Подружжя Остапенків поховали. Їх син і ще двоє постраждалих хлопців — стабільні

Подружжя Остапенків поховали. Їх син і ще двоє постраждалих хлопців — стабільні
  • Під час нічної атаки на Вінниччину, ворожий безпілотник влучив у житловий будинок, у результаті чого загинуло подружжя, а їх син опинився в лікарні. У цей день від уламків збитого безпілотника постраждали ще двоє хлопців.
  • Станом на 19 березня в обласному департаменті охороні здоров’я повідомили, що всі троє хлопців стабільні і ще знаходяться на стаціонарному лікуванні.

Пізно ввечері 14 березня оголосили чергову повітряну тривогу, і попередили про те, що російські військові запустили кілька груп «шахедів» по Україні. Дрони-камікадзе долетіли до Вінницької області, де один із них влучив у житловий будинок у Немирівському районі. Там мирно спали 52-річний Іван та 45-річна Людмила Остапенки і їх 26-річний син Віталій. У ДСНС тоді повідомили, що з-під завалів будинку врятували двох людей, яких передали медикам і деблокували тіло загиблого чоловіка.
У ту ж ніч на Тульчинщині уламки збитого дрона пошкодили легковий автомобіль, також поряд загорілося промислове приміщення. Постраждали двоє хлопців, які знаходились поряд з авто — 17-річний Євген і 18-річний Дмитро. Вони отримали опіки 2-го та 3-го ступеня. Їх госпіталізували до опікового відділення обласної лікарні.

Постраждалим надається допомога

В обласному департаменті охорони здоров’я повідомили — медики зробили все можливе для постраждалих від атаки. Але, на жаль, подружжя з Немирівського району Іван та Людмила Остапенки загинули. Чоловік помер одразу, за життя жінки лікарі боролися 7,5 години. Їхній 26-річний син Віталій отримав черепно-мозкову травму, численні переломи і знаходиться в одній з обласних лікарень, де йому надається уся необхідна допомога.
Станом на 15 березня, Віталій з Немирова був у дуже важкому стані. А Євген та Дмитро з Тульчина мали опіки 2-го та 3-го ступеня і стан ближче до важкого.

Відео дня


— Всім постраждалим надається необхідна медична допомога, — розповіла тоді Тетяна Бондаренко, заступниця директора обласного департаменту охорони здоров’я. — Хлопці з Тульчина мають стан середнього ступеня ближче до важкого. Стан хлопця з Немирова важкий, дуже важкий.
Про допомогу хлопцю з Немирова написала на своїй сторінці Тетяна Щербатюк: «Мій одногрупник Віталій Остапенко внаслідок нічної ворожої атаки знаходиться у важкому стані. Прохання допомогти, хто скільки може на подальше лікування Віталія». Номер картки батька Людмили Остапенко — Івана Вовка .

А потім були похорони

У суботу, 16 березня, в Свято-Покровській церкві в Немирові родичі, друзі і сусіди попрощалися з подружжям Іваном та Людмилою Остапенків.
На похороні сусідка Галина розповіла, що чоловік із жінкою усіх себе присвятили вихованню єдиного сина і за день до їх загибелі у Віталія був день народження.

— Дуже була гарна родина, батьки жили заради сина лише, — підтверджує слова сусідки хрещений батько сина Івана та Людмили. — Я працюю рятувальником, і це була саме моя зміна. Коли її витягнули, то єдині слова були: «Де моя дитина?» Коли сказали, що він у лікарні, лише відповіла: «Слава Богу!» І все, забрали її… 

Хлопці стабільні

Станом на 19 березня в обласному департаменті охороні здоров’я повідомили, що всі троє хлопців стабільні і ще знаходяться на стаціонарному лікуванні і їх доглядають медики.


Читайте також:

Актор і музикант у мирному житті, а нині — розвідник, що знищує ворога FPV-дронами

«Ми вчимося жити з болем». Дружини військових писали картини на згадку про своїх полеглих Героїв

Читали Кобзаря на руїнах Будинку Офіцерів. Театр творчих людей створив щемливе відео

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Natasha Kucher

    Вічна пам'ять загиблим😥🕯️

    Хлопцям швидкого одужання! Нехай Бог береже вас!
  • Ольга Єршова

    😭💔🙏

keyboard_arrow_up