«Моя найфартовіша локація — Лісопарк»: вінничани про свої улюблені куточки міста та області

«Моя найфартовіша локація — Лісопарк»: вінничани про свої улюблені куточки міста та області
Фото: https: tamtour.com.ua
  • Попросили різних містян розказати про заклади та локації, які їм подобаються у Вінниці та Вінницькій області. Відповіді вийшли також досить різноманітними.
  • Тут є як Макдональдси, бари та ресторанчики азійської кухні, так і мікрорайон Вишенька, центр ремесел «Дунстан» та місця поблизу Південного Бугу.

Юлія Фещук

— Особисто я люблю село Степашки. То моє місце сили! Ідеальне поєднання хвойного лісу з суницею і грибами та величезної і чистої річки Південний Буг. Там можна провести час як на базах відпочинку з усіма зручностями та комфортом, так і в маленьких будиночках (колишніх таборах). Для відвідувачів останніх, до слова, працює їдальня. Чай там коштує лише 50 копійок. Мені більше до вподоби саме цей варіант, адже він більш атмосферний. Там відчуваєш не лише «смак дитинства», але й максимальне єднання з природою.

Відео дня

<script>(function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src='https://embed.ex.co/sdk.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}(document,'script','exco-sdk'));</script><div class="exco" data-id="174901cc-1830-4f7b-9e0f-ce99ceb29351" data-show-share="false" data-show-info="false"></div>

 

Олександр Конопелько

— Якщо чесно, я не дуже часто кудись ходжу, тому мій топ буде куценьким. BÜRO — найкращі коктейлі у Вінниці, стильний заклад, кайфова команда. Hungry Duck — трушний бар, хороше пиво, команда. Серед вінницьких закладів, бував найбільше.

«Хо Чу Бо» — цей маленький бізнес подобається тим, що вони пропонують досить новий і непопсовий продукт, який ще розвивати і розвивати у нашому місті. Тому їх варто підтримати. «Кінь в протигазі» — чудова ідея, сміливий неймінг, міцний зв'язок з «нашим», локальним. Смачна кухня і привітна команда. Ну і «Пропаганда», звісно.

Вікторія Селезньова

— Люблю Вінницю — в цілому, з усіма її закутками, приколами, перевагами та недоліками. Моя найфартовіша локація — Лісопарк, адже саме там я познайомилася зі своїм чоловіком. Місце сили — Сабарів. Там знаходиться дача, де я обожнювала відпочивати в дитинстві, там якась місцевість дуже... комфортна, вільна, під будь-який настрій. Природа неймовірна.

Улюблена вулиця — Космонавтів. Банально, але я вишенська, тож нехай буде так. Улюблене місце для прогулянок — територія ВНТУ, Вишенське озеро. Найкраща кава — у Бігмені на Студентській. Найсмачніша піца (відповідально заявляю, і це 100% правда), — Liguria Trattoria на розі Порика-Космонавтів.

Сергій Петрович

— Рекомендую відвідати парк у Хмільнику. Реконструйований парк у центрі населеного пункту досить гармонійно виглядає на тлі «зеленого» міста. На території парку також є водойми і штучно створені гірки. У водоймах мешкають лебеді, дикі качки та інше птаство. Дитячі атракціони і канатна дорога не дадуть сумувати малечі. 

Поруч протікає Південний Буг і розташований замок графа Ксідо. З боку річки замок обкладений кам'яною плиткою, щоб нагадував фортецю, а з іншого зроблений під стиль панського маєтку з білими колонами й балконами. Дістатися до місцини легко: громадським транспортом або ж власною автівкою. Парк розташований в самому центрі Хмільника. Останнім часом парк активно розбудовується і продовжує радувати гостей міста своїми гарними алеями.

Аліна Покуца

— Улюблений заклад у Вінниці — Cherry lake. Дуже подобається їх кухня, все надзвичайно смачно, а також персонал — дуже компетентний та ввічливий. Полюбляємо відпочивати на їх терасі та насолоджуватись чудовими заходами сонця, смачними стравами та прекрасною атмосферою.

Вікторія Подолянчук

— Одне з моїх найулюбленіших місць для відпочинку — центр ремесел «Дунстан». Підходить як для сімейного відпочинку з дітьми, так і для проведення часу у колі друзів та однодумців. 

Поринь в атмосферу Середньовіччя та легенд старовинної Британії, лицарів та короля Артура. Спробуй витягнути знаменитий Екскалібур, подивись на двобої лицарів та спробуй стати одним з них. Навчись стріляти з луку, спробуй середньовічну кухню за легендарним Круглим столом, загадай бажання у Колодязі Чаш. І усе це неподалік від нашої Вінниці.

Костянтин Ревуцький

— Мені дуже подобається The Georgian Factory. Туди приходиш і дійсно відпочиваєш. Усе зроблено для людей. Персонал дуже привітний, а їжа дуже смачна. Постійно є можливість спробувати щось новеньке.

Я не шанувальник кави, але в Stakan Coffee цей напій дійсно смачний. Заклад тримає марку і в чайному асортименті. Вже два роки люблю туди ходити за напоями. Виділю ще ресторан Mont Blanc. Цікавий, тихий, затишний і смачний заклад. 

Людмила Шиляєва

— Якщо обирати заклад після тренування, де можна швиденько поповнити втрачені калорії, то це МакДональдс. Незалежно, на Юності чи в центрі — всюди зранку зустріну наших бігунів з гарячими чи прохолодними напоями, в залежності від пори року. Ще дуже люблю скетчити в їхніх закладах. Тут затишно, найшвидше обслуговування і багато часу залишається на творчість. Є велика підбірка замальовок з Макдональдсу. 

Випити зі скетчерами каву з цікавих горняток та розмалюватися можна в унікальних кав’ярнях. Дуже подобається «Моя Птаха» на Івана Бойка, 28. Там є справжні творчі зони. З колегами любимо прогулятися до Happy Monkey на поживні бізнес-ланчі. Взяти напій і продовжувати гуляти чи бігти, раджу в To go, Donuts Club, Barista, «Picnic Перша еко-кав’ярня» — найсмачніша кава у різних куточках міста.

Олександр Царевський

— У моєму випадку заклади мають відповідати двом основним критеріям: можливість комфортно працювати за ноутбуком і можливість смачно перекусити. Мій ТОП-5 вінницьких закладів виглядає так: 

5. Amelie Crepes&Coffee на Європейській площі — розташування от просто агінь, душевна кава і вафлі в усіх проявах. 

4. Garage Grill — теж поруч з Європейською: кошерна «шавуха» — чіткий баланс ціни і якості, зі свіжими овочами, а картопля з базиліком, то окремий шедевр фаст-фуду.

3. «Хо Чу Бо». Я з пересторогою ставлюсь до азійської кухні... Але цим хлопцям вдалось зломати мої стереотипи. Локшина в них, то любов з перших паличок. Ну і кава по-в'єтнамськи і комбуча. 

2.  Turman і Black Cat White Cat на Універмазі — перфектна кава в усіх її проявах.

1. «Червоний цепелін»: теплий і домашній заклад з меню на будь-який смак. Додатковий бонус — заклад дружній до велосипедистів, приймає багато велоівентів. 

Також раджу побувати у кількох місцях Вінницької області. Це відрізок шляху від Стрільчинець до Зянківець. Якщо рухатись плюс-мінус вздовж Бугу, можна побачити краєвиди, від яких зносить дах. Втручання цивілізації мінімальне, а люди там зустрічаються добрі та душевні. «Ладижинська Швейцарія» — напевно, найбільш мальовничий куточок Поділля: десятки островів, первісні ліси, пороги... Краса як є.

 

Читайте також:

Бюджетний відпочинок цього літа. Вибрали ТОП-10 морських напрямків всередині країни

Без Львова, Києва та Одеси: п’ять місць, куди поїхати відпочити вже цими вихідними

Теплохід, гондола, яхта: зібрали найкращі способи відпочинку на воді

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Римский Александр

    Вишенское озеро и парк Дружбы Народов

keyboard_arrow_up