Вінниця отримає 54 млн грн від Швейцарії. На які цілі їх витратять?

Вінниця отримає 54 млн грн від Швейцарії. На які цілі їх витратять?
Гроші «на руки» не дадуть: закупівлею ліків, харчів займатимуться самі швейцарці. А от розподілом буде займатися Міжрегіональний гуманітарний штаб, який базується в нашому місті
  • Швейцарія готова розгорнути гуманітарну місію у нашому місті.
  • Готові виділити 1,7 мільйона швейцарських франків. У переведенні на нашу нацвалюту — це більше ніж 54 мільйонів гривень.
  • Визначили три пріоритетних цілі місії — закупівля продуктів, ліків та консультації у частині проведення альтернативного водопостачання.

Про це повідомив на своїй фейсбук-сторінці міський голова Сергій Моргунов.

«Посол Швейцарії в Україні Клод Вільд особисто приїхав до Вінниці разом з командою відділу гуманітарної допомоги. У нас тривала історія партнерства і дружби з цією країною: раніше це були проєкти розвитку, зараз — екстрена допомога під час війни. Для нас ця підтримка дуже важлива і цінна», — йдеться в його дописі.

Мер Вінниці повідомив, що Швейцарія передбачила фінансову підтримку в розмірі 1,7 млн швейцарських франків. Разом зі швейцарцями визначили три пункти, за якими будуть співпрацювати:

Відео дня
  • Продукти харчування. Закупівлі вже розпочати, вантажі надійдуть до нашого міста у найближчі тижні. Харчі розподілять на переселенців, яких прихистили у Вінниці, а також на тих людей, які знайшли прихисток в громадах Вінниччини. Цю роботу адмініструватиме Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб, який очолює колишній міський голова, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
  • Медичне забезпечення. Швейцарія допоможе із закупівлею дефіцитних ліків. Особливо тих, які потрібні для пацієнтів з рідкісними хворобами, з трансплантованими органами тощо.
  • Альтернативне водопостачання. Йдеться про консультації швейцарців. Міський голова Сергій Моргунов пояснив для чого це: «Російські війська знищують інфраструктуру українських міст, залишаючи населення без елементарних умов для життя. Тому швейцарський досвід і допомога знадобиться для розв'язання інженерних питань».

Що цікаво, то продукти для гуманітарних потреб планують закуповувати в українського виробника. Таку інформацію повідомив заступник міського голови Андрій Очеретний.

«Голова оціночної місії відділу гуманітарної допомоги Швейцарії Беат Хергер та його команда підтримали пропозицію міського голови Сергія Моргунова щодо закупівлі продуктів харчування для гуманітарних потреб цивільних в українських виробників.

Це дозволить завантажити українські підприємства, забезпечить роботою людей та збільшить надходження до бюджетів усіх рівнів», — повідомив він на своїй фейсбук-сторінці.

«Також ми вивчаємо можливість організувати літнє оздоровлення для дітей з вразливих родин у швейцарських громадах», — підсумував у своєму дописі мер Вінниці.

Раніше, нагадаємо, на сайті міськради створили розділ з корисною інформацією для переселенців, які прибувають до Вінниці.

 

Читайте також:

Дають прихисток, їжу та роботу. Як у Вінниці приймають переселенців?

У Вінниці переселенцям пропонують сеанси арт-терапії. Де і як записатися?

Бізнес-тренер, психолог залишив Київ і перебрався в село над Дністром. Що він тут буде робити?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (59)
  • Светлана Лещук

    Будем сподіватися,що ці гроші підуть за призначеннями ,бо всі ж вже побачили,що без армії в країні не можливо!!!!

    Oksana Nikolaychuk reply Светлана Лещук

    Светлана Лещук головне, щоб кошти розподіляли іноземці, а не наші місцеві хапуги
  • Ольга Богданцева

    Это до какой степени надо доработаться , чтоб ни один человек в городе не верил этим сволочам! Ни один!!! А потом 90% поддержали мера на выборах! Кто за них голосует? Как они уже столько лет на своих местах?!? Мне это напоминает правление Путина, только по-винницки
  • Григорий Гарманчук

    Я предлагаю их штаб называть так - межрегиональный координационный МАРОДЕРСКИЙ штаб.
  • Григорий Гарманчук

    Эти люди не имеют совести - создали организацию- прокладку и  назвали ни больше не меньше как Межрегиональный координационный гуманитарный Штаб. И вот опять теже лица у власти , очень помогают украинской армии,  беженцам. Учитесь как не тонуть ни при каких обстоятельствах.

keyboard_arrow_up