На Тяжилові приведуть до ладу парк «Інтеграл». Ціна робіт — майже мільйон

На Тяжилові приведуть до ладу парк «Інтеграл». Ціна робіт — майже мільйон
  • Паркова зона на околиці міста цього року отримає нове місце для прогулянок і відпочинку. 
  • За 942 тисячі гривень в парку «Інтеграл» мають зробити нову пішохідну доріжку, поставити лави і тренажер для воркауту. 
  • На реалізацію цього проекту мешканці району чекають вже два останніх роки

Департамент комунального господарства міськради 30 червня опублікував тендер на капремонт зони благоустрою по вулиці Чехова. Йдеться про парк «Інтеграл», оновлення якого оцінили у 942 тисячу гривень.

Парк має площу понад шість гектарів. Але, судячи з документації, підряднику доручать відновити його невелику частину. Отож, робітники повинні будуть зробити 83 позицій, про що вказано в технічному завданні до проекту. А саме:

  • Прокласти наново пішохідні доріжки через парк;
  • Поставити десять лавок, стільки ж урн, чотири бетонних круглих столи з напівкруглими лавками;
  • Облаштувати на території тренажери для занять вуличною гімнастикою — InterAtletika Воркаут S831.9;
  • Змонтувати електромережу, дев’ять ліхтарів та систему під відеонагляд, в якій буде три камери.
  • І засіяти газон на території, площею 545 квадратних метрів.

Підрядника мають визначити 9 липня, а завершити всі роботи по благоустрою — потрібно у строк  до 29 жовтня 2020 року.

Відео дня

Благоустрій парку «Інтеграл», нагадаємо, є проектом, який переміг на міському конкурсі «Бюджет громадських ініціатив-2018». 

Візуалізація проекту благоустрою «Інтегралу»

Проте його реалізація затягнулася майже на два роки, оскільки певний час на Тяжилові хотіли створити Палац спорту.

Оновлення «Інтегралу» поставили на паузу і ось так це тоді пояснював місцевий депутат Роман Андронійчук, який також є співавтором проекту.

— Ми чекаємо готового проекту по спортивному комплексу, щоб дізнатися, скільки він займатиме місця, з якого боку, в якій кольоровій гамі. Аби не перероблювати благоустрій парку «Інтеграл» по кілька разів. Однозначно, благоустрій парку буде. Але трохи згодом, — говорив раніше Андронійчук.

Проте з будівництвом Палацу спорту не склалося: обрахованих 90 мільйонів гривень (за держпрограмою, по 30 мільйонів давали місто, область і держбюджет) виявилося недостатньо, щоб збудувати арену-трансформер на 2500 місць.

У 2020 році в ОДА представили новий проект — тепер вже пропонували на тому місці побудувати кілька невеликих комплексів ангарного типу.

Зокрема, басейн з 10-ма доріжками на 50 метрів і 680 місць для глядачів; мультифункціональний спортмайданчик для міні-футболу, гандболу, волейболу, баскетболу та греко-римської боротьби і ще 680 місць для глядачів. А також критий тенісний корт зі 150 сидячими місцями й кілька тренувальних зал загального призначення.

Чиновники сказали, що проект готовий, кошторисна ціна — 194 мільйони гривень, але на це не дали фінансування в держбюджеті. Тому поки спорткомплекс на Тяжилові відклали у «довгий ящик».

У цьому році, нагадаємо, зроблять капремонт парку «Хімік», що на Замості.

 

 

Читайте також:

Небандитський Тяжилів. Як змінюється мікрорайон

На Тяжилові будують дитячий садок на 110 місць. Що там буде і коли закінчать роботи?

Червоні вітрила Вінниці: на Тяжилові поставили клумбу-корабель «Мрія»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • N.B.

    От спорткоплекса за 60 млн до облаштування парку за 1 млн с месяц прошел))
  • Петро Штахета

    А кому він там треба? В країні криза, підвищіть зарплати простим бюджетникам, хай куплять дітям м'яса

    Стас reply Петро Штахета

    Было бы все так просто. Обычно у нас бюджетники внизу работают за копейки, а гнилое чинушье чуть повыше из тех же бюджетников списывает на свои зарплаты деньги из бюджета в три хлебала +2 внеочередных премии. Как самые бедные бюджетники были на мели, так там и останутся. У нас народец состоит из гнилых поколений и скоро тут мало что изменится. Тащим карму быдлюков.
  • Ols Kat

    Таке враження, що нема нiякої кризи, в мiстi вистачає тролейбусiв, всi городяни без проблем добираються на роботу... Одна лише проблема - паркiв у Вiнницi малувато

    Стас reply Ols Kat

    Украинцы не прошли проверки на вшивость на прошлых выборах и слишком многие люди внутри и за границами разочаровались и махнули рукой. Учитывая, что почти никто и не мычит наблюдая все нарушения законов новой властью весь прошлый год, то за такое стадо никто и не впишется. Разве что попутно, в ключе собственных интересов.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up