У Подільському зоопарку оселилась пара «гавкаючих» оленів

У Подільському зоопарку оселилась пара «гавкаючих» оленів
  • «Гавкаючими» звуть мунтжаків, карликових оленів. До Вінниці тварини приїхали з Київського зоопарку. Їх обміняли на оленів благородних. 

Мунтжаки — найстаріший рід оленів. Сучасні види поширені у Південній та Південно-Східній Азії, а також у Японії. Втім, до останнього льодовикового періоду мунтжак населяв і Європейський континент. Саме тому найстаріші залишки цих тварин археологи знаходили на території Франції, Німеччини і Польщі. Останнє похолодання призвело до міграції та вимирання мунтжаків.

«Гавкаючі» олені є жуйними тваринами. Живуть вони у вічнозелених лісах, трав'янистих луках, чагарниках й густих заростях лісів, де для них достатньо рослинної їжі. Раціон тварин: листя, бруньки, різнотрав’я та опалі фрукти. Про це інформує Подільський зоопарк.

В залежності від підвиду мунтжака його маса може становити від 12 до 55 кг, а висота в холці —  від 30 до 70 см.

Відео дня

Свою назву карликові олені отримали недаремно. Звук, схожий на гавкіт, тварини видають, коли відчувають себе у небезпеці аби чимсь схвильовані. Для захисту, боротьби за самку або життєвий простір самець може використовувати різці на верхній щелепі та свої короткі роги. У самок рогів немає. В них присутні лише кісткові нарости. 

— Наразі мунтжаки з Київського зоопарку мешкають у вольєрі по сусідству з верблюдами та антилопами, — зазначають у звіринцю. — До нових умов звірі адаптувались досить швидко. Завбачивши відвідувачів, самець без остраху підходить до паркану. Натомість його подружка не така смілива і спостерігає за спілкуванням здалеку, не виходячи зі своєї схованки.

У вінницькому зоопарку, нагадаємо, живе родина декоративних в’єтнамських свиней. У них днями сталося довгоочікуване поповнення. Мініатюрна кабаниха народила поросят.

 

Читайте також:

Релакс-відео суботнього вечора: як мама-індичка дітей на прогулянку водила

Кіт став символом незламності. Де у Вінниці є зображення та скульптури цих тварин?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Елена Кирилова

    Там ще подряд з ними дуже гарнi та величезнi два верблюди ,переселенцi якщо не помиляюсь то з Миколаïвсьго зоопарку.
  • Елена Кирилова

    А ми вже з ними познайомилися.

keyboard_arrow_up