«Нас грабує забудовник»: біля ОДА пікетували власники квартир у скандальному ЖК «Комфорт»

«Нас грабує забудовник»: біля ОДА пікетували власники квартир у скандальному ЖК «Комфорт»
  • Люди придбали житло у новобудові, але ніяк не можуть дочекатися, коли забудовник закінчить всі роботи, і вони зможуть заїхати в свої квартири. 
  • Аби привернути увагу до проблеми, вони прийшли під стіни облдержадміністрації.

Майже двісті родин, починаючи з 2016 року, придбали житло у новобудові за адресою Стрілецька, 1. Це 12-поверховий житловий комплекс «Комфорт», що його мали здати в експлуатацію до кінця того ж року. Пройшло майже п’ять років, але ніхто з людей досі не отримав квартир. 

Компанією-забудовником є ТОВ «Градо Строй». Її директор Гліб Юшков чотири роки тому розповідав, що ЖК «Комфорт» стане першою вінницькою багатоповерхівкою з басейном на даху, також на тому ж даху він обіцяв зробити невеликі «сквери» з теплицями, облаштувати будинок сучасними ліфтами, які не застрягатимуть навіть при знеструмлені тощо. Наразі за вказаною адресою стоїть лише «скелет» «Комфорту», а власники нерухомості у довгобуді вийшли на акцію протесту. 

До речі, ми вже розповідали про цей конфлікт. Ось тут можна прочитати, що про нього говорять люди, які придбали нерухомість у скандальному помешканні, а ось тут про те, як на це реагує директор компанії-забудовника. 

Відео дня

Сьогодні, 29 вересня, під стінами Вінницької ОДА зібралося близько 20 власників квартир. Кажуть, що могло б прийти і більше, але не хотіли нікому заважати, тільки привернути до себе увагу президента Зеленського, який приїхав до Вінниці з робочим візитом. У руках пікетувальники тримали плакати на кшталт «SOS — нас грабує забудовник», «Градострой — 12 років обману» і «ЖК Комфорт — афера в центрі «комфортного» міста».

— Ми зверталися вже до всіх, кого тільки можливо: в мерію, прокуратуру і поліцію, але ніяких результатів поки що не маємо, — розповідає власник квартири у ЖК «Комфорт» Валерій Сорока. — Зараз ми бачимо, що на будівництві задіяні три-чотири людини, що дуже мало, як для 12-поверхівки. Натомість у дворі забудовник розбудовує комерційні приміщення, говорячи журналістам, що там будуть басейни та оранжереї. 

За словами Валерія, нещодавно власники нерухомості розпочали діалог з міською владою, де, начебто, погодилася допомогти, але забудовник відмовляється йти їм на зустріч. Наприклад, у компанії проігнорували вимогу надати документи та висновки експертів щодо ведення будівництва.

Люди стверджують, що наразі їхній будинок не має ані проведеної вентиляції, ані водопостачання, ані підведених електричних потужностей. За їхніми словами, забудовник не має навіть документів на підключення будинку до електропостачання.

— Такий будинок ніхто не прийме в експлуатацію і ми залишимося з купою будматеріалів, які були придбані на наші гроші. Так не має бути. Ми хочемо жити в будинку, який матиме належний вигляд і відповідатиме всім нормам, — продовжує Валерій. — Ми знаємо, що сьогодні у місті перебуває президент і сподіваємося, що вийшовши на акцію, нашому питанню буде приділено трохи більше уваги. 

Валерій каже, що під час акції до них виходив головний архітектор області Олександр Рекута. Присутнім він пообіцяв, що розбиратися в ситуації почне вже найближчої п’ятниці. 

Фото надані учасниками акції

Читайте також:

У жовтні на площі Гагаріна увімкнуть світлофори. Їх там буде 23 штуки

Сьогодні у Вінницю прилетів президент Зеленський. Хроніка візиту

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Микола

    Все очень просто, когда ты покупаешь квартиру у застройщика по договору купли-продажи, это одно. Когда ты покупаешь квартиру по схеме "кооператив" или "паи" ты фактически берешь ответственность за результаты стройки на себя.

    Sergii Derepa reply Микола

    В том то и дело , что застройщик оформлял договоры купли - продажи.
  • Валентин

    замість того щоб добудувати ,зараз будуються "сарайчики" навколо будинку
  • Марина

    Нельзя не замечать как поступают не добросовестные застройщики! Любой нормальный человек может попасть в такую ситуацию. Тут стройка идёт, а через пол года замораживается на не определенный срок.  Цены в ЖК "Комфорт" ( перекресток Киевской и Стрилецкой) "дешевыми" по соотношении к аналогичным стройкам никогда не были.
  • Vlad Nakonechnyi

    При чому тут ціни ))) у Вінниці в ті роки перевірених забудовників я особисто не бачив!? Чи ви всіх вже до одного забудовника направляєте!? Там не було дешево в 2015, ціна була майже однакова а то і вище чим по місту!!!!! А на питання виділяти від бюджету, то чом би й ні, але зі зміною забудовника якого місто назначить.

    Юрий Бондарук reply Vlad Nakonechnyi

    ) з якого це ДИВА місто має добудовувати Ваш довгострой за кошти місцян? А ціни там....зараз правлять 15 тис за метр, дешево) купляйте)

    Sergii Derepa reply Юрий Бондарук

    Не добудувати , а проконтролювати забудовника . Міська рада має наглядову функцію , яка повинна виконуватись
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up