На околиці Старого міста планують збудувати котеджне містечко

На околиці Старого міста планують збудувати котеджне містечко
  • Впритул до СТО на вулиці Грушевій хочуть збудувати 21 зблокований житловий будинок. Це будуть трьохповерхові таунхауси з вбудованими гаражами. Але наразі усе це на стадії обговорення. Як долучитися?

На сайті міської ради опублікували оголошення про нові громадські слухання. На них будуть обговорювати проєкт Детального плану території обмеженої вулицями Грушева, Шепеля, Молодіжна і провулками Добрий і Молодіжний у Вінниці.

З документації читаємо, що площа земельних ділянок, які зачіпає проєкт детального плану (визначає планувальну організацію та розвиток території - авт.) складає 5,37 гектара та знаходиться на південній околиці Старого міста.

Загалом під зону дії цієї документації підпадають 39 земельних ділянок в комунальній та приватній власності. Переважна більшість цих земель уже забудована приватними будинками, висотою 1 і 2 поверхи.

Відео дня

Хоча запланували й нову забудову: впритул до СТО «Омега Автотранс TIR» пропонують звести 21 зблокований житловий будинок з вбудованими гаражами.

Розподіл території по забудові

Отже, проєктним рішенням передбачили побудову 21 таунхаусів, висотою до трьох поверхів. Загальна площа під забудову — 1612 кв.метрів.

Тут буде 21 квартира (ймовірно, двоповерхові - авт.), 21 гараж, вбудований у перший поверх будівлі. І ще заплановані майданчики для тимчасового паркування на сім автомобілів.

Зблоковані житлові будинки матимуть автономне опалення і гаряче водопостачання. Їх приєднають до існуючих комунікацій (електрика, газ тощо). А, зокрема, гілку каналізації, що пролягає під територією проєктування будинків, доведеться перенести за межі ділянки.

Ще 597 кв.метрів території запланували під озеленення, щоб створити зону відпочинку для мешканців цього мікро-містечка. Із зони таунхаусів мають прокласти окремі заїзди-виїзди на вулицю Грушеву і до провулка Молодіжній. Мешканців цієї території повинні будуть забезпечити дорогами, тротуарами, велодоріжкою, вуличним освітленням, майданчиками для відпочинку. 

Житиме менше, ніж 200 людей

Вочевидь, територія котеджного містечка буде огороджена і матиме ворота.

Очікується, що у 21 зблокованому будинку житимуть 191 людина (це попередній розрахунок, який робили на підставі середнього розміру домогосподарства у 2,5 особи). 

І хоча тут житиме менше ніж 200 людей, проєктанти все ж пропонують звести додаткову школу і дитсадок в мікрорайоні Старе місто. Адже за їх розрахунками, у цьому котеджному містечку житиме щонайменше 15 дітей дошкільного віку та 22 школярів.

Червоним виділили місце, де буде будівництво. Лінією окреслили орієнтовні межі усього детального плану території

А от створення укриттів на цій території не передбачено. Цитуємо, що радять фахівці: «для 100% забезпечення захисними спорудами населення необхідно запроєктувати будівництво споруд подвійного призначення із властивостями протирадіаційного укриття, місткістю 171 людина, що відповідатимуть вимогам ДБН В.2.25-97 «Захисні споруди цивільного захисту».

Коли та де будуть слухання

Замовником розроблення цього детального плану є департамент архітектури та містобудування Вінницької міськради. Розробником проєкту — товариство «Просторове планування».

До 5 березня приймають пропозиції та зауваження у письмовій формі. Їх потрібно надсилати на електронну пошту [email protected].

«У повідомленнях вказуються прізвища, імена, по батькові, місце проживання та ставиться особистий підпис фізичної особи. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції не розглядаються», — додають в оголошенні.

Самі ж слухання відбудуться 6 березня о 17.30 год у Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат», що розташований за адресою: Вінниця, вулиця Театральна, 15.

Жителям Вінницької міської громади, які братимуть участь у слуханнях, при собі необхідно мати паспорт громадянина України (тимчасове посвідчення громадянина України — для осіб, недавно прийнятих до громадянства України).

 

Читайте також:

На місці колишнього готелю «Південний Буг» поновили будівельні роботи

Вінницьке метро: 55 років тому пропонували пустити трамвай під землею

Незаконне будівництво на «Вінницьких Мальдівах». Дізналися продовження цієї справи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • AK

    За чий рахунок каналізація, трансформатор? Сподіваюсь, не коштом платників податків?
  • Георгій

    За вікіпедією хатинки для багатих а не бідних. Все як завжди. В теперішній новітній Україні.

    AK reply Георгій

    Хіба то будинки? Шпаківні якісь... Але сюди стільки понаєхало, що і це розлетиться як пиріжки.
  • 🍀⚜Liliya⚜🍀

    Собак вже усіх там потруїли??
  • Надя

    Хапать,хапать и на счета за границей.Война не помеха(((

keyboard_arrow_up