На Вінниччині незаконно випалювали на експорт вугілля з українського лісу

На Вінниччині незаконно випалювали на експорт вугілля з українського лісу
  • Підпільний цех викрили правоохоронці. У ньому було понад 12 тонн готового до продажу вугілля та значна кількість деревини без відповідних маркувань, що засвідчують легальність її походження.

Цех діяв у Могилів-Подільському районі. Про це у фейсбук розповідає Могилів-Подільський прикордонний загін.

— Зокрема в цеху, де було 4 печі для виготовлення деревного вугілля методом піролізу, знаходилася чимала кількість пакувального матеріалу. Мішки, в які пакували вугілля, містили написи іноземною мовою для подальшого експорту незаконно виготовленого товару в Румунію та Молдову, — йдеться у повідомленні. — Слідчо-оперативні заходи здійснювала міжвідомча група оперативників Могилів-Подільського прикордонного загону, співробітників Могилів-Подільського районного відділу поліції, за силової підтримки прикордонного спецпідрозділу «ДОЗОР», а також із залученням фахівців Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

Нині за даним фактом триває слідство. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.  збитки, які ділки завдали нашій держав, ще встановлюються.

Відео дня

Прессекретарка Могилів-Подільського прикордонного загону Діана Кондратюк у наступному відео коментує дану справу:

 

Читайте також:

У Жмеринському районі Hyundai з'їхав у кювет. Є потерпілий

В Україні прогнозують до +35. Поради, як вберегтися від сильної спеки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила

    чому так саме не можна зробити в Шевченко-Жорнищах? там 40 печей, лісник в шоколаді , люди селяни не мають чим дихати? всі і екологічна, і міліція і депутати всі  в зговорі а тут кілька всього печей
  • Ols Kat

    Дорогие журналисты, не могли бы вы понятно написать - что конкретно в Украине зепрещено? Покупка дров машинами? Нагрев дров в закрытых емкостях? Печать надписей на румынском языке?

keyboard_arrow_up