Пацієнти лабораторії на території Пироговки скаржаться на відсутність вбиральні. Що каже керівництво?

Пацієнти лабораторії на території Пироговки скаржаться на відсутність вбиральні. Що каже керівництво?
  • Нещодавно, на початку листопада, у соцмережі з'явилася скарга пацієнтки клініко-діагностичної лабораторії, що знаходиться на території лікарні Пирогова, на відсутність вбиральні у медзакладі.
  • Дізналися, чи збирається керівництво Пироговки вирішувати цю проблему. 

Вінничанка, яка попросила залишитися анонімною, нещодавно написала допис в приватній групі у соцмережі, де описує, як днями стала свідком неприємного видовища. 

«Людина приїхала з району в нашу Пироговку здавати аналізи. Подолала нормальний шлях, відсиділа чергу, і свою природну потребу справила просто в коридорі. Як виявилося, це й не одиничний випадок. Лаборантки кажуть: місяць тому жінка «баночку» набирала просто у закутку коридору. Все тому, що у будівлі лабораторії немає туалету. Вуличний давно закрили, в інші корпуси через карантин не пускають, навіть платного на території Пироговки немає. Є кущі, але зараз не літо», — пише жінка. 

За словами очевидиці, адміністрація закладу в курсі проблеми, але жартує позаочі, кажучи, ходити у платний в переході «Урожаю». Ми прийшли перевірити, чи справді у цьому медзакладі немає туалету. Як виявилось він є, але на дверях напис «службове приміщення». 

Відео дня

З власних джерел редакції, нам вдалось дізнатися, що ця проблема існує вже кілька років. З’явилось вона, коли на території Пироговки закрили громадську вбиральню, яка була в занедбаному стані. 

Нам вдалось поспілкуватися і з іншими частими пацієнтами Пироговки, які обурені такою ситуацією. Пацієнти, які стояли в черзі у лабораторію, коли ми прийшли туди, розповіли, що працівники не пускають у службову вбиральню. А у поліклініку в час пандемії просто так не зайти. 

«Ми не збираємося робити туалет для всієї вулиці»

Головний лікар Вінницької обласної клінічної лікарні імені Пирогова Олександр Жупанов не погоджується з усім вище сказаним. Каже, їхні пацієнти не потребують на сьогоднішній день додаткових вбиралень, а люди, які проходять повз — може й потребують. 

— У нас лабораторія клінічна, яка робить аналізи стаціонарним хворим. У хворих забирають аналізи у відділеннях і несуть в лабораторію. А це люди з вулиці хочуть прийти до нас у лабораторію просто в туалет. Ми можемо платно зробити аналіз на коронавірус, а для цього в туалет йти не треба, — коментує Олександр Жупанов. — У лабораторії є туалет, але, щоб вся Вінниця через нього проходила ми не можемо дозволити. У кожному відділенні є по кілька вбиралень. Через лікарню Пирогова щодня проходять тисячі людей, і вони вирішують піти в туалет саме до нас.  
За словами головного лікаря, на території їхнього медзакладу був громадський туалет, але зараз він справді у занедбаному стані. Каже, для того, щоб його відремонтувати треба два мільйона гривень. 

— Якщо держава дасть, то ми відремонтуємо. На його ремонт є проектно-кошторисна документація. У відділеннях у нас достатня кількість туалетів для хворих, які лікуються і для тих, хто приходять їх провідати. Ми не збираємося робити туалет для всієї вулиці, — каже Жупанов. — Наразі у лабораторію можуть приходити люди, які хочуть зробити платний аналіз на коронавірус. У лабораторії інші аналізи не набираються, все мають робити у відділеннях. 

Щодо того, чи можуть пацієнти заходити у вбиральню з написом на дверях «Службове приміщення», Олександр Жупанов відповів, що можуть. 

— Це не цілком службове приміщення, туди можуть заходити люди. Так само в туалет приходять люди у поліклініку чи на поверх, де ми зараз сидимо з вами, поруч з моїм кабінетом, — каже головний лікар. — Нікого з області не направляють сюди здавати аналізи. Це проблема не наша. Ми просимо всіх, хто приїжджає до нас у лікарню, приходити вже з аналізами. З області приїжджають люди в консультативну поліклініку, по направленню до лікаря-спеціаліста. Людина повинна приїхати до нас з усіма аналізами, а вони приїжджають без них і хочуть робити тут. 

Жупанов додає, що на відсутність громадської вбиральні найбільше жаліються продавчині кіосків, а їхні пацієнти — забезпечені. 

Читайте також: 

«Всі наші клієнти йдуть від нас щасливими»: три історії вінницьких жінок-підприємниць

«У нас вже місяць комендантська година і магазини на замку». Карантин у Ліоні очима вінничанки

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (88)
  • Uliana Demianik

    На скільки я добре знаю 4 тий корпус то мають туалет 1 на всіх..в кінці цього коридору на право.
  • Катерина Циганська

    Це жах, у поліклініці на островського є туалети на кожному поверсі і ніхто і ніколи незакриває їх на ключ
  • Леся Дідур

    Яка ганьба😠😠
  • Марина Романовна

    Треба ще ж гроші відмити,откати всім роздати!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up