Наступного тижня буде найбільший зорепад року. Вінничани, не пропустіть

Наступного тижня буде найбільший зорепад року. Вінничани, не пропустіть
  • У ніч з 12 на 13 серпня 2022 року можна буде спостерігати найбільший метеоритний дощ.
  • Близько 120 метеоритів падатимуть за годину.
  • Романтики, виходьте на вулицю та загадуйте бажання.

Гравітація Юпітера збільшить потік Персеїд вдвічі. В ніч з 12 на 13 серпня можна буде спостерігати більше 120 метеорів на годину. В цьому році вінничани зможуть стати очевидцями одного з найяскравіших метеорних дощів за останнє сторіччя.

Персеїди будуть активними практично весь серпень — починаючи з перших чисел і до 20 серпня. Пік зорепадів очікується в ніч з 12 на 13 серпня. Саме тоді можна побачити найбільше метеорів, що згорають в небі. Їх очікується близько 120 на годину, або 2 в хвилину, що досить багато.

Починати милуватися зорепадами варто десь з 22-ї години. Найбільш видовищними вони будуть між другою та четвертою ранку.

Відео дня

Гравітація Юпітера наблизить частки комети Свіфта-Туттля ближче до землі. Як наслідок, замість 60 метеорів під час піку Персеїд, ми зможемо спостерігати 120 частинок в годину.

— Персеїди — один з найяскравіших метеорних дощів, відбувається щорічно, коли Земля проходить через хвіст комети Свіфта-Туттля. Сама ж комета наближається до Землі лише раз на 133 роки. У 1992 році, земляни могли її побачити, в наступний раз така можливість буде в 2126 році, — розказує вінницька астрономка Надія Почапська.

Метеорний дощ можна спостерігати у сузір'я Персея. Це маленькі уламки великих міжпланетних тіл — комет, метеоритів і навіть астероїдів. Зазвичай вони входять у земну атмосферу на швидкості близько 60 км / с і майже миттєво згорають, а на небі на кілька секунд залишаються красиві смуги.

Щоб побачити зорепад чітко, варто поїхати на природу, подалі від вогнів міста.

Астрологи вважають, що цей зорепад Персеїди має величезну силу через свою високу інтенсивність. Тому сміливо загадувати бажання, коли побачите падаючий метеор.

Нагадаємо, 17 липня розпочався один з найбільш видовищних метеорних потоків року Персеїди. Він триватиме до 24 серпня.

Опитування

А Ви загадуєте бажання, коли бачити зірку, яка падає?

Довідка:

  • У Вінницькому планетарії стартувала нова бонусна космічна програма. Відвідувачі можуть роздивитися макети космічних апаратів, глобусів, телескопу та дізнатися більше про розвиток космонавтики.
  • У закладі пропонують сеанси як для малечі, що відбуваються у вигляді анімаційних програм, так і для старшокласників та дорослих. Кожна програма супроводжується мандрівкою зоряним небом. А наприкінці сеанс традиційно завершується спогляданням сходу Сонця над Вінницею — символічною зустріччю нового дня.

 

 

Читайте також:

Як шахраї обманюють українців у Facebook: викрили нову схему

Хімічна атака: рятувальники дали поради, які допоможуть зберегти життя

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Евгения Семенова

    ого
  • Сильвия Чекина

    А я б подивилася. Ніколи такого не бачила
  • Галина Чекина

    невже зараз хтось романтикою страждає?
  • Олена Кайтанюк

    Бажання у всіх тепер одне.

keyboard_arrow_up