«Вінниця — це золотий перетин України»: яким наше місто побачили одеські журналісти

«Вінниця — це золотий перетин України»: яким наше місто побачили одеські журналісти
  • Вже традиційно ми показуємо відео різноманітних телеканалів і блогерів, що їх вони знімають про наше місто. Цього разу сюжет про Вінницю вийшов на одеському телеканалі «Репортер».

«Вінниця славиться відкритими і щасливими людьми, великою кількістю фонтанів, велодоріжок і комфортним громадським транспортом», — так на початку сюжету охарактеризував наше місто ведучий програми «Кругозір».

Чимала частина відео показує Вінницю з висоти. Камери квадрокоптера допоможуть розгледіти різні мікрорайони, пам’ятки архітектури, трамвайне депо, річку Південний Буг та фонтани під іншими кутами. Можливо, раніше для вас невідомими. 

«Вінниця — це золотий перетин України, тому що ми знаходимось на перетині всіх торгових, транспортних і культурних шляхів. Це серце України. Незалежно від того, звідки приїжджають гості, вони почувають себе тут у комфорті», — розповідає одеським журналістам директор департаменту маркетингу і туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені.

Відео дня

На думку ведучого, архітектура Вінниці подібна одеській. Його думку розділяє й Вешелені, розповідаючи, що наше місто має тісний історичний зв’язок з Одесою. Він називає її «більш м’якою версією Одеси». 

У сюжеті, зокрема, згадується, що сто років тому близько 40% населення Вінниці були євреями. Зараз, за словами очільника департаменту туризму, у нашому місті проживає 600-700 євреїв. Вони мають власні спільноти, шанують свої традиції і відзначають свята. 

Шеф-кухар одного з ресторанів розповів про гастро уподобання містян. За його словами, найбільше вінничани полюбляють вінницьке сало. Також у місті великий запит на вишні. Ці ягоди додають у різні страви. 

Не оминули увагою і фонтани, зокрема світломузичний. Олександр Вешелені розповів ведучому, що у 90-х на острові Фестивальному (зараз Кемпа) вже працював музичний водограй, щоправда він не мав такого розмаху і технологічності. Нині діючий фонтан відкрили у 2011 році, коли проводили реконструкцію набережної. Тепер фонтан Roshen є найпопулярнішим туристичним магнітом нашого міста. 

Однією з останніх зупинок стало трамвайне депо. Екскурсовод Музею вінницького трамвая Валерій Старжинський провів короткий екскурс в історію цього транспорту. Одеситам цікаво було дізнатись, що на зорі роботи депо, трамваями у Вінниці могли скористатись лише заможні містяни. Вартість квитка сто років тому коливалась від двох до десяти копійок, що на той час вважалося великими грошима.

 

Читайте також:

«Моя найфартовіша локація — Лісопарк»: вінничани про свої улюблені куточки міста та області

Простіше ніж здається: як вінницькі заклади можуть стати екосвідомішими

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач73

    точно  що перетин - перетнулы  и зобулы а вот стержень наш  и фалос   сучасности -цэ Святый МОРГуний .на ньому  держуця уси наши скрепы  достоинства  и сучасности.важко  бы нас було назвати нами абы не наш  МЭР МОРГуний .

keyboard_arrow_up