Нагадаємо міліціонерам на атестації їхні ганебні справи. Порно-справа Гройсмана

Нагадаємо міліціонерам на атестації їхні ганебні справи. Порно-справа Гройсмана

На озброєння. RIA розпочинає серію статей, які допоможуть в переатестації поліції, запланованій на липень. Пропонуємо вінничанам долучитися до цього процесу, а стартуємо з оприлюднення списку Гройсмана - тих правоохоронців, які фабрикували справу проти правозахисника, виправданого посмертно


Перевіряти колишніх міліціонерів на право залишитися на службі хочуть десятки місцевих активістів. Минулого тижня почали реєструватися бажаючі попрацювати в атестаційних комісіях. До цього процесу Національна поліція закликає долучитися всіх небайдужих. Якщо не прямою участю в комісіях, то інформацією про тих співробітників, котрим не місце в новій поліції.

Журналісти RIA подали заявки для роботи в комісіях теж. Ми постійно дізнаємося від наших читачів про злодіяння екс-міліціонерів або їхню бездіяльність. Розслідуємо різні історії і інформуємо вінничан про реальний стан речей.

І паралельно зі збором даних на сайті Нацполіції, де у спеціальній формі кожен вінничанин може зареєструвати інформацію про міліціонерів-порушників, пропонуємо свої сторінки для оприлюднення даних про нечесних правоохоронців. Наші журналісти будуть готувати статті разом з потерпілими від свавілля системи вінничанами, правозахисниками, адвокатами.

Хочемо вірити, що заплющувати очі на публікації списків недостойних не будуть. Інформацію з відкритих джерел мають збирати аналітики Департаменту Нацполіції і передавати членам атестаційних комісій на місця. Далі – діло за рішенням комісій. У них працюватимуть представники громадськості та після співбесіди голосуватимуть за або проти подальшої роботи кожного сьогоднішнього правоохоронця.

Відео дня

Перший список, який не можна не згадати напередодні переатестації, запропонувала надрукувати правозахисниця Євгенія Закревська. Це прізвища тих працівників міліції, які брали участь у фальсифікації кримінальної справи проти вінницького правозахисника Дмитра Гройсмана.

20minut.ua слідкував за розслідуванням сумнозвісної порно-справи засновника Вінницької правозахисної групи, який не дожив до виправдального вироку. Не всі із тих працівників міліції, чию роботу цей вирок фактично визнав нечесною, сьогодні ще у погонах. Як свідчить документ, надісланий Євгенією Закревською в редакцію, керівники звільнилися в запас та пішли з міліції у зв’язку зі скороченням штатів, але нижчі рангом - і зараз працюють.

Виправдали і визнали невинуватим у поширенні порнографії Дмитра Гройсмана 12 серпня 2013 року. Відтоді зворотної реакції не почалося – нікого не покарали за обшуки у незручної для системи людини, його допити, суди. Нагадаємо, що справа Гройсмана розглядалася два з половиною роки. Було 73 засідання. До виправдання правозахисник не дожив тиждень. 5 серпня серце його зупинилося.
 

"Кожний злочин має своє ім’я"

 Світлана Побережець,
правозахисниця,
вдова Дмитра Гройсмана

- Фігурантів справи Гройсмана та й усіх інших справ прекрасно знаємо і будемо впливати на їх переатестацію. Особисто я не буду намагатися потрапити в атестаційну комісію, тому що це буде конфлікт інтересів. Якщо кожен, хто став жертвою злочину в нашій країні, піде в комісію, буде занадто багато бажаючих… Вінницька правозахисна група впливатиме на рішення атестаційних комісій через пресу, шляхом звернень до членів комісії з подачею всіх матеріалів. Такого роду процеси мають бути публічними, якомога відкритішими. Кожний злочин - має своє ім’я. Але на систему не можливо вплинути кардинально. Тільки точково. Як не пройде переатестацію один, то пройде інший. Черговий раз громадськість буде кричати, що знає імена тих, хто є злочинцем і претендує на те, щоб захищати права людей у силових структурах, і поставлений там це робити за наші податки, але… Це дуже серйозний процес, який тільки таким чином (через переатестацію, - авт.) вирішити не можливо.

 


Як буде відбуватися переатестація колишніх міліціонерів в поліцейські, 20minut.ua писала тут. А щоб дізнатися, яким чином можна зареєструватися для участі в атестаційних комісіях, перейдіть за цим посиланням. Графік переатестацій поліцейських оприлюднили нещодавно. У Вінниці процес почнеться у липні



 

Нонік В. В.

 

  • начальник УМВС України у Вінницькій області, генерал-майор на момент обшуку в офісі ВПГ і порушення кримінальної справи проти Дмитра Гройсмана.
  • Саме його стараннями справа Гройсмана була передана до суду з метою добитися позбавлення волі правозахисника.
  • Звільнений.


Кучера Ю. М.

  • тоді начальник Управління боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми Департаменту кримінальної міліції МВС України, генерал-майор.
  • Організував фальсифікацію кримінальної справи проти Гройсмана і обшук в офісі ВПГ з метою вилучити особисті справи біженців із Сомалі, які отримували юридичну допомогу від ВПГ, повідомляли в інтерв’ю про схеми їх потрапляння в Україну і участь у цих схемах СБУшників, прикордонників, прізвища співробітників міліції, які отримували від цих біженців винагороду і супроводжували їх по території України.
  • Звільнений.


Гречанюк А. В.

  • тоді заступник начальника відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України у Вінницькій області, майор.
  • Доручив експерту Іллі Безбаху провести дослідження і експертизу вмісту ЖЖ Di-mur.
  • Звільнений.


Перцатий С. В.

  • тоді начальник сектору відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України у Вінницькій області, а тепер оперуповноважений в тому ж відділі.
  • Брав участь у проведенні обшуку в офісі ВПГ.


Черевко В. Ю.

  • тоді співробітник Департаменту по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми МВС України, майор.
  • Брав участь у проведенні незаконного обшуку в офісі ВПГ.
  • Звільнений.


Галецький В. В.

  • оперуповноважений відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України у Вінницькій області, старший лейтенант.
  • Брав участь про проведенні незаконного обшуку в офісі ВПГ.


Хорзов А. І.

  • тоді начальник слідчого управління УМВС України у Вінницькій області.
  • Керував «розслідуванням» кримінальної справи проти Гройсмана. Написав аташе по юридичних питаннях США, щоб заблокувати обліковий запис правозахисника в ЖЖ.
  • Звільнений.


Солдатов О. Б.

  • слідчий управління УМВС України у Вінницькій області.
  • На підставі дослідження експерта Безбаха порушив кримінальну справу проти Гройсмана. Розслідував її. Доручив експертам обласного художнього музею провести експертизу ЖЖ Di_mur, на підставі чого пред’явив підозру Гройсману в розповсюдженні порнографії і нарузі над державними символами.


Руденко Д. С.

  • слідчий, начальник відділу слідчого управління УМВС України у Вінницькій області.
  • Розслідував справу проти Гройсмана, пред’явив йому звинувачення в розповсюдженні порнографії і нарузі над державними символами, склав обвинувальний акт, передав його в прокуратуру.


Плотницький О. М.

  • старший оперуповноважений відділу внутрішньої безпеки Вінницької області.
  • Проводив службову перевірку за фактом проведення незаконного обшуку в ВПГ. Не знайшов порушень у діях співробітників управління по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС України у Вінницькій області, і в діях слідчих теж.


Прудиус С. П.

  • заступник начальника відділу внутрішньої безпеки Управління боротьби з організованою злочинністю МВС України, підполковник.
  • Затвердив висновок за результатами перевірки законності дій співробітників міліції під час обшуку офісу ВПГ.






Читайте також: 

Затяжное и без результата: как расследуют дело про Гройсмана

Дмитро Гройсман помер. "Так не чесно! Ти нам потрібен!"

Биография Дмитрия Гройсмана, написанная его другом

Последнее слово Дмитрия Гройсмана: «Если суд сочтет меня виновным, я требую для себя самого сурового наказания»

Дмитрий Гройсман достоин стать “Почетным гражданином Винницы”


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Порно-справа Вовы Гройсмана ??
  • Анонім

    Автор чітко порушує принцип невинуватості особи (працівників поліції). У своїй статті Наталія констатує, що конкретні особи винні у вчиненні серйозних злочинів, зазначаючи при цьому прізвища. Однак усі ці особи не визнані судом винними. Більше того, автор закликає до активних дій до таких осіб.

    З цього випливає декілька негативних наслідків:

    1. Кожен із цих поліцейських може подати в суд на редакцію, і такий суд виграє.

    2. Автор порушує п. 4 Кодексу журналістської етики, відповідно до якого журналіст не може називати людину злочинцем до відповідного рішення суду.

    Larisa Poluluakh reply Анонім

    я так розумію, що в статті наведені факти, які вже озвучувались неодноразово в судових засіданнях і названі особи жодного разу цього не опротестовували. зараз настав час?

    Дарья reply Анонім

    А як вони можуть бути злочинцями якщо покривають один одного. Звісно ніхто нічого не докаже.  Можливо хоч завдяки цій переатестації щось випливе та ми дізнаємось які вони насправді.

    Bogdan Severin reply Анонім

    звідки їм про це знати, це ж 20хв.

    гірше 33 анала..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up