду — без змін.     

Прокурор на слухання приїхав разом зі слідчим в провадженні

Як описали злочин в рішенні про арешт, знайдете за цим посиланням до реєстру судових рішень. Кваліфікацію, нагадаємо, в поліції назвали попередньою, що може змінитися в ході розслідування. Яке покарання вона обіцяє?  

Частина 4 статті «Хуліганство» Кримінального кодексу України каже, що «грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, — карається позбавленням волі на строк від 3-х до 7-ми років».

 

Читайте також:

Умовне покарання для наркодиллерки підтримав прокурор. А судді не витримали

«Кумівство ніхто не відміняв». Звинуваченого в сексуальних домаганнях полковника підвищили

Учні напали на тренера з бодібілдингу: проти одного троє з пістолетом і ножем

Сьогодні ховають вбитого в СІЗО. Шість діб родичам не віддавали тіло 59-річного Сергія
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Катерина

    Чи буде людина в здоровому розумі після того як в неї стріляли, ось так фотографуватися?!

    Дональд_К reply Катерина

    тоесть он все придумал?

    andreykobesp reply Катерина

    адреналін качає.
  • Роман Кот

    Хтось непогано тягне за розбешак
  • Саша Сашков

    Який на..й атовець бред відмазати хочуть скотину
  • Anonymous

    "Одного з них, власника пістолету, назвали АТОвцем і членом громадського формування."

    Все сталося,так,як я писав у коментарях до попередньої розповіді.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up