Помандрувати в часі на Соборній та зустріти «Бітлз» на пішохідному переході. ПРОГРАМА на День міста

Помандрувати в часі на Соборній та зустріти «Бітлз» на пішохідному переході. ПРОГРАМА на День міста

На День міста вінничани зможуть: знятися у фільмах “Пірати карибського моря” або “За двома зайцями”, помандрувати часом в різні історичні епохи міста прямо на Соборній, а ввечері послухати наживо гурт “Друга ріка” та “The Hardkiss”. Також планують відкрити сквер “Ліверпуль”. 

Свій 654-й День народження Вінниця відзначатиме 9 вересня. Щоб організувати свято витратять 2 мільйони 20 тисяч гривень: 520 тисяч з міського бюджету, решта — фінансова допомога спонсорів.

До Дня міста відновлять полущену мозаїку, що біля входу до Центрального парку. Як і минулого разу діти взяли участь у розфарбовуванні плитки. Із  600 надісланих  малюнків обрали 300 малюнків на патріотичну тематику. Також 9 вересня відкриють  сквер “Ліверпуль” з фігурами учасників легендарного гурту “Бітлз”. В міськраді всіх таємниць не розкривають, але обмовилися, що “Бітлз” переходитиме пішохідний перехід як на відомому фото, де вони крокують по «зебрі» вуличкою в північному Лондоні. Фото  стало обкладинкою  альбому Abbey Road.

Розпочнеться свято з  концерту на Майдані Незалежності о 14.00. Там виступатиме Національний академічний симфонічний оркестр України під диригентством народного артиста України Володимира Сіренко. Класичну музику продовжать грати вокальна українська а-капельна група “Пікардійська терція”. Майдан заповнять  роботами художників, а для книголюбів запрацює “ВІННИЦіЯнський “BOOK-ярмарок”.

Відео дня

На Соборній, підкріпившись вуличною їжею, можна буде відправитися у мандрівку часом починаючи з 14 століття і побачити, що відбувалося в місті в різні історичні епохи.

На площі Європейській збереться молодь міста на ІІІ фестивалі “Вінничани мають таланти”. В ньому візьмуть участь творчі колективи, зіркові вінничани з проектів “Країна У”, “Голос Діти”, “Голос країни”, “Україна має талант”, “Танцюють всі”.

Майдані Небесної сотні перетвориться на велику кіностудію, де будь-хто може знятися у відомих стрічках. Приміром, “Вій”, “За двома зайцями” чи “Пірати карибського моря”. На майданчику працюватимуть гримери та костюмери, щоб створити образ актора.

В Центральному парку діятиме кілька локацій. На площі біля Літнього театру проходитиме Фестиваль спортивно-бального танцю. Майстер-клас проведе Олена Шоптенко — хореограф, яка 10 років тому разом із Володимиром Зеленським стали переможцями телепроекту  “Танці з зірками”. Навчитися танцювати можна буде і у чемпіонів з аргентинського танго Михайло Лисенко та Наталія Первушина.

На стадіоні паку відбудеться турнір з тенісу, шахів та шашок. Виступатимуть спортсмени Вінниці з різних видів спорту. Покажуть  шоу кращі спортсмени України зі стрибків на батуті.

На Майдані “Водограй” пройде мистецький фестиваль, який підготує Вінницький педагогічний університет. Там усі охочі зможуть узяти участь в майстер-класах з пісочної анімації, галькопластика, художнього конструювання тощо.

Завершиться свято на площі Василя Стуса (“Книжка”) концертом. Запросили Олега Винника, гурти “Друга ріка” та “The Hardkiss”

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up