«Власники квартир винні нам гроші». Продовження історії зі скандальним ЖК на Стрілецькій

«Власники квартир винні нам гроші». Продовження історії зі скандальним ЖК на Стрілецькій
Власники квартир у довгобуді ЖК «Комфорт». Фото з архіву 20minut.ua
  • Власник компанії-забудовника, яка вже п’ятий рік не може здати багатоповерхівку в експлуатацію, запевняє, що проблема не в них, а в самих людях, які заборгували гроші і не поспішають їх віддавати. 

Нещодавно ми писали про один із вінницьких довгобудів ЖК «Комфорт». Власники квартир вже п’ятий рік не можуть отримати своє житло, адже його досі не добудовано. У попередньому матеріалі власниця помешкання в довгобуді Марина Наконечна розповіла нам, що забудовник погрожував їм розправою та перепродажем їхніх квартир, а також, що без відома власників робив перепланування і вимагав за це гроші. 

До виходу минулого матеріалу ми намагалися зв'язатися з власником ТОВ «Градо Строй», який і є забудовником, Глібом Юшковим, щоб дізнатися його думку щодо ситуації, яка склалася навколо ЖК «Комфорт». Однак за телефоном, який вказаний контактним номером компанії в реєстрі юридичних осіб, відповіла жінка, яка сказала, що не знає ніякого Юшкова, а після цих слів поклала слухавку.

За кілька днів після виходу публікації з нами зв'язався юрист від забудовника і запропонував зустріч з ним та Глібом Юшковим. Під час зустрічі ми пройшлися виключно по тим питанням, що про них йдеться у першій публікації. 

Відео дня

Від фотографування обидва співрозмовника відмовилися. Юрист, зокрема, відмовився представитись.

Введення будинку в експлуатацію мало відбутися ще в 2016 році. Чому цього досі не сталося?

Гліб Юшков: Через недоплати. Ті власники квартир, які винні нам гроші, не віддають їх. І «Градо Строй» стає заручником цієї ситуації. Нашому генпідряднику для закінчення будівництва потрібні гроші. Люди не доплачують за свої квадратні метри, тому будинок будується повільно. 

Люди мають перед нами великі заборгованості. Гроші «Градо Строй» позичає під відсотки у Києві. Люди не йдуть на компроміси і чомусь приплітають сюди Володимира Продивуса. Він взагалі не має відношення до цієї справи. Він лише допомагає АТОвцям. Ми робимо їм знижки, а фонд Володимира Продивуса повертає нам кошти за ці знижки. 

На якому етапі зараз знаходиться будівництво?

ГЮ: Будинок готовий приблизно на 90%. Будівництво не зупинилося, людей тут може не вистачати, але воно триває. І в суботу працюємо, і в неділю люди виходять. І утеплюємо будинок, і матеріали завозимо. 

Юрист: Якраз ті десять незавершених відсотків — це заборгованості, які мають люди.

ГЮ: Вже приїхали ліфти на третю та п’яту секції. Зараз їдуть на четверту. Сьогодні матеріалу вистачає на весь дім. 

Кажете вам не вистачає працівників?

ГЮ: Не вистачає деяких фахівців. Багато з них повиїжджали за кордон. 

Власники квартир розповідали мені, що за їхніми спостереженням регулярно на місці працює лише кілька людей. Де всі інші?

ГЮ: Пояснюю. Зараз наші люди працюють всередині і на даху, а внизу працюють лише «половики» та фасадчики. Усі інші — всередині: вони заливають підлогу, роблять стіни і дах. Поки немає дощів, маємо встигнути його закрити. 

Люди мають приблизні орієнтири, коли будуть завершені всі роботи?

ГЮ: Люди приходять сюди щоп’ятниці і суботи. Вони бачать все, що тут відбувається. Ми ніяким чином не перешкоджаємо їм. Надаємо доступ до всього. І до під’їздів, і до їхніх квартир. 

Те, що вам розповідали про перепланування житла з 67 квадратних метрів до майже 90, то хочу сказати, що максимальне перепланування, яке ми проводили, складає 15 кв/м. Більше бути не може. В середньому ці показники десь 8-10 кв/м. 

Чи буде після введення в експлуатацію будинку в ньому все те, що ви раніше анонсували? А саме басейн на даху, «сквери» з теплицями, сучасні ліфти та інше. 

ГЮ: Усе буде. Ліфти будуть, басейнів буде два. Один дорослий, інший для дітей. Вони будуть знаходитися внизу. Нам не дозволили зробити басейн на даху, як ми планували, але на там його і не потрібно робити. 

А за якими ми цінами продавали тут квадратні метри. По 10 тисяч за метр, коли всі інші продавали по 15-18 тисяч. Ми не те, що йшли на поступки, це вважайте безкоштовно давали людям. 

Жінка, яку звати Мариною Наконечною, розповідала мені, що забудовник, тобто ви, погрожували їм розправою і перепродажем вже куплених квартир. Прокоментуйте це. 

ГЮ: Такого у нас не було. Ми ніколи не погрожували людям. Це наші інвестори, а погрожувати інвесторам нелогічно. Ми не можемо такого робити.

Ця жінка взагалі не є власницею квартири у цьому будинку. І приміщень під комерційні цілі також тут не має. 

Є люди, які не хочуть тут жити і не бажають доплачувати за квадратуру. Таким людям ми пропонуємо поставити квартиру на реалізацію і доплатити вже з продажу цієї квартири. Ось яка у нас була розмова. 

Проти компанії «Градо Строй», власником якої ви є, порушено чимало проваджень. У тому числі кримінальних. Слухання по одним досі ведуться, по іншим, — компанію визнано винною. Вас звинувачують в приховуванні прибутків, привласненні чужих коштів та інших оборудках. Розкажіть про це. 

ГЮ: Більше розкаже юрист. 

Ю: Більшість цих проваджень наразі находяться на оскарженні. На сьогоднішній день лише декілька з них набули законної сили. Переважно це рішення про стягнення пені за протерміновані дати введення в експлуатацію. Нами подаються зустрічні позови про стягнення доплати за квадратуру. 

Щодо ухилення від сплати податків, то цього не було. Там просто були протерміновані дати сплати податків і недоплата. Ми ці проблеми вже владнали. Де були прорахунки, там питання вже вирішені, і на сьогоднішні день проблем з цим ми не маємо.

ГЮ: Люди бігають зараз у всі інстанції. Якщо нам зараз заморозять будівництво, то їм самим від цього буде тільки гірше. 

Ю: Тут таке замкнене коло: люди не доплачують нам кошти, а ми не можемо ввести в експлуатацію будинок. Вони подають позови про стягнення пені за не введення будинку в експлуатацію, на нас накладаються арешти і ми досі не можемо вільно вести господарську діяльність і закінчити це будівництво.

Читайте також:

«Забудовник погрожує нам розправою». Вінничани вже п’ятий рік борються за своє житло

Чи складно без хабаря продовжити дозвіл на зброю? Перевірив агент «20 хвилин»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (86)
  • Олексій

    Ми придбали квартиру в 2018 році, доплатили навіть за додаткові метри. На запитання до Г.Юшкова відповідь завжди одна, що будинок вже майже готовий і весною, потім влітку, потім восени буде зданий. І так кожного року. Складається враження, що вони зовсім не збираються здавати цей будинок. Думаю, що ошукані інвестори скоро перейдуть до більш радикальних дій...
  • Вікторія

  • Саша Еврохим

    Приглашаем СМИ на наше собрание. Работайте на народ, а не на воров
  • Vlad Nakonechnyi

    Ось сьогодні вийшла стаття ще де розмальовані схеми.

    https://deputaty.in.ua/tpost/nx1btrdvxg-nekomfortnii-zhk-komfort-na-strletski-ch

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up