Поряд оазис, а в нас болото: проблема жителів на Космонавтів

Поряд оазис, а в нас болото: проблема жителів на Космонавтів
  • Проспект Космонавтів став «перлиною» Вишеньки: стару, розбиту місцину капітально оновили за кілька років. А ще відремонтували подвір’я навколо, але не всі.
  • Впритул до площі Могилка є будинок на Космонавтів, 6, де ремонту, як кажуть жителі, не було останні 50 років.

До редакції звернувся житель дому на Космонавтів, 6. 82-річний Троян Чурчун розказав, що у його подвір’ї справжнє болото.

— Виходжу з під’їзду, а навколо бруд, намул. Ця ситуація стає гіршою, коли проходять дощі. Тоді на дорогу зливає багато землі, та так, що неможливо взагалі вийти на двір. Звертався до ЖЕКу (їх будинком опікується ЖЕК №6), а мені кажуть, що це не їх справа. Невже жаль дві машини відсіву та асфальту, щоб зробити нормальні тротуари та дорогу? — сказав Троян Васильович.

Відео дня

Брудні проблеми

Разом з ним пройшлися подвір’ям. Тут є лише одна дорога, тротуари відсутні. Так само як і місця для парковки авто. Асфальт місцями потріскався, але є кілька «латок».

Троян Васильович показав, що майже біля кожного під’їзду збираються калюжі. І щоб вийти з дому його жителі мають спочатку вступити в воду та бруд. А потім, шаркаючи та стираючи з підошов намул, йдуть по справах.

Під час прогулянки зустріли двох жінок, які живуть в цьому домі.

— Це просто неможливо! Подвір’я повне бруду, води. Тоді як за 50 метрів ідеальна дорога та тротуари. І так вже 50 років!

— А взимку тут взагалі не пройти. Бо ЖЕК не прибирає сніг, не хоче виконувати роботу, за яку ми платимо, — обурювалися жінки.

Тоді як проблеми з брудом біля будинків є й в навколишніх подвір’ях. Навпроти шостого дому є Космонавтів, 3 та 5. Біля одного з них відремонтували подвір’я, зробили нові сходи, парковку для машин.

А біля №3 — усе залишилося по-старому. Там постійно збираються калюжі після дощу. І це якраз впритул до одного з найгарніших місць Вишеньки — площі Могилка з фонтанами, лавками, гарною плиткою та велодоріжками.

Біду роблять машини

Аби дізнатися чому подвір’я на Космонавтів, 6 вже без ремонту півстоліття — звернулися до міського департаменту ЖКГ, яке опікується багатоповерхівками міста. Його керівник Роман Фурман розказав, що уся проблема через велику кількість авто, які паркують у дворі.

— Старша по дому знає цю історію, зверталася до депутата з їхнього округу, та він їй пояснив. Там старе подвір'я без тротуарів, які при будівництві не були закладені в проект. Кількість автомобілів збільшилась та водії паркують свої машини на зеленій зоні, знищили бордюри, — пояснив директор департаменту ЖКГ Роман Фурман. — Як результат, машини з'їжджають на дорогу та везуть за собою землю. Хотів включити це подвір'я в план капітальних ремонтів на цей рік, але можливості бюджету обмежені. Тому будем пропонувати на наступний рік.

Зачекайте, а чи не є порушенням стоянка автомобілів на зеленій зоні? Адже водій «Лексусу» поплатився за свій розворот на газоні по проспекту Космонавтів. Керівник «Муніципальної поліції» Василь Гайовик підтвердив, що таке порушення фіксують і на прибудинкових територіях багатоповерхівок.

— Такі виклики бувають часто, ми займаємося ними ще з 2012 року. Дзвонять як мешканці, так і представники ЖЕКів. У випадку, якщо зафіксовано правопорушення та віднайдено порушника, на цю людину накладають адміністративний штраф — 340-1360 гривень. Плюс, ще нараховують матеріальну шкоду, — сказав Гайовик.

Нагадаємо, для субсидії «розлучають» сім’ї та «виписують» дітей

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up