«Обіцяли 300%, а дали за квітень 86 копійок»: на протест вийшли лікарі районки

«Обіцяли 300%, а дали за квітень 86 копійок»: на протест вийшли лікарі районки
  • Медики вінницької районної лікарні вийшли на протест та вимагають їм виплати обіцяну надбавку.
  • Наразі під стінами РДА декілька десятків людей, які не вірять обіцянкам влади.

— Вийшли на обіцяні надбавки сьогодні! Вийдемо і за тиждень! Бо ми на передовій! — каже старша медсестра лікарні.

У медзакладі залишилося лише 10 медсестер, усі інші співробітники нині у Вінниці на протесті.

Відео дня

Протестувальники зазначають, що замість обіцяної надбавки у 300%, за квітень дали 86 копійок.

До них вийшли представники влади та обіцяють розв'язувати дане питання. Просять зачекати тиждень, але медики не хочуть відступати.

Голова постійної комісії питань бюджету, фінансів та обласних програм Геннадій Мазур звернув увагу на сьогоднішні події та заявив — «усі медики, які задіяні у боротьбі з коронавірусною хворобою COVID, отримають обіцяні доплати».

– В березні, відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України № 768, ми розподілили та направили кошти у Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Вінницької обласної Ради і у Вінницьку обласну клінічну дитячу інфекційну лікарню, – роз’яснює Геннадій Федорович. – Окрім цього, дали кошти на районні лікарні. Однак наказ Міністерства охорони здоров’я № 768 передбачав виплату тільки за березень. Мене дивує сьогодні позиція Кабінету Міністрів та Міністра охорони здоров’я України, які з екранів телевізорів озвучують, що виплата заробітної плати має бути в розмірі трьохмісячної заробітної плати. В наказі МОЗ передбачена доплата в розмірі трьох посадових окладів (тарифних ставок), і то за березень. Тим більше, що змін у цей наказ не має. Крім цього, 23 березня був прийнятий проєкт постанови КМУ № 246, де зазначено які категорії медпрацівників мають отримати доплати. Ця постанова станом на сьогодні не набрала законної сили, тобто сьогодні Уряд, Міністерство охорони здоров’я перекидає на ограни державної влади та місцевого самоврядування виплату всіх доплат медичним працівникам. Але фактично ми не можемо цього зробити, тому що Державна казначейська служба не пропустить ці платежі і жоден бухгалтер не проведе такі виплати, адже це буде не цільове використання бюджетних коштів.

 

Читайте також:

«Вимагаємо рівні права» У Вінниці підприємці пікетували міськраду та ОДА

В області від коронавірусу одужало уже 146 людей: дані по Вінниці та районах

 

 

Відео: Фейсбук Roman Kowalski

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (94)
  • Ооо

    Хотіли ЗЕ то будьте довольні дивіться 95 канал і работайте

    Торон Туй reply Ооо

    Не Зеленского хотели, а твоего любимого Порошенка скидывали.

    arkadijj arkadijj reply Торон Туй

    И что скинули? А вот теперь наслаждайтесь !  Дибилы!
  • Наталия Остапчук

    Дали тільки керівникам облздраву і (прібліжонним)!А Ви щось іншого очікували?
  • Михаил

    надеюсь никто не удивлен?
  • Аліна Вінниця

    Наголосували?Жрітє!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:33 Чи вийде з вас кондитер? Тест від 20хвилин 14:04 Смак історії: Клопотенко знімає відео про традиційну кухню Гончарівки play_circle_filled photo_camera 13:13 Водійка Mazda сіла за кермо п'яною: рівень алкоголю в 14 разів вищий норми photo_camera 12:19 Вчора ворог завдав понад 180 ударів по Україні. Є жертви серед цивільного населення Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 11:15 Похолодання вже близько: синоптики прогнозують зниження температури до +12°C 10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up