Новий сквер, театр та парк. Як зміниться Тяжилів у 2018 році?

Новий сквер, театр та парк. Як зміниться Тяжилів у 2018 році?
  • Завдяки активності місцевих жителів Тяжилів продовжує змінюватися. Цього року тут вже роблять нові зони відпочинку
  • Незабаром — відремонтують Літній театр в цьому районі. У планах — оновлення парку «Інтеграл» та побудова спортивної арени. 
  • Хоча в жителів є нарікання до якості цих ремонтів

«Промзона», «Гоп-район», «Бандитський» — що тільки не кажуть про Тяжилів, але район розвивається. Із 2016 року тут почали робити нові дороги, чистити озера, ставити кращі дитячі майданчики, будувати нові зони відпочинку. Про це ми розповідали у матеріалі «Небандитський Тяжилів. Як змінюється мікрорайон».

У 2018-му на район є нові плани: будівництво нового скверу, відродження Літнього театру. А ще намір облаштувати нову зону відпочинку в парку «Інтеграл» та звести Палац спорту… на 2500 місць. Хоча в місцевих жителів є зауваження до якості робіт.

«Недороблене озеро»

Цього року мають закінчити всі роботи навколо озера, що знаходяться поблизу автостанції «Східна». Його ремонт триває з літа 2016 року.

Відео дня

Порожнє, засмічене озеро поступово змінили на повну водойму з доріжками, дитячим майданчиком та новим освітленням.

Попри це в місцевих жителів є нарікання на роботу будівельників.

— Будівельники не працюють. Увесь минулий тиждень їх не було, — сказав Володимир Корпало. — Багато сміття, яке ніхто не прибирає. Річку позаду дамби не почистили.

Фото Володимира Корпала

Подивилися чи на місці є робітники, 2 травня. Поблизу озера знайшли чотирьох чоловіків, що були зайняті замішуванням цементу.

— Люди кажуть, що ви не працюєте. Скаржаться на вас, — казав до робітників журналіст.

— Краще б прийшли та допомогли, а не скаржилися, — обурювалися будівельники. — Були ми тут увесь минулий тиждень. Тільки першого травня не працювали.

Про завершення всіх робіт, що стосуються Тяжилівського озера, стверджує очільник департаменту комунального господарства Володимир Ніценко.

— Усі роботи, що були за проектом — зроблені. Намул з озера ми зібрали, вода є. Виконали благоустрій пляжної зони, дамби та зробили поблизу дитячий майданчик, — сказав Ніценко.

А от зі сміттям проблеми є, що підтверджує депутат з цього округу Роман Андронійчук. Мешканці будинків поблизу озера намагаються боротися своїми силами — виходять на суботники, останній з яких був 1 травня.

— Щоб сміття не накопичувалося будемо контролювати роботу «Ековіну», працівники якого прибирають територію навколо озера, — сказав Андронійчук. — По можливості прибираємо самі. І сміття з річки також збираємо. Але захаращене русло треба прибрати та почистити спеціальною технікою. На це потрібен додатковий проект та кошти, про що поки не йдеться. Будемо працювати й в цьому напрямку.

Сквер чи готель?

Непокоїть Володимира Корпала з Тяжилова, що будують поряд з озером.

— Там зробили якесь коло з бордюру, проклали доріжки, — сказав Володимир. — Люди кажуть, що там збудують готель чи паркінг.

Як пояснив Андронійчук, неподалік від дитячого майданчику дійсно є приватна ділянка, площею 2,6 сотки. Власник хотів там збудувати готель, але у мерії не дозволили, бо у людини немає всього пакету документу. Він розказав, що саме зараз будують:

— Це буде сквер. Нинішний дитячий майданчик відремонтують та додадуть ще гойдалок. Поряд збудують ще один дитячий майданчик для малих діток. Дорогу від Ватутіна у двори — розширятимуть та зроблять тротуар з велодоріжкою. Від проїжджої частини дитячі майданчики відділятиме огородження. Ще за планом є оновлення освітлення, створення клумби, висадження дерев та встановлення лавок. Але ще раз наголошую — нові майданчики, доріжки приватну ділянку оминають, — сказав депутат.

Дитячий театр та центр розвитку

На Тяжилові, у 80-х роках минулого століття діяв невеликий Літній театр. У подвір’ї будинків на Ватутіна, 34, 36, 44 та Москаленка, 40 стояла невелика сцена, де читали вірші, влаштовували фестивалі творчості та виступали вихованці дитячих гуртків.

Місцеві жителі забажали відродити театр, подали проект  на «Бюджет громадських ініціатив» та отримали підтримку. За 200 тисяч гривень театр буде знову в цьому районі.

Нині у цьому подвір’ї стоїть кам’яний фундамент та кілька лавок. Але, за словами депутата Володимира Онофрійчука буде оновлення сцени, нове освітлення та лавки.

— Зараз триває узгодження з головним архітектором Вінниці (Олександр Рекута - авт.) передпроектної пропозиції. За сприятливих умов вже в червні-липні цього року буде й відкриття театру. Бажаємо максимально швидко реалізувати цю ініціативу.

І на цьому, як сказав депутат, мешканці Тяжилова не планують зупинятися.

— Ми знову подамо проект на «Бюджет громадських ініціатив» про створення дитячого центру розвитку сімейного типу. Він буде в комунальній власності та належатиме громаді міста. І діти матимуть можливість безкоштовно відвідувати гуртки, — сказав Онофрійчук.

Палац спорту поряд з парком «Інтеграл»

Ще в кінці минулого року міський голова Сергій Моргунов розказував, що на Тяжилові поряд з парком «Інтеграл» запланували будівництво спортивної арени на 2500 місць.

За його словами, палац спорту зможе приймати змагання з баскетболу, футзалу, волейболу тощо й можна буде використовувати для проведення концертів. З того часу — більше немає інших подробиць. Як пояснив директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець, зараз виготовляють проект на Палац спорту.

— Після дізнаємося кошторис будівництва, оберемо через «Прозорро» виконавця робіт. Але швидкість та взагалі їх виконання залежатиме від фінансування, — сказав Кравець.

Через нову спортивну арену відкладається благоустрій парку «Інтеграл». Проект облаштування нових доріжок, освітлення та зон для відпочинку в цій місцині переміг на «Бюджеті громадських ініціатив» у 2017 році. Вартість робіт — 860 тисяч гривень.

Так зараз виглядає парк «Інтеграл»

— Зараз роботи по благоустрою не проводяться, проект на паузі. Ми чекаємо готового проекту по спортивному комплексу, щоб дізнатися, скільки він займатиме місця, з якого боку, в якій кольоровій гамі. Аби не перероблювати благоустрій парку «Інтеграл» по кілька разів. Однозначно, благоустрій парку буде. Але трохи згодом, — сказав депутат Роман Андронійчук.

Візуалізація проекту благоустрою «Інтегралу»

Раніше в мерії казали, що створення Палацу в Тяжилові коштуватиме 90 мільйонів гривень. Його побудують протягом двох років.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up