Привілеї для вакцинованих. Які бонуси можливі під час локдауну (ОПИТУВАННЯ)

Привілеї для вакцинованих. Які бонуси можливі під час локдауну (ОПИТУВАННЯ)
  • В деяких країнах Європи починають вводити привілеї для вакцинованих від коронавірусу. Такі ж бонуси можуть бути й в Україні. Про це уже неодноразова йшла мова, хоча у МОЗ неохоче це коментують.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко припускає, що люди з сертифікатами вакцинації проти коронавірусу зможуть відвідувати публічні місця навіть у разі локдауну. 

«МОЗ говорить не про пом'якшення (для вакцинованих у разі жорсткого локдауну – ред.). Будуть запроваджуватися карантинні обмеження, але для певних сфер економіки вони дозволять працювати навіть у червоному рівні епідеміологічної небезпеки у разі, якщо... Наприклад, кінотеатри зможуть працювати, якщо колектив кінотеатру буде вакцинований і люди, які будуть приходити до нього, будуть показувати COVID-сертифікат. І таких сфер багато. У Франції, у Німеччині сьогодні пропрацьовуються різні варіанти, — каже Ляшко. — Нам буде простіше, ми можемо брати досвід країн ЄС і США – подивитись, що спрацьовує, що не спрацьовує, щоб вибрати оптимальний варіант».

Також про привілеї розповів голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький.

Відео дня

«Є плани МОЗ і я їх підтримую: якщо будуть жорсткі обмеження в країні, то підприємства і компанії, у яких 80% щеплених співробітників, зможуть не закриватися. Таку норму вже затвердили для шкіл, — розповів Радуцький у інтерв'ю для РБК.

Також видання зазначає, що у Союзі українських підприємців заявили, що у разі локдауну керівництво МОЗ пообіцяло їм не закривати громадські заклади за умови, що туди будуть пускати тільки вакцинованих клієнтів.

Опитування

Чи варто вводити бонуси для вакцинованих?

 

Читайте також:

Дві смерті та 46 нових випадків. Дані про COVID по Вінницькій області

В Україні 1581 новий випадок коронавірусу. Яка ситуація на Вінниччині?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач96

    Тупа єресь!!!!!!
  • Ruslan Fawkes

    Ищут как заставить
  • AK

    Стаття 24 Конституції України подібні фінти прямо забороняє. У цій же статті не передбачено винятків. Такі "закони" чи підзаконні "положення" чи бамажки, випущені випускниками трускавецької зе-школи будуть просто визнані нікчемними першим же судом, якщо вони йдуть врозріз цій статті.
    Замість дибільних зе-шоу по Г+Г могли б просвітницьку роботу проводити.
  • Alexander Litvinov

    Предлагаю вакцинированным бесплатный проезд в общественном транспорте, 20 литров топлива в месяц, 30% скидка в ресторанах, электричество по 30 копеек и газ бесплатно. Кто За?

    Читач88 reply Alexander Litvinov

    а ещё ходить на работу только по вторникам и четвергам....

keyboard_arrow_up