Пішов з життя відомий вінницький письменник Микола Рябий

Пішов з життя відомий вінницький письменник Микола Рябий
  • Помер письменник і публіцист Микола Рябий. Сумну звістку повідомив голова обласної письменницької організації Вадим Вітковський.
  • Дочка письменника розповіла, що батько хворів на коронавірус, і незадовго до його повернення додому з лікарні не витримало серце.

— Пішов у далеку дорогу великий патріот України, видатний письменник Микола Рябий. Україна була його життям, — написав у фейсбук Вітковський.

Згодом Вадим Вітковський написав ще один допис. Цитуємо його:

Відео дня

«Перестало битися серце великого патріота України, видатного письменника Миколи Олександровича РЯБОГО, який десятки років свого життя і титанічної творчості романіста на сторожі української державності тримав своє палке слово.

Микола Олександрович був великим авторитетом і гордістю Вінницької обласної організації Національної спілки письменників України,  першим з українських письменників написав про героїзм і трагедію українців під Крутами, назвавши свій роман символічно - *Ще не вмерла Україна*, двічі номінувався на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Рябий був дуже обдарованим чоловіком. Окрім майстерного володіння Словом, Господь обдарував його гарним голосом, і він написав ціле дослідження про українську Пісню в душі Українського народу.

Будучи давно справді народним письменником, лауреатом багатьох літературних премій, зокрема, і міжнародних літературних відзнак, він, на превеликий жаль, так і не дочекався  від рідної держави України, що її любив усім серцем своїм, ані ордена, ані звання *заслуженого...*, і це дуже прикро... 

Але не за ордени і звання жив і трудився Микола Олександрович. .. Найкращою нагородою йому, достойнику з достойників, стала Любов і Повага рідного народу, який гідно оцінив його працю!

Спочивайте з Богом, Учителю мій!

Україна плаче і сумує за Вами, великим Сином своїм!

Україна не вмерла у багатьох історичних випробуваннях, живе і не умре ніколи, як Ви і хотіли!

Царствуйте! Вічна Вам пам*ять!».

Також написала про смерть Миколи Рябого його дочка. Вона розповіла, що батько перехворів на коронавірус, а перед випискою з лікарні помер від того, що не витримало серце.

Ось фрагмент з її посту, опублікованого сьогодні, 1 січня, у Фейсбуці: 

«...Цього разу смерть не випустила його зі своїх цупких обіймів. Два місяці він боровся за життя у короновірусній лікарні, що її розгорнули на базі протитуберкульозного диспансеру. За такої обширної двобічної пневмонії, яка була у нього, шанси перемогти ковід, особливо зважаючи на поважний вік, були мінімальні. Але тато таки переміг ковід і вже готувався виписуватись додому, як підвело хворе й змучене серце. Двічі лікарі повертали його до життя, але все має межу. Навіть така потужна сила духу й воля до життя, які були у батька, вичерпались...»

Довідка

Микола Рябий — український письменник, відомий прозаїк, публіцист, перекладач. Член Національної спілки письменників України (1976), Національної спілки журналістів України.

Народився 7 грудня 1936 року в селі Заболотне Крижопільського на Вінниччині у селянській сім'ї.

Закінчив Київський гірничий технікум (1956). Працював майстром на шахті, в кар'єрах Джуринського комбінату стінових матеріалів, що на Шаргородщині. У 60-ті роки перейшов на журналістську роботу. Друкувався у місцевій пресі, працював у Брацлаві в районній газеті «Шлях Ілліча». Після закінчення заочно факультету журналістики Київського університету (1967) вдосконалював журналістський досвід в газетах «Комсомольське плем'я», «Вінницька правда», «Подолія».

Прочитати більше про Миколу Рябого можна у наших публікаціях:


Читайте також:

Їх забрав 2020-й. Знані вінничани, які померли від коронавірусу

Коронавірус вже має 12000 мутацій. Чи варто боятися?

Як працюватимуть лікарні на Новий рік та Різдво. Адреси та графік

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Иван Иванов

    Те, що було пiд Крутами, правду написав? За останнi 30 рокiв писали тiлькi брехню, так, як було потрiбно для скаломучення мiзкiв. Кiнули майже не озброєних дiтей проти муравьйовцiв. Його загони були добре укомплектованi iз селян - вiйськових, що втекли з фронту та були жителями навколiшнiх сiл. Петлюрiвцi кинули злопцiв на смерть, а самi у цей час грабували єврейськi квартали.... Ющенко палку зовсiм перегнув, назвав учнiв та студентiв "першим спецназом Украiни".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up