Гуманітарна допомога. Чотири німецькі автобуси привезли до Могилів-Подільського

Гуманітарна допомога. Чотири німецькі автобуси привезли до Могилів-Подільського
  • Просторі автобуси з кондиціонерами та пандусами отримала громада на Вінниччині.
  • Їх взяли на баланс комунального підприємства та готують до випусків на маршрути, розказав голова Могилів-Подільського Геннадій Глухманюк.
  • Вартість проїзду поки невідома, але в місті зауважили, що пільговики зможуть користуватись цими автобусами безоплатно.

Днями в Могилів-Подільський пригнали чотири автобуси з Німеччини. Очільник громади Геннадій Глухманюк розказав, що ці машини є гуманітарною допомогою від друга і земляка їхньої громади.

«З початку війни з росією щодня телефоную до друзів, знайомих і колег з наших міст-побратимів з-за кордону. Знайомтесь — це Олександр Кушнір, мій товариш, громадянин Німеччини, який нині проживає в Берліні, але народився в Могилеві-Подільському. Він ніколи не був байдужим до своєї Батьківщини та це саме той випадок, коли Україна об’єднує весь світ», — написав посадовець на своїй фейсбук-сторінці.

Відео дня

Пізніше опублікував огляд отриманих автобусів, які прийняли на баланс комунального підприємства. У них просторий салон, багато сидячих місць, є пандуси та низька підлога, що створює умови для комфортного перевезення людей з інвалідністю.

— Ці машини у нас на комунальному підприємстві. Їх підготовлюємо, ще багато роботи по обліку та технічному забезпеченню, — розповів міський голова Могилів-Подільського Геннадій Глухманюк. — Тому буде забезпечено саме комунальне перевезення мешканців нашої громади, військовослужбовців, всіх тих, хто має пільги. В цих автобусах вистачить місця всім.

Про вартість проїзду посадовець не доповів. Однак він ще раз підтвердив, що автобусами буде опікуватися саме громада, а не приватний перевізник.

— Нам потрібні ще кілька менших автобусів: для підстрахування, та щоб забезпечити перевезення мешканців приміських сіл, які у складі нашої громади, — зазначив Глухманюк.

Раніше, нагадаємо, стало відомо, що Вінниця отримає від Швейцарії 54 млн грн фінансової підтримки.

 

Читайте також:

З Вінниці до Польщі відправляється евакуаційний рейс. Деталі

Від сьогодні містом курсує швейцарський «трамвай дружби». ФОТО ДНЯ

Отримати ліцензію на автомобільні перевезення стало простіше

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up