Пам’ятник велосипеду буде… крилатим і діючим. Кожен охочий зможе крутити педалі

Пам’ятник велосипеду буде… крилатим і діючим. Кожен охочий зможе крутити педалі
Десять нових велосипедів для туристів передав у Велику Кісницю благодійний фонд «Юлія»
  • Музей велосипедів і пам’ятник велосипеду створюють у селі Велика Кісниця на Ямпільщині.
  • Експонати вже почали збирати, два старовинні велосипеди передали поляки.
  • Чому саме в цьому селі така увага до велосипедів? Що являтиме собою пам’ятник?

Без велосипеда у Великій Кісниці не обійтися. Село справді велике. Двоколісні є майже у кожній сім’ї. Буває, і по декілька. На велосипедах дорослі їздять на роботу, в магазин чи на пошту, діти — до школи. Тут можна побачити, як педалі крутять люди дуже поважного віку.

Не дивно, що саме в цьому селі вирішили створити музей велосипедів. Ще й пам’ятник встановити двоколісному.

Місцевий житель Андрій Федик вирішив підняти велосипед на постамент, тобто встановити пам’ятник. І музей велосипеда облаштувати. Федик створив громадську організацію «З міста в село» (Z містаV село).

Відео дня

Нещодавно їхня організація отримала у подарунок десять велосипедів від благодійного фонду «Юлія». Дякує засновнику фонду Олегу Туренку.

«Ще якийсь час тому ми уяви не мали, де взяти кошти на проєкт велопрокату для туристів, які б могли їздити та милуватися нашими краєвидами з оглядових майданчиків, — написав у Фейсбуці на сторінці «З міста в село» Андрій Федик. — Нині  вже 10 красенів-велосипедів стоять готові для використання! Так буває, коли чогось дуже хочеш, мрії збуваються».

Всі ці велосипеди будуть слугувати майбутнім туристам для комфортного пересування та активного відпочинку в межах нашої мальовничої Ямпільщини.

— Велосипеди будемо надавати напрокат туристам за невелику плату, — розповідає Андрій Федик. — Шукаємо людину, яка буде їх обслуговувати. Веломаршрути будуть у межах села.

Місце для пам’ятника велосипеду вже вибрали. Знаходиться воно у центральній частині населеного пункту. Навколо планують створити велосипедний простір. Тут дозволяє територія.

Пам’ятник велосипеду наполовину уже готовий. Так стверджує співрозмовник  Каже, робили все з «нуля». Рама, колеса, руль — все це справа рук сільського інженера.

— Пам’ятник буде діючий, рухливий, — каже Андрій Федик. — Охочі зможуть сісти на нього і крутити педалі. Аби додати вражень, вирішили прилаштувати крила. Їх поєднали з педалями. Якщо педалями крутити, крила починають рухатися, ніби це птаха в польоті.

Задум оригінальний. Але й це ще не все. Під час обговорення проекту, зійшлися на тому, що добре було б, аби пам’ятник-велосипед ще й рухався.

Як розповів співрозмовник, застосували механізм обертання навколо осі. Створюватиметься відчуття руху по колу.

Ще один штрих — пам’ятник матиме підсвічення, буде освітлюватися.   

Прошу співрозмовника назвати прізвище інженера, який втілив в життя такий цікавий задум.

— Робота ще не закінчена, давайте дочекаємося відкриття пам’ятника, тоді й назвемо усіх причетних до його виготовлення, — говорить Андрій Федик.

Гаразд, почекаємо…

 

Читайте також:

Три експертизи для прокурора не аргумент. Два роки розслідують загибель мотоцикліста

Вінничани повідомляють про збій у роботі Google. У чому проблема?

Проект по забудові нового мікрорайону в центрі міста. Що вирішив виконком?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Інна Девдера

    Михайло Девдера - ти зірка! ☀️

    Михайло Девдера reply Інна Девдера

    Інна ДевдераІнна Девдера, та ні,  то хтось інший...  ;)

    Інна Девдера reply Інна Девдера

    Михайло Девдера , статтю прочитай. Твій винахід!

    Інна Девдера reply Інна Девдера

    Михайло Девдера , прочитай статтю. Це твій винахід!

    Михайло Девдера reply Інна Девдера

    Інна Девдера, не розумію, про що ти? )
  • Вася Васич

    В Україні зачинився єдиний велосипедний завод, тепер навіть Північна Корея нас випереджає.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Коли та на скільки сьогодні вінничанам відключають світло? Розповідаємо, як розібратися 12:38 «Колесо допомоги у вишиванці». У Вінниці відбувся благодійний велозаїзд play_circle_filled photo_camera 12:15 Зробіть себе красивою цією весною: найкращі процедури від вінницьких салонів краси (партнерський проєкт) 12:13 Військові 120-ї бригади тероборони отримали нове обладнання для боротьби з окупантами photo_camera Від читача 10:21 «Шахрай у Вінниці: Як лікар-інтерн кинув місцевих на гроші?» 11:28 Уламки дрона пошкодили енергетичний об'єкт на Вінниччині: 23 тисячі людей були без світла 11:09 У Вінниці наступного місяця працюватиме 31 пришкільний табір 10:11 ЗСУ збили 20 ворожих «шахедів»: ППО працювала й на Вінниччині 10:10 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 09:41 Де у Вінниці планово відключили світло та воду: перелік адрес 09:20 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) 08:39 Сьогодні вітаємо Степана. Історія, заборони та прикмети 17 травня 21:04 У місті-побратимі Вінниці Карлсруе створять мурал-вишиванку 20:52 Футзалісти з Хмільника виграли обласні змагання «Пліч-о-пліч. Всеукраїнські шкільні ліги» 20:50 Цій традиції дев'ять років: судді подарували сорочки-обереги немовлятам, які народилися у Вінниці photo_camera 20:45 У Вінниці співали пісні і читали вірші про вишиванку 20:32 З пораненням тримав рубіж та рятував побратимів: відзначили воїна з Козятинщини 20:05 У Вінниці діти з поліцейськими виготовили український оберіг photo_camera 19:01 Перша вишиванка — у пологовому. Новонародженій калинівчанці медики подарували сорочку 18:45 На день — у маленькі Карпати. На фестивалі у селі Стіна покажуть те, що шукали пів року
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up