Справа про вінницьку криптоферму. У обленерго спростовують причетність до злочину

Справа про вінницьку криптоферму. У обленерго спростовують причетність до злочину
За висновками фахівців, збитки від роботи криптоферми склали 5-7 млн грн. У обленерго заявляють, що під час обшуків їх долучили до справи як експертів
  • В СБУ повідомили, що найбільша криптоферма в Україні діяла у Вінниці. 
  • Майже 5000 одиниць обладнання здобували криптовалюту. «Майнери» за світло не платили, електрику споживали в обхід лічильників.
  • Техніка стояла в колишньому приміщенні обленерго. Енергетики опублікували заяву про свою непричетність до багатомільйонної крадіжки електроенергії.

Учора в СБУ заявили, що у Вінниці діяла найбільша криптоферма в Україні. На майже 5000 одиницях обладнання здобували криптовалюту. «Майнери» в обхід лічильників крали електроенергію. Обладнання вилучили, відкрили кримінальне провадження.

Також правоохоронці повідомили, що підозрюють у змові й посадовців обленерго, оскільки ферма діяла в колишньому приміщенні «Вінницяобленерго».

Енергетики розмістили на фейсбук-сторінці свою заяву щодо цього злочину.

Відео дня

«Офіційно заявляємо, що наша компанія не має жодного відношення до будь-якої протиправної діяльності. В приміщеннях, які належать нашій компанії, ніколи не працювало обладнання призначене для майнінгу криптовалют.

Водночас на територіях прилеглих до АТ «Вінницяобленерго» 7 липня проводилися слідчі дії. Фахівці нашої компанії разом з представниками обласного управління Держенергонагляду були залучені в якості експертів.

У ході обстеження представниками контролюючого органу не було виявлено жодних фактів крадіжок електричної енергії. Тому інформація щодо багатомільйонних крадіжок електроенергії не відповідає дійсності», — йдеться у повідомленні енергетиків.

Подробиці справи про вінницьку криптоферму можна прочитати в матеріалі: Під «носом» обленерго була найбільша в Україні криптоферма. СБУ підозрює у змові вінницьких енергетиків

 

Читайте також:

У Хмільнику чоловік викрав іномарку та поїхав на «розборки» до батьків

Відсидів 10 років й знову арешт. Вінницькі поліцейські затримали іноземця, якого шукає Інтерпол

З’їхав у кювет та зіткнувся з деревом. У реанімацію потрапило четверо людей

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Vinn Kanzal

    Простые инженеры электрики закупили за пару млн баксов оборудования))) ,а керивництво ни при чем.
    очень похоже - как сепары на лугандоне в магазинах танки покупали.
  • Vinn Kanzal

    Частная контора Облэнерго которая распределяет
    ток - крадёт электричество у державы в огромных обьемах - это пзд. Должны все компенсировать и штрафы гарні заплатить - все эти расходы из-за воровства лежали на плечах всех нас. Надеюсь СМИ будут показывать процесс.
  • Павел Петюренко

    Как это Облэнерго не знало, не вешайте тут лапшу!!!
  • Stepan Vakaruk

    ні імен, ні адрес... як завжди.... 😁

keyboard_arrow_up