На Замостянській вже працюють онлайн-табло з рухом транспорту

На Замостянській вже працюють онлайн-табло з рухом транспорту
Увімкнули всі шість табло на Замостянській. Але поки інформація про актуальний час прибуття транспорту не є коректною на 100%
  • Біля зупинок трамвая на Замостянській увімкнули шість електронних табло.
  • На них можна побачити похвилинний графік руху транспорту: показує через скільки приїде трамвай, і коли очікувати наступний вагон.
  • У «Вінницякартсервісі» кажуть, що система все ще тестується, тому інформація про прибуття транспорту може бути «некоректною».

На зупинці трамвая біля РАЦСу побачили, що електронна табличка стала показувати графік руху транспорту. Половина екрану зайнята під соціальну рекламу, де розповідають про «Картку вінничанина».

А нижня половина екрана відведена під похвилинний графік транспорту: зліва — час, коли приїде трамвай, по центру — назва маршруту, а праворуч — час, коли приїде наступний трамвай цього ж маршруту.

Відео дня

Технічний директор «Вінницякартсервіс» Олег Іванов розповів, що на Замостянській увімкнули всі шість табличок, які розставлені біля зупинок трамвая.

— Вони під’єднані до мережі та показують реальний час прибуття трамваїв на зупинку. Для цього отримує дані з GPS, які встановлені у бортах транспорту. Але електронні табло все ще проходять тестування. Налагоджуємо роботу GPS у всьому транспорті. Тому деякі борти можуть не показуватися коректно по часу, — говорить Іванов.

Помітили, що в сонячну погоду на екрані нічого не видно. Доводиться підходити майже впритул до таблички, щоб роздивитися, коли під’їде трамвай. Чи можна це виправити?

— Яскравість та контрастність зображення налаштована вже по максимуму. Крім того, конструктивна особливість табло в тому, що на екрані ще є матова плівка. Якщо її прибрати, то в ясний день це буде наче «дзеркало»: замість графіка руху людина бачитиме тільки себе, — відповідає технічний директор.

За його словами, дизайн елементів на онлайн-табло ще будуть переробляти. Зроблять це згодом, оскільки зараз в пріоритеті апаратна частина і налаштування програмного забезпечення системи.

Першим електронним табло стала конструкція біля тролейбусної зупинки на Театральній. Але воно досі показує електронну версію паперового графіка руху. Чому так?

— До того електронного табло будуть підключені GPS-трекери з тролейбусів, автобусів та маршруток. Зараз збираємо дані по їхньому графіку руху, щоб коректно показувати інформацію на табло. Тому це ще в процесі, — відповів технічний директор «Картсервісу» Олег Іванов

Наприкінці червня, нагадаємо, у Вінниці погодили установку ще 44 онлайн-табло біля зупинок в різних районах міста. На оприлюдненій мапі було помітно, що більшість табличок поставлять біля зупинок на Вишеньці, в Центрі міста. Тяжилову, Старому місту та Замостю дістанеться лише кілька штук, про що в матеріалі.

Як пояснили у «Вінницякартсервіс», обладнання до цих табло вже повністю у Вінниці. А поставити їх всі одразу поки неможливо, через організаційні та бюрократичні затримки, пов’язані з отриманням дозволів на підключення до електромереж.

Опитування

Чи потрібно ставити онлайн-табло біля зупинок у Вінниці?

Читайте також:

«Зняло гроші за трамвай о третій ночі». Вінничани скаржаться на роботу валідаторів

З 1 серпня для школярів і студентів почне діяти знижка на проїзд у громадському транспорті

Картку вінничанина можна поповнити з рахунку мобільного телефону

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Людмила Колесник

    В городе нужно установить GPS, как в других городах Украины это было более удобно для пассажиров.

    Maksim Ismaylov reply Людмила Колесник

    Людмила Колесник вы слепые? Там написано, что GPS установлены
  • Benya Raiderman

    Трамвай каждых 5 минут здесь, толку не вижу никак) Уж лучше бы где-то на площади Школьной был какой-то или Хутор Шевченко
  • Jon Walker

    Колхозстайл
  • Игорь Марущак

    А чому на Замостянській?Встановіть на зал.вокзалі звідки їде транспорт в усі кінці міста щоб гості міста краще орієнтувались.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up