На Шимка хочуть звести три нових будівлі. Тривають обговорення

На Шимка хочуть звести три нових будівлі. Тривають обговорення
Фото ілюстративне
  • У мерії оголосили про початок нових громадських слухань. На них обговорять проєкт детального плану території, між вулицями Шимка, Клена та залізничними коліями. Цим документом, зокрема, пропонують створити три нові будівлі в цьому районі. Які саме і хто замовник?

На сайті Вінницької міської ради 16 лютого розмістили повідомлення про нові громадські слухання. На них обговорять проєкт Детального плану території, обмеженої вулицями Максима Шимка, Юрія Клена та залізничними коліями. Що пропонують змінити?

Подробиці щодо забудови

Це не будуть житлові висотки. 

«Територія, на яку розробляється детальний план, передбачається для будівництва торговельно-офісних будівель», — читаємо з пояснювальної записки до документа.

Відео дня

Територіально нові об’єкти будуть розміщені за нинішньою адресою Шимка, 7. Тут пропонують: 

1) нинішню торговельно-офісну будівлю реконструювати (з нинішніх 1727 кв.метрів збільшити до площі 2415 кв.метр); 2) побудувати ще дві торговельно-офісні будівлі: висотою один (площею 1001,87 кв.метри) і два поверхи (з площею 323,41 кв.метри).

Орієнтовне розташування нових торговельно-офісних центрів

У підвалі першої торговельно-офісної будівлі мають зробити протирадіаційне укриття, площею 550 кв.метрів.

Очікується, що в цих приміщеннях працюватимуть 65 людей. А поблизу цих торговельно-офісних центрів створять 67 паркомісць.

Також детальним планом території передбачається встановлення (будівництво): майданчиків з підземними контейнерами збору сміття; велопарковок; електрозаправної станції на 2 машино-місця; пожежних щитів; комплектної трансформаторної електропідстанції; очисних споруд поверхневих стічних вод.

Графічного плану до цієї документації немає. Натомість посадовці підвантажили низку документів, з яких дізналися хто є власником майбутніх торговельно-офісних будівель.

Кому належать будівлі та земля

Отож, комплекс будівель та споруд на Шимка, 7 донедавна належав споживчій кооперації «Вінницька заготівельно-збутова База». У червні 2021 року вони продали склади, адмінбудівлю, прохідну та будівлю туалету з загальною площею 3 тисячі 68 кв.метрів споживчому товариству «Росинка». Вартість угоди: 5 мільйонів 306 тисяч гривень.

Землю, на яких споруди знаходяться, «Вінницька заготівельно-збутова База» орендувала: 0,92 гектара за 299 тисяч гривень на рік (це 3% від нормативно-грошової оцінки цієї земельної ділянки). 

Цей договір оренди переуклали з «Росинкою». І для нового орендаря, через зростання нормативно-грошової оцінки землі (була 9,9 млн грн, а стала — 12,6 мільйона - авт.), збільшили вартість оренди: 379 тисяч гривень на рік.

У квітні 2023-го споживче товариство «Росинка» ліквідували. Натомість його бенефіціари заснували нову фірму — товариство «Росинка СВ», яка є правонаступницею споживчого товариства. Основний вид діяльності теж не змінився: «68.20 Надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна».

Засновниками фірми є Людмила Михайлишена, Володимир Куликов, Олександр Левченко. Для Михайлишеної та Левченка «Росинка СВ» — це єдина діюча компанія.

А от Володимир Куликов, за даними YouControl, має у власності 60% фірми «КВС Груп» (займається наданням в оренду майна, є замовником будівництва торговельно-офісної будівлі на Коцюбинського, 2). 

Ще він є головним бухгалтером товариства «Вітеком» (до червня 2021 року власницею цієї компанії була дружина мера Вінниці Наталія Моргунова). І керує компанією «Ритон» (власник фірми — Володимир Кожухівський. Є бізнес-партнером відомого у місті підприємця Сергія Капусти).

Коли будуть слухання

А в підсумку, замовником розроблення детального плану території визначено департамент архітектури та містобудування Вінницької міської ради. Розробником проєкту детального плану території є ФОП Геннадій Мальований, вказано на сайті міської ради.

Там же зауважили, що пропозиції та скарги приймаються у письмовій формі департаментом правової політики та якості Вінницької міської ради за адресою: м. Вінниця, вул.Соборна, 59, телефон 59-51-55 або за допомогою електронної пошти: [email protected] до 17 березня 2024 року. 

Анонімні пропозиції не розглядатимуть: у повідомленнях вказуються прізвища, імена, по батькові, місце проживання та ставиться особистий підпис фізичної особи. А юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи.

«Публічні обговорення відбудуться 18 березня 2024 року о 17.30 у Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат», що розташований за адресою: вул. Театральна, 15 у місті Вінниця», — йдеться в оголошенні.

А шостого березня, нагадаємо, у «Квадраті» будуть обговорювати план з проєктом нової забудови на Старому місті.

 

Читайте також:

Які зарплати та статки у керівників комунальних підприємств Вінниці (ОНОВЛЕНО)

Спустилися до Пирогова на сідницях — Протезований військовий перевірив Вінницю на доступність

Для вінничан пропонують новий тариф на холодну воду — які розцінки?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Galina Blanka

    Думаючі земляки 50+! не пускайте дітей робити в ці новостройки за 3 коп., лиш горя наживуть, човпе щоночі. На відро ячки має кожен, бараболю посадим, вода у криниці, яблук, вишень, аличі під вікном і на пустирі море. З голоду не спухнем.
  • Galina Blanka

    Людоньки мої, житлове хай будують, а все останнє ні. Чим менше всяких псевдомагазинів і псевдоофісів настроять, тим буде тихіше. Нам треба жити. З того світу ні на якій мові вже не балакаєш.
  • Наталия

    Якщо не почнуть будувати лінії оборони,то кацапи все заберуть.
    Скільки нам потрібно тих торгових центрів
  • Дядюшка Мюллер

    Без вінницьких бариг не обійшлося.

keyboard_arrow_up