Ніколи не було, і ось знову. Чому в транспорт пускають тільки через передні двері?

Ніколи не було, і ось знову. Чому в транспорт пускають тільки через передні двері?
«Тут транспорт треба додатковий давати. Їздити на таксі? А зарплату дасте, як в депутата? », — обурюється вінничанка Наталія. Вона вже півгодини стояла в черзі, щоб доїхати до центру міста на роботу.
  • З 18 жовтня у Вінниці повернулися до карантинних обмежень в міському транспорті.
  • Відтепер пасажирів возять тільки на сидячих місцях. А щоб це контролювати — людей пускають в салон тільки через передні двері.
  • І як наслідок, на зупинках знову утворилися черги. Як їх уникнути? Радять вінничани, що чекають на свій транспорт.

— Це знущання з людей, — обурюється вінничанка Наталія.

На зупинці біля лікарні швидкої допомоги на Київській жінка стояла вже щонайменше півгодини.

— Учора теж пускали через передні двері, — продовжує Наталія. — Але багато людей просто не знали про це обмеження. При тому, що Вінниця залишається в жовтій зоні та не відбулося посилення карантину.

Відео дня

Помічаємо, що на зупинці молоді люди не витримують очікування, домовляються між собою та викликають таксі.

— Тут транспорт треба додатковий давати, щоб черг не було, — каже Наталія. — А їздити на таксі? А зарплату дасте, як в депутата (сміється)? Якби я була депутаткою, то тут би не стояла.

Чергують ті люди, які хочуть доїхати до Центру. Якщо ж треба на Залізничний вокзал чи Тяжилів, то в тролейбус можна зайти одразу: бажаючих поїхати по цим напрямкам, принаймні з Київської, були одиниці.

— Бачили, як люди б’ються в Києві та Одесі за те, щоб доїхати на роботу? На щастя, у нас такого немає, — підмічає наша співрозмовниця.

— Ага, бо вінничани виховані. Але думаю, що це люди поки терплять, — каже їй у відповідь інша пасажирка.

Тим часом, черга потроху скорочується. Занадто повільно, бо в тролейбус пропускають тільки по 3-4 людини. Решті доводиться і далі очікувати на можливість доїхати до центру.

— Моя донька вчиться в Аграрному університеті. Їй на восьму ранку треба на навчання. Як вона буде добиратися? О 6-й ранку приходити на зупинку? Таксі — не варіант, — розказує вінничанка Тетяна.

Люди нарікають, що не було оголошень, що знову запровадять обмеження у громадському транспорті.

— Я, наприклад, виїжджала з міста на вихідні, а сьогодні зранку повернулася, і побачила ось таку новину, — обурюється Тетяна.

Їй у відповідь кажуть, що якесь оголошення все ж було — на місцевому телебаченні, у титрах під час новин, давали повідомлення від транспортної компанії. Про те, що знову почнуть запускати тільки на сидячі місця.

—  Я вважаю, що в транспорті люди ніколи не захворіють. Бо постійно двері відчиняються, є вентиляція. Ще якби б контролювали, що всі мають їхати у масках, то взагалі б обмеження не потрібно було впроваджувати, — продовжує вінничанка Тетяна.

Жінка обурюється, що з цим карантином у влади діють «подвійні стандарти».

— У суботу-неділю — можна ярмарку робити? А забіг на тисячу людей, що вчора відбувся — теж дозволено? Коли люди один в одного «на плечах вісили». Виходить, що десь потрібно дотримуватись карантина, а десь — ні, — каже Тетяна.

Питаю, а що потрібно було б зробити?

— Додати більше транспорту, однозначно. А ще можна було б пустити автобус з Київської, щоб він розвертався десь біля Пироговки. І якби дали цей автобус, то не було б черг на зупинках. Короткий маршрут — скоріше б вернувся, — говорить Тетяна.

Наша розмова різко закінчується, бо на зупинку під’їхав тролейбус, в якому відчинили передні та середні двері до салону. Чи то за старою звичкою, чи просто не знав, але водій дочекався поки всі люди, що на зупинці, зайдуть всередину. 

Черга скоротилися майже до «нуля». І, хоча б, з цієї зупинки вінничани вчасно доїдуть до своєї роботи. Але ввечері їм знову доведеться чекати на транспорт, щоб вже доїхати з роботи додому.

«Уряд не відміняв те, що треба пускати пасажирів тільки на сидячі місця»

Михайло Луценко, генеральний директор «Вінницької транспортної компанії»

— Правило пускати пасажирів тільки на сидячі місця — ніхто не відміняв. Уряд запровадив його ще під час зимового локдауну. Відкриваємо тільки передні двері, бо немає можливості інакше контролювати потік пасажирів.

Влітку, дійсно, відкривали всі двері у салон, бо була сприятлива епідеміологічна ситуація. Нині знову багато захворілих на коронавірус. Треба приймати якісь міри, щоб попередити захворювання і щоб, не дай Бог, ми не потрапили у червону зону. Тобто, працюємо на випередження.

Нині тієї кількості транспорту, що є — достатньо. Школярі на канікулах. Чи треба буде додатково випускати на лінію рухомий склад — будемо дивитися по ситуації. Це питання у нас на постійному контролі.

Минулої доби, нагадаємо, на Вінниччині виявили ще 110 хворих на коронавірус.

 

Читайте також:

«Поохали і поїхали далі». Чому у вінницькому автобусі впали двері та що робити у таких випадках

«Маршрутками катайтесь і не скигліть». Чому вінничани незадоволені роботою контролерів?

У Вінниці презентували 10 турецьких автобусів на газу і два нових маршрути

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (44)
  • Коля Коцан

    - коментарі видаляєте боїтесь що народ трішки правди дізнається адміністратори більше так неробіт.

    Коля Коцан reply Коля Коцан

    Новини Вінниці  на 20хвилин ок накепіло

    Новини Вінниці на 20хвилин reply Коля Коцан

    Коля Коцан Ми не видаляли коментарів під цим дописом. Просимо вас висловлюватися коректно.
  • Алена Моисеенко

    Другий день отримую стрес,при спробі вчасно добратись на 8.00 до роботи..Зупинка Чехова,черга доходить майже до повороту на Тяжилів..це просто жах,стояти в 7.20 і мерзнути 20-30 хв..
  • Юля Мельник

    Це просто якесь іздівательство, треба на роботу то пів транспортна пенсіонерів куди ви їдете з самого ранку! І дихнути не має чим, зато 8грн.
  • Анютка Гайдук

    Достатньо транспорту? Напевно директор ВТК давно не їздив громадським транспортом. Постійні скупчення людей на передніх дверях запобігають поширенню хвороби? А те що частина пасажирів робить морду кирпичем і лізуть без маски і ніхто це не контролює... Тобто одна- дві людини , які стоять на задній площадці тролейбусу несуть більшу небезпеку ніж один без маски, який їде і кашляє? Не ту країну назвали Гондурасом, точно не ту.

keyboard_arrow_up