Олімпійська чемпіонка Наталія Добринська: «Ми в Америці, але моє серці в Токіо»

Олімпійська чемпіонка Наталія  Добринська: «Ми в Америці, але моє серці в Токіо»
Наталія Добринська: "Олімпіада гарний стимул для кожного з нас розпочати займатися спортом ", поруч чоловік Костянтин
  • Олімпійська чемпіонка Пекіна-2008 у багатоборстві Наталія Добринська за змаганнями в столиці Японії дивиться по телевізору з Америки
  • Прогнозує немало медалей українським спортсменам.
  • Що побажала олімпійцю-земляку Олегу Царькову, а також уболівальникам?

Наталія Добринська  разом з чоловіком Костянтином і двома дітками — Дарієм й Алісою  — у ці дні подорожують Америкою. Каже, у них за океаном багато друзів. Син Дарій готується до школи. Батьки зробили йому своєрідний подарунок. Наймолодшого Максимка залишили у Вінниці, він під надійною опікою — матері Любові Аполінаріївни і батька Володимира Степановича.

6-річний син вгадав переможця з плавання

«Зараз ми в Орландо, це місто у центрі штату Флоріда, —  розповіла Наталія 26 липня. — Поселилися в готелі. Тут на кожному кроці, на кожному поверсі телевізори транслюють Олімпіаду. Люди дивляться, уболівають за своїх спортсменів. У місті багато рекламних бордів,  присвячених Олімпіаді, підтримці американських олімпійців. Те само бачили у Нью-Йорку. Така підтримка дуже приємна для спортсменів.Вони це відчувають. Сподіваюся, в Україні так само всі телевізори в кафе, ресторанах, готелях транслюють Олімпіаду. Дуже хочу, щоб у нас постійно підтримували не тільки олімпійців — усіх спортсменів, щоб більше уваги приділяли розвитку спорту і його популяризації».

Відео дня

Наталія радить дивитися Олімпіаду дорослим разом зі своїми дітьми. Вона з сином була біля телевізора, коли змагалися плавці. Дарію, так звати хлопчика, у грудні виповниться сім років. Він займається плаванням. «Дивися, Дарій, дядя плаває як ти», — сказала синові. —  «Мамо, я так само відштовхуюся від тумбочки, як і вони», —  почула у відповідь.

Під час перегляду мати розповіла хлопчику, що таке Олімпійські ігри. Згадала, як вона змагалася на Олімпіаді, як її нагородили золотою медаллю. Звернула увагу, що синові стало ще цікавіше дивитися змагання. Хлопчик ще більше прикипів до екрана. А тоді несподівано здивував маму. Сказав, що переможе той плавець, який на третій доріжці. Так воно й сталося: першим до фінішу прийшов той, на кого вказала дитина. 

«На мою думку, важливо, щоб батьки з дітьми дивилися олімпійські ігри, — продовжує Олімпійська чемпіонка. —  Не все підряд. Дівчаткам показати, як змагаються художні гімнастки або синхронне плавання. Хлопчикам інші види спорту. Головне, як ти це доносиш до дитини, так вона і зацікавиться». На її думку,  дорослих теж треба заохочувати, щоб знайшли для себе інтерес. Бо спорт це не тільки цікаво, це ще й здоров я. Спорт це те, чим має займатися кожен, щоб почуватися добре і мати гарний вигляд».  Вона жодного дня не обходиться без занять спортом. Причому, пробує себе у різних видах. Нині, наприклад, активно «експлуатує» велосипед. І не тільки…

«Бажаю Царькову влучити в самісіньке «яблучко»

Такими словами Добринська відповіла на прохання висловити свої побажання земляку-олімпійцю Олегу Царькову. Він єдиний зі спортсменів, хто представляє наше місто на Олімпіаді у Токіо. «Удача усміхнеться отоді, коли спортсмен зуміє побороти свої хвилювання перед стартом, — переконана Олімпійська чемпіонка. — Для цього потрібен досвід. Він дається тільки під час виступів. На нинішній Олімпіаді робити це буде складніше, ніж раніше. Чому? Бо менше було змагань. Локдаун  став на перешкоді..».

Відсутність глядачів на трибунах, на думку Добринської, для когось може мати позитивний вплив. І навпаки, є спортсмени, яких трибуни «заводять» і тоді вони демонструють свої здібності, як кажуть, по максимуму.

«Думаю, медалі будуть, їх буде багато у різних видах спорту», — каже Добринська. Щоправда, не уточнює скільки їх може бути навіть після того, коли запитую: « Багато це скільки 20, як бувало не раз, чи більше або менше?»

«У нас є молодь, є досвідчені олімпійці, тому від них очікуємо перемог, — продовжує співрозмовниця. — Перспективу стати  переможцями або призерами  мають легкоатлети, вірю в Марину Бех, у якої високі результати у стрибках у довжину. Вболіваю за нашого метальника молота Михайла Кохана. Мають проявити себе атлетки Вікторія Ткачук, Аня Рижикова. У нас точно є за кого уболівати. Відчуваю, що буде ще якась «сіренька конячка»,  на яку, можливо, не дуже сподіваються, а вона візьме і «вистрелить», покаже світовий результат».

Добринська  закликає усіх уболівальників підтримувати наших спортсменів. «Тримаймо за них кулачки і будемо вірити, що українські олімпійці найкращі у світі»,  — каже вона.

«Ти мене скрізь знайдеш…»

16 серпня 2008 року став одним з найщасливіших днів у житті Наталії Добринської. Тоді у Пекіні на літній Олімпіаді вона виборола золоту медаль з багатоборства. Цікавлюся, чи була після того ще раз у столиці Піднебесної.

«На жаль, ні, але планую і дуже хочеться, — говорить вона. — Хочеться ще раз побувати у тому знаковому для мене місці, заглянути на стадіон. Він має назву «Пташине гніздо». Це найкращий стадіон, який мені доводилося коли-небудь бачити. Не тому, що я отримувала там золоту медаль. Тому що спортивна споруда збудована у чудовому стилі».

Чоловік Наталії Костянтин уже побував у «Пташиному гнізді». Біля стадіону викарбувані імена медалістів Олімпіадиди-2008. Зрозуміло, є серед них і прізвище вінничанки. Костянтин сфотографував напис і показав дружині. «Ти мене скрізь знайдеш!», — відповіла Наталія і обоє весело розсміялися.

Її рекорд ніхто не перевершив

Після перемоги у Пекіні Добринська продовжувала виступи на змаганнях.

Пекін, 16.08.2008 "Мій переможний політ на фініші" - так підписала Наталія фото, де вона виконує стрибок у довжину на Олімпіаді

У 2012 році вона взяла участь у складі збірної України з легкої атлетики у чемпіонаті світу у закритих приміщеннях. Проходили вони у турецькому Стамбулі. Прибули 1540 спортсменів зі 158 країн.

Добринська встановила світовий рекорд — набрала загалом 5013 очок (попереднє досягнення становило 4991 очок). Відтоді і дотепер рекорд нашої землячки ніхто з багатоборців не перевершив.

Нині Наталія Добринська очолює комісію Національного Олімпійського Комітету України  «Жінки в спорті», входить до складу виконкому НОК, є членом Європейської асоціації атлетів.

Читайте також:

Десяту медаль, золоту, штангіст з Могилева виборов у … 72 роки. Здогадайтеся, де він тренується?

Данислав, Франц і Тіана: які імена отримали дітки, народжені у 2020 році

У Вінниці пройде мистецький вікенд Ticket to the SUN. Розповідаємо, кому і навіщо на нього варто йти
 


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Володимир Путенко

    Молодець, землячка!

keyboard_arrow_up