Нагадаємо, потерпілі до лікарні почали потрапляти 4 грудня. Загалом було госпіталізовано 7 людей, які їли салат "Цезар" та медальйони з яловичини.
Заклад 5 грудня перевірили спеціалісти Держпродспоживслужби у Вінницькій області.
Взяли матеріали на дослідження від 14 працівників кафе, 4 проби готових страв (медальйони яловичі з овочами, салат "Цезар", паніні з шинкою, піца "Гавайська"), 1 пробу води питної централізованого водопостачання та 15 змивів з об’єктів внутрішнього середовища закладу.
16 грудня стали відомі результати перевірки.
— У 3 працівників із змивів з носу та зіву виділено Staphylococcus aureus. Із фекалій умовно-патогенна та патогенна флора не виділена. За результатами проведених лабораторних досліджень об’єктів внутрішнього середовища кафе "Бібліотека" у 4 випадках (26%) виявлені бактерії групи кишкової палички. Проба води питної, відібрана на кухні кафе, відповідала вимогам. При дослідженні готових страв, відібраних у кафе, в пробі салату "Цезар" виявлено бактерії групи кишкової палички, у пробі медальйонів з яловичини виділено Staphylococcus aureus, — йдеться у повідомленні Держпромслужби.
Тим часом, у захворілих встановлений заключний діагноз "Сальмонельоз". Станом на 13 грудня 2019 року всі захворілі в задовільному стані виписані із стаціонару.
У кафе "Бібліотека" провели комплекс протиепідемічних заходів, заключна дезінфекція. Власника закладу притягнуто до адміністративної відповідальності.
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 17 від 24 квітня 2024
Читати номер
Ольга Мозгова
Артішок reply Ольга Мозгова