Пекельна ніч в Україні: на Вінниччині збили дрон-камікадзе «Shahed-136»

Пекельна ніч в Україні: на Вінниччині збили дрон-камікадзе «Shahed-136»
Shahed 136 — дрон-камікадзе, виготовлений Іраном і вперше представлений 2020 року. Фото ілюстративне
  • Цієї ночі в Україні з 21.30 до 02.40 тривала повітряна тривога.
  • Окупанти продовжують атакувати дронами-камікадзе іранського виробництва.
  • Один «Shahed-136» збили над Вінницькою областю.

Як інформують у Командуванні Повітряних сил України, із 22.00 по 24.00 год 26 жовтня, було випущено понад два десятки «Shahed-136».

17 дронів знищено силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України. Ще два «Shahed-136» знищили інші підрозділи Сил оборони України.

П’ятнадцять «шахедів» знищено у Одеській, три — у Миколаївській та один — у Вінницькій областях.

Відео дня

Високу ефективність бойової роботи показало озброєння надане Україні західними партнерами.

Крім того, у зоні відповідальності повітряного командування «Схід» зенітним ракетним підрозділом знищено керовану авіаційну ракету Х-59.

Росіяни завдали ударів

Під час оголошення повітряної тривоги росіяни вдарили по громаді Київської області, внаслідок чого виникла пожежа. Про це повідомляє УП з посиланням на голову Київської ОВА Олексій Кулеба

— Ворог наніс удар по одній із громад області. Усі служби на місці. Йде ліквідація пожежі. Попередньо жертв та постраждалих немає, — йдеться у повідомленні.

Пізніше Кулеба додав ще про  декілька прильотів в одній із громад області. Також він зазначив, що українські сили ППО ліквідували ворожі повітряні об’єкти.

Від ворожих обстрілів постраждали околиці Запоріжжя та передмістя. Є інформація про виникнення пожежі, повідомляють ЗСУ. На цей час об‘єкти інфраструктури залишаються без електропостачання. В деяких будівлях вилетіли шибки.

На Дніпропетровщині зенітний ракетний підрозділ знищив повітряну ціль, попередньо авіаційну керовану ракету Х-59, повідомили в Повітряному командуванні «Схід».

Україна під атаками окупантів

З 10 жовтня, Україна знаходилася під атаками російських терористів. Були вибухи в Києві, у Хмельницькому, Житомирі, Дніпрі також було чутно вибухи. Також декілька вибухів сталися у Львові та області — у Львові в окремих районах зникло світло. На Вінниччині спрацювала ППО.

17 жовтня також були вибухи на Вінниччині. Росіяни влучили в електростанцію

Вибухи на Вінниччині: росіяни влучили в електростанцію

19 жовтня повітряну тривогу оголосили о 12.51. За годину після її оголошення місцеві мешканці чули звуки, схожі на вибухи. Перші вибухи на Вінниччині почули о 13.56, повторні — о 14.02.

Як інформують Повітряні Сили, одну ракету знищено винищувальною авіацією, одну зенітним-ракетним підрозділом у зоні відповідальності Повітряне командування «Центр» на Київщині та Вінниччині. Ще дві ракети — збито протиповітряною обороною Сухопутних військ на Чернігівщині.

Нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Жмеринка зустрічає Героя. На Донеччині загинув військовий Роман Буран

Диво під час війни: Іван Болюбаш, якого вважали загиблим, виявився живим

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (113)
  • Анна Анна

    Як дізнатися про розмір субсидії?
  • Tatyana Dogotar

    Дякуэмо, нiхай Господь оберегает вас
  • Галина Пасічник

    Слава ЗСУ!!!
  • Marija Jasinska

    Так попереджали ,щоб не казати де збили тих чортів  і номер не називати ,а самі викладають пишуть, повідомляють до дрібниць

keyboard_arrow_up