Не вийде «порішати». Вінничани йдуть пікетувати «Вінницяобленерго»

Не вийде «порішати». Вінничани йдуть пікетувати «Вінницяобленерго»
  • У Вінниці прикрили найбільшу криптоферму в Україні. Майже п’ять тисяч одиниць обладнання «майнили» гроші в колишньому приміщенні «Вінницяобленерго». У змові зі зловмисниками підозрюють посадовців обленерго.
  • У обленерго спростовують причетність до цього, але цим заявам не вірять активісти та хочуть надати справі розголосу, щоб не вийшло злочинцям все «порішати».

— Всі ж бачили новини? Про найбільшу в Україні ферму для майнінгу крипто валют? Ця ферма не тільки одна з найбільших в Україні, а може навіть одна з найбільших в СНГ. Зараз ця новина на слуху в усіх найбільших ЗМІ: України, Росії та Європи. Найбільш парадоксальним є те шо, ця ферма і є однією із найвагоміших причин для підняття цін на електроенергію для вінничан, адже це «ліва розетка» яка мала великий об’єм енергоспоживання, мала чорні записи з обліку цього споживання, але платив за це не пан Поліщук, а ми з вами, — пише у фейсбук Centuria Вінниця. — Це відверте і цинічне нахабство, розмістити такого розміру ферму в приміщенні яке належить АТ «Вінницяобленерго», майнити там крипто валюти та ігрові предмети (які також коштують реальних грошей), красти електроенергію у величезних об’ємах, і щоб платили за це жителі Вінницької області! 

Активісти вийдуть під стіни «Вінницяобленерго» 13 липня у вівторок, о 14.00. Закликають долучитися небайдужих вінничан та пресу.

Відео дня

— Цій справі треба надати максимального розголосу, щоб її не вийшло «порішати» на початкових етапах! Адже ми знаємо, що у Поліщука такі можливості є, це і його соціальні зв’язки і фінансові можливості, — додають організатори. — Просимо максимального поширення!

Ферма з 3800 гральних консолей та більше півтисячі відеокарт, нагадаємо, заробляла криптовалюту в колишньому приміщенні обленерго. «Майнери» за спожите не платити, а просто обійшли прилади обліку. За попередніми висновками, збитки склали 5-7 мільйонів гривень. Слідство встановлює всіх фігурантів справи та підозрюють причетність до злочину посадовців з обленерго. Про це ми писали у матеріалі: Під «носом» обленерго була найбільша в Україні криптоферма. СБУ підозрює у змові вінницьких енергетиків.

Справа про вінницьку криптоферму. У обленерго спростовують причетність до злочину

Згодом енергетики опублікували заяву про свою непричетність до багатомільйонної крадіжки електроенергії.

 

Читайте також:

На Вінниччині незаконно випалювали на експорт вугілля з українського лісу

На Київській у вінничанки п'яний чоловік поцупив електросамокат

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (27)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Нові подробиці справи, а також позиція власника складу тут: https://bit.ly/3eaPL9a

    Ols Kat reply Новини Вінниці на 20хвилин

    Валерий молодец
  • Читач48

    да сожгите их и все
  • Олександр Павленко

  • Александр Асадчих

    Це дуже схоже на ситуацію з Яником і Межигір'ям та Новими Петрівцями.

keyboard_arrow_up