Подільський зоопарк показав, який затишний будинок буде у кроликів

Подільський зоопарк показав, який затишний будинок буде у кроликів
  • Вінничани та гості міста можуть відвідати тварин, які мешкають у нашому зоопарку.
  • У Подільському зоопарку завершують будівництво будинку для представників символу року, адже 2023 рік за східним календарем проходитиме під символом Чорного Водяного Кролика.
     

— Почнемо наш новий рік з гарних новин, —  повдіомляє Подільський зоопарк, який не зраджує своїм принципам. — Ми розвиваємось, розбудовуємось, робимо все від нас можливе, аби мешканцям зоопарку і вам, дорогі наші відвідувачі, почувалось в нашому куточку природи комфортно і затишно.

Будиночок

Тож, хочемо вас порадувати. Невдовзі у наших кроликів, патагонських мар і сумчастих валабі буде зимовий будиночок. Нині на території вольєру триває будівництво нової споруди.

Відео дня

У будь-яку погоду, у зливу чи заметіль, тварини самі обиратимуть, де їм перебувати. Під відкритим небом чи ховатись у будиночку.

Для того, аби тварини могли самі заходити і виходити зі своєї нової комфортної схованки, в нижній частині стіни є спеціальний отвір. У будиночок можна буде зайти і через двері. Родзинкою нової споруди буде її незвичайний дах. Покрівлю накриють штучною травою.

Вольєр для квакерів

Біля вольєру з цими птахами тихо не буває. Тут завжди гамірно. Папуги монахи або квакери, як їх ще називають, завжди в русі.

У будь-яку погоду та пору року в їхньому вольєрі, як у великому вулику. Одні папужки утеплюють свої гнізда, інші — ласують зеленим салатом. На жердині, де зазвичай місце зустрічі для закоханих, один з мешканців цього великого гуртожитку смакує морквинкою.

Всі свої дії папужки супроводжують спілкуванням один з одним. Таких шанувальників компанії годі й шукати.

А ще квакери дуже розумні і здатні легко навчатися. Якщо вони дорослішатимуть в оточенні людей, вони можуть навчитися відтворювати людську мову.

Історія зоопарку

Історія вінницького Подільського зоопарку розпочалася у 2005 році. Відтоді заклад постійно розвивається, вдосконалює свою територію та вольєри і регулярно поповнюється новими мешканцями.

Станом на жовтень 2022 року у колекції зоопарку — 138 звірів і 127 птахів. Серед них є й евакуйовані з інших регіонів через повномасштабну війну росії проти України: ягуар, рись, тигр, верблюд і чотири лемури.

Детальніше про звіринець можна дізнатися у матеріалі:

 

Читайте також:

У Подільському зоопарку оселилась пара «гавкаючих» оленів

«Коли побачила її в руках неадекватного Паші, не витримала». В Аліни вже рік живе вухата сова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up