Отруєння та смерть дітей на Гайсинщині. Стали відомі нові деталі трагедії

Отруєння та смерть дітей на Гайсинщині. Стали відомі нові деталі трагедії
  • П'ятеро дітей з багатодітної родини потрапили до лікарні з отруєнням. Двох із них медики не змогли врятувати, ще троє — з середнім ступенем хвороби у лікарні.
  • Стало відомо, що родина вживала гриби та ягоди з лісу. Допомогу дітям надали невчасно, матір п'ять днів намагалася самостійно вдома їх відкачати.

Трагедія сталася у селі Крутогорб Гайсинського району. За даним фактом поліція розпочала розслідування. Про це ми писали у матеріалі:

Тоді повідомлялося про трьох отруєних дітей, а їх було п'ятеро.

— За інформацією Гайсинської ЦРЛ, яка надійшла до Гайсинського районного відділу ДУ «Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України», з 4 по 6 вересня 2021 р. до приймального відділення райлікарні після самозвернення та бригадою екстреної медичної допомоги було госпіталізовано 5-ро дітей віком від 2,5 до 12 років (2 хлопчики та 3 дівчинки) з багатодітної сім’ї. Мешканці села Крутогорб, що у Гайсинському районі, — зазначають у вінницькому лабораторному центрі. — При госпіталізації було встановлено діагноз: підозра на отруєння невідомою речовиною, отруєння грибами(?).

Відео дня

У повідомленні додають, що важкий перебіг спостерігався у двох дітей, троє — мають середній ступінь хвороби.

— У лікарні дітям надавалася реанімаційна допомога. Не дивлячись на зусилля лікарів, дві сестрички віком 4 та 13 років померли: одна — 5 вересня, друга — 6 вересня, — додають у лабораторії. — Двоє хлопчиків, віком 2 та 12 роки, та дівчинка 10 років 6 вересня переведені до Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні, де їм надається лікування.

Дітей не везли до лікарні п'ять днів

Дана родина на обліку в соціальних службах не перебуває.

Спочатку батьки намагались лікувати дітей самотужки, але лише згаяли час, швидку викликали вже на п’ятий день недуги, коли молодшій дівчинці стало зовсім зле — в лікарню її доправили у стані коми.

Мати спочатку не розповідала, що їли діти, а згодом зізналась, що вживали гриби та ягоди, які назбирали напередодні у лісі. Що саме вбило дітей, достеменно має з'ясувати експертиза. Попередньо медики кажуть — це бліда поганка. 

«Дитину, яка притомна, ми опитали і дитина сказала, що вони їли гриби. На той час, коли ми надавали допомогу, ми не могли зрозуміти, яка це була отрута, тим більше цей токсин був в організмі з першого числа. Тобто діти від першого числа поїли гриби і стан їх погіршувався на очах», — розповів журналістам ТСН в.о. завідувача реанімації Гайсинської лікарні Дмитро Кондратюк.

Злату та Владиславу поховали

Саме так звали двох сестричок, які отруїлися. Дітям було 4 та 12 років. Вони померли одна за одною.

Першою в лікарню привезли 12-річну Владиславу. У неї була нудота, діарея та сильний біль у животі. Лікарі зробили усе можливе, але врятували малу не змогли.

Згодом до лікарні попала і чотирирічна Злата. Її привезли ще у тяжкому стані — дитина уже була у комі.

Вчора, 7 вересня, у селі Крутогорб старшу дівчинку поховали. Молодшу в останній путь проведуть 9 вересня.

Загалом у родині восьмеро дітей, усі від різних чоловіків. Матір звати Катерина. Отруйних грибів чи ягід малеча наїлася ще 1-го вересня, пише vinnitsa.info. Майже тиждень маленькі організми вбивала отрута.

Щоб дивитися наступне відео, натисніть: Дивитися на youtube.

 

Читайте також:

Привілеї для вакцинованих. Які бонуси можливі під час локдауну (ОПИТУВАННЯ)

Вакцинуйся і отримай подарунок. Головний приз — автомобіль Toyota Corolla

За вихідні у центрі вакцинації проти Covid-19 щепили 733 вінничанина

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (72)
  • Andrii

    Люблю гриби. Але дуже ретельно їх перебираю. Завжди їм перший. На другий день даю всій сім'ї. Авжеш, якщо комусь погано, швидко треба їхати в лікарню.
  • Larisa Nikolaevna

    Таке враження , що люди нічого не знають і не прагнуть знати. Живуть ,як бадиля, невже в селі крім поганок більше немає чим нагодувати дітей?Чого ж ви такі тупорилі ????
  • Лєна Туз

    Який придурок дає гриби малим дітям, моїй середній дочці  13 років вона не знає навіть смаку грибів, не кажучи вже про меншого якому 8 років, та мабуть і не будуть знати так як тепер дуже часті отруєння і їстивними грибами.
  • Ольга Яблонская

    Ніхто не святий але мати на обліку у соц службах не стояла, сусіди про родину погано не відзиваються значить мати або на огороді була або на роботі не алкоголічка і не наркоман раз на учеті не стояла в соц службах , я була вагітна на 9 місяці і то до мене приходили соц служби провіряли чи все є для дитини бо я хожу з ходунками не пью і не вживаю наркоти ,подивилися що все є для дитини необхідне на роди і після родів і все , а так в лікарні жодних прививок не пропустили все робимо для здоров'я і благополуччя донечки

    Наталія Новицька reply Ольга Яблонская

    Nataliia Ishchuk готова навіть не голову відірвати , навіть розірвати на шмаття готова . Скільки дітей і від скількох чоловіків то не важливо . Важливо те чому то курвище не позвала лікаря , нема лікаря то швидку , дочекалась коли дітям стало вкрай зле . Не розумію , жалю до такої матері нема ані краплі . Може я злюче  стерво , нехай , але її не розумію

    Nataliia Ishchuk reply Ольга Яблонская

    Ольга Яблонская ось про це й мова

    Ольга Яблонская reply Ольга Яблонская

    Nataliia Ishchuk та да згодна з вами в мене тоже росте малеча їй 2 роки и 3 місяці но я б такої недбалості не допустила не доведи Боже щось не так

    Nataliia Ishchuk reply Ольга Яблонская

    Ольга Яблонская В будь-якому випадку, якщо дітям зле кілька днів, то не звернутися по медичну допомогу то є недбалість

    Nataliia Ishchuk reply Ольга Яблонская

    Ольга Яблонская А якщо журналисти провели дослідження і це з'ясували?

    Ольга Яблонская reply Ольга Яблонская

    Nataliia Ishchuk я? Звичайно незнаю змі пишуть що не була вона на обліку

    Nataliia Ishchuk reply Ольга Яблонская

    Ольга Яблонская Ну ось Ви особисто знаєте, чи була вона на обліку?

    Ольга Яблонская reply Ольга Яблонская

    Nataliia Ishchuk А у нас так завжди чули дзвін а не знають де він, ніхто не захищає матір но і осуждати незнаючи достименно правди тоже не можна, ще криміналісти в криміналістичній лабораторії докінця не визначили що за яд в організмі померлих дівчаток а диванні коментатори вже все знають мати намагалася лікувати дітей в домашніх умовах так провини з неї ніхто не знімає що не звернулася одразу по медичну допомогу но і налітати на неї незнаючи всієї правди тоже не треба

    Nataliia Ishchuk reply Ольга Яблонская

    Ольга Яблонская А от інша пані написала, що матір стояла на обліку:

    Nataliia Ishchuk , а Ви, певно, свічку тримали що точно знаєте, що всі восьмеро від 8 різних чоловіків. На обліку в соц службах стояла. Тож, або все дійсно було нормально, або соц-працівники мають нести відповідальність на рівні з мамою. спочатку ця мама нікому не потрібна зі своїми дітьми, а як щось сталося, то готові голову їй відірвати голими руками.

keyboard_arrow_up