На вулицях Вінниці почав їздити новий VinLine. На якому буде маршруті?

На вулицях Вінниці почав їздити новий VinLine. На якому буде маршруті?
Фото: Валерій Старжинський з фейсбук-спільноти «Транспорт Вінниці »
  • У соцмережах пишуть, що у місті їздить новий тролейбус VinLine. Машина проходить випробування, щоб отримати від комісії дозвіл на експлуатацію.
  • Очікується, що в середині червня тролейбус №047 вийде на продовжений маршрут «Муніципальний ринок - Вишенька», повідомили у транспортній компанії.
  • Крім того, готують до випуску ще один VinLine з номером «048». Які є особливості у цих тролейбусів?

У спільноті «Транспорт Вінниці» пишуть, що на вулиці міста виїхав новий тролейбус VinLine.

«Зустрічайте перший у цьому році виготовлений тролейбус PTS-12 VinLine №047. Це третій тролейбус вінницького виробництва, який може їхати автономно до 25 км. Для комфорту пасажирів в салоні є Wi-Fi, порти для підзарядки смартфонів тощо. Після завершення випробувань новинка вийде на маршрут 12А», — написав адміністратор спільноти Валерій Старжинський.

Поставлять на новий маршрут

Випробування триватиме близько двох тижнів, розповів у коментарі журналісту «20хвилин» гендиректор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко.

Відео дня

— Більшу частину цього часу займає підготовка дозволів: висновок державної комісії, видача свідоцтва про експлуатацію тощо. Очікуємо, що 12-15 червня новий VinLine №047 вийде на маршрут, — каже керівник транспортної компанії.

Допис адміністратора спільноти «Транспорт Вінниці» Валерія Старжинського

Однак новий тролейбус поїде не за маршрутом №12А, а за маршрутом №15 «Муніципальний ринок - Вишенька».

— Попередньо, вирішили поставити на маршрут №15 «Муніципальний ринок - Вишенька». Він буде продовжини по Батозькій, в бік Липовецької. Бо там пасажири також просять громадський транспорт. Ми якраз займаємось затвердженням нової схеми руху. Спробуємо і подивимось, як воно буде, — розповів Михайло Луценко.

Для 12А теж буде транспорт

Підсилить змінений маршрут №15 і ще один VinLine №048. За словами гендиректора транспортної компанії, машина вже зроблена, незабаром почнуть її випробовувати.

— Щодо маршруту №12А, то і на ньому будуть нові тролейбуси. Ми запланували зробити сім одиниць VinLine протягом цього року, — сказав Луценко.

Салон у нового тролейбуса такий же, як і в попередніх VinLine

На маршруті №12А «Гніванське шосе - Немирівське шосе» нині один з найбільших інтервалів руху: час між рейсами — 1 година 28 хвилин, повідомляє портал «Вінницький трамвай».

Взяли кредит на 35 млн грн

Щоб зібрати нові тролейбуси VinLine вінницьким транспортникам дозволили взяти кредит в «Укргазбанку». За документом, який ухвалили на сесії міськради, розмір позики — 35 мільйонів гривень, строк погашення — 5 років, відсоток річних — 12,5%. Кредит взяли під заставу майна ТТУ — п’ять трамваїв VinWay, шість тролейбусів VinLine та вісім автобусів ATAMAN. Ми також дізнались, для чого місто бере кредит, а не складає тролейбуси виключно за бюджетні кошти, про що ось тут.

До кінця 2021 року вінницькі транспортники запланували скласти сім VinLine

Як відомо, вінницькі транспортники складають VinLine з різних запчастин: кузов від білоруського МАЗу, ризький двигун, вінницька інформсистема тощо. Всі запчастини постачатиме в 2021 році броварська компанія «Політехносервіс», яка, до речі, і сама виробляє PTS-12, які візуально є близнюками наших VinLine.

Тролейбусне депо, нагадаємо, планують перенести у інше місце через забудову нового мікрорайону.

 

Читайте також:

Кияни продадуть запчастини для нових VinLine на 50 мільйонів гривень

До кінця травня у Вінниці буде ще два VinLine. На який маршрут їх пустять?

На виробництво п’яти VinLine хочуть взяти кредит. Застава — муніципальний транспорт

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Елена Савченко

    Також можете ознайомитись з умовами надійного кредиту, позики та будь-які вирішення фінансових питань https://client2.ru/c49843

  • Таня Вавилова

    К гадалке не ходи - на Вишенку 😄

    Ирина Хонякина reply Таня Вавилова

    Tanya  Vavilova Прикольно, що другий кінець "Мун.ринок".... Хто туди їздить?!
  • Ols Kat

    Дякую братньому бiлоруському народу за те, що продали нам такий прекрасний тролейбус

keyboard_arrow_up