У Вінниці пройде мистецький вікенд Ticket to the SUN. Розповідаємо, кому і навіщо на нього варто йти

У Вінниці пройде мистецький вікенд Ticket to the SUN. Розповідаємо, кому і навіщо на нього варто йти
  • До міста нарешті повертаються справжні фестивалі. Вже на найближчі вихідні запланований триденний фестиваль.
  • Буде багато музики, ранкова йога, барахолка, кіно під відкритим небом. І це ще далеко не все.

Також вам може бути цікаво: 

Читайте також: 

Добірка travel video про Вінницю, або Яким наше місто бачать українські туристи

«Вінниця — це золотий перетин України»: яким наше місто побачили одеські журналісти

У 2019 році у Вінниці пройшов перший мистецький вікенд Ticket to the SUN. Наметове містечко, приємна музика, приготована на багатті їжа, виставки та інсталяції, літературні читання сучасних авторів, сотні цікавих людей — і усе це на природі, на території закинутого санаторію імені Коцюбинського, що на Старому місті. 

У ті дні знакова для багатьох містян територія — ожила. Дещицю від усього, що відбувалось на тому фестивалі зафільмували автори ютуб-каналу «Йоги в дороге». 

Через карантинні обмеження у 2020-му фестиваль не проводили. Однак нещодавно організатори повідомили, що вже 30-31 липня та 1 серпня пройде Ticket to the SUN 2021.

— Запустити фестиваль після тривалої перерви дуже радісно. Складно тільки через те, що ніколи не маєш достатньо часу на підготовку. А так, відчуття ніби карантину не було. Ми дуже заряджені й чекаємо на зустріч, — розповідає організаторка Олександра Венславовська. — Це буде фемілі-фест — аудиторія дуже широка. Тут будуть заходи і для дітей, і для дорослих. Це фестиваль атмосфери і культурного відпочинку, який базується на взаємодії людини з природою, людини з творчістю, людини з людиною.

Що робити на Ticket to the SUN 2021?

Організатори очікують, що кожен день фестиваль відвідуватиме не менше тисячі людей. Гостей чекають не лише з Вінниці, але й з Харкова, Дніпра, Львова, Києва, Червонограду, Кам’янець-Подільського та інших міст. Звісно, що усіх їх потрібно якось розважати і залучати до мистецького середовища. Для цього довелось добряче посидіти над програмою. 

Впродовж усього фестивалю на території буквально можна буде жити, — усі бажаючі зможуть поселитись у кемпінговому містечку. Хто не має свого спорядження, матимуть змогу орендувати його на місці. Душ, вбиральні, фудкорти, сортувальна станція сміття, мобільний медпункт та інші зручності — передбачені. 

Кожен новий день починатиметься з (добровільної) ранкової йоги. Далі можна обирати активності на будь-який смак: роздивлятись арт-інсталяції, піти на майстер-клас з кераміки та глини, хореографії або ткацтва. Придбати щось на барахолці (одяг, книжки) або зробити татуювання (справжнє). 

Якщо вам цього буде замало, ви зможете поплавати на каяках на озерах, дізнатись багато цікавого зі світу фотомистецтва у фотолабораторії, вирушити у невелику мандрівку сабарівським лісом, знайти і зробити селфі на камені Коцюбинського, або зайнятись скелелазінням на Сабарівських скелях.

Кого слухати на Ticket to the SUN 2021?

Найцікавішою частиною фестивалю, звісно, стане музична. 30 та 31 липня працюватимуть дві сцени, виступлять десять гуртів та сольних виконавців. 

У п’ятницю вінницький поет Богдан Куценко читатиме свої вірші. Після нього виступить легендарний вінницький колектив «Очеретяний кіт». Того ж вечора на фестивалі гратиме Академічний струнний квартет, гурти «Квартет 42» та «Пиріг і Батіг». Хедлайнерами стане гурт Zapaska.

— Ми приїдемо зі своїми кращими піснями, але у новому звучанні. Родзинкою стане те, що напередодні фестивалю у нас виходить кліп на наш новий трек і ми зіграємо його вперше саме у Вінниці, — розповідає фронтмен гурту Zapaska Павло Нечитайло. — Хтось може думати, що краще йому посидіти вдома, випити пивка на дивані, все одно нікого на тому фестивалі він не знає. Але я вважаю, що всі вінничани мають долучитися, щоб дати собі шанс отримати нові враження. Культура є однією з найважливіших складових української ідентичності, тому будьте більш сміливими і приходьте. 

В суботу на сцени Ticket to the SUN вийде шість гуртів і виконавців. Серед них VODA, =vseOdno=, Blueberry Jam, CHUBAREENEE та відомий далеко за межами Вінниці джаз-панк гурт The Hypnotunez. Свій квартирник проведе лідер поп-регі гурту The ВЙО Мирослав Кувалдін.

— Я виступав і на першому фестивалі. Він запам’ятався мені чудовою локацією. Цікаво буде подивитись, як там все змінилось за два роки, — розповідає Мирослав Кувалдін. — Цього разу я до вас з лекцією про те, як писати хіти. Потім, думаю, будуть посиденьки під гітару. Це буде своєрідним квартирником, де будемо всі разом спілкуватись і співати. Якщо попросять вийти на сцену, то я завжди готовий.

Після завершення музичних виступів, усі бажаючі зможуть залишитись на нічній сцені і під відкритим небом переглядати документальний серіал про нову українську культуру «СПАЛАХ». 

Впродовж трьох фестивальних днів Вінницею курсуватиме SUN-шатл. Цей автобус їздитиме за маршрутом «Вишенька-Театральна-Коцюбинського».

— Такі фестивалі класні тим, що вони прекрасно підходять для сімейного відпочинку. Можна взяти всю родину і провести з ними цілий день на свіжому повітрі, отримати чимало вражень, познайомитись з цікавими людьми або взагалі стати частиною якогось фестивального дійства, — продовжує фронтмен гурту The ВЙО. — Час проведений з рідними — це найдорожча річ у нашому житті. Не забувайте про це і приходьте. 

Коли: 30-31 липня та 1 серпня
Де: Територія SUN (вулиця Маяковського, 243)
Скільки: перший день — 200 гривень; другий день — 200 гривень; третій день — безкоштовно; всі дні — 300 гривень 

Детальніше про фестиваль і програму читайте ТУТ.

Читайте також:

Більше 400 зірок опери і багато гучних прем’єр! Фестиваль OPERAFEST TULCHYN у серпні здивує всіх

Подільський Шлях святого Якова. Що вже відомо про новий туристичний маршрут?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up