На Поділлі побудують новий дитсадок. Опублікували візуалізацію об’єкта

На Поділлі побудують новий дитсадок. Опублікували візуалізацію об’єкта
За опублікованим ескізним планом, новий садочок на Поділлі матиме кілька приміщень подвійного призначення. Відтак, у них можна буде влаштувати укриття для дітей та персоналу закладу
  • Щоб визначитись, який дитсадок можна побудувати в мікрорайоні Поділля, міська влада проводила архітектурний конкурс.
  • До претендентів ставили чимало вимог, серед яких найбільшим викликом стала щільна забудова району та невелика земельна ділянка, що вимагало нестандартних архітектурних рішень.
  • Журі обрало переможця: це команда з Чернівців із проектом дитсадка «Бешкетники». Яким він буде, можна роздивитись на візуалізації.

У Вінниці визначили переможця архітектурного конкурсу проєктів на спорудження дитячого садочка в мікрорайоні Поділля.

Про це повідомили в департаменті архітектури та містобудування міськради.

Найбільшим викликом для команд-претендентів, зазначили посадовці, стала щільна забудова Поділля. Адже земельна ділянка, виділена під зведення садочка, обмежена за площею і вимагала нестандартних рішень.

Відео дня
Проєкт дитсадка «Бешкетники» від команди-переможця конкурсу з Чернівців, ФОП Хілько Наталія Олексіївна

Також серед основних вимог до проєктантів були й інклюзивність, зручність розташування груп, наявність ігрових та спортивних майданчиків, і що не менш важливо укриттів, які б відповідали нормам та стандартам.

Крім того, в департаменті архітектури відзначили фасадні рішення, які запропонували для дитсадків представники різних команд-конкурсантів.

«Від стриманих фарб нордичного стилю до яскравого різнобарв’я у стилі улюбленого конструктора дітвори. Але, окрім естетичного вигляду, садочок має повністю відповідати освітнім цілям. Саме на цьому акцентували увагу представники журі, яке очолила заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович», — зауважили в дописі на facebook-сторінці департаменту посадовці.

2 місце, проєкт «Легосад» від Архітектурно-проектувальної майстерні «Плясовиці»

Сама ж Якубович зауважила, що не будуть зволікати із реалізацією проєкту-переможця — дитсадку «Бешкетники» — адже цей заклад потрібен місту та його маленьким мешканцям.

— Його спорудження матиме змішане фінансування: і міського бюджету і інвесторів, яких ми будемо долучати, але зараз найголовніше завдання обрати концепцію дитячого садочку і тут треба слухати й фахівців галузі освіта, і архітекторів, щоб знайти золоту середину, яка була б найкращою, — підкреслила Галина Якубович.

3 місце, проект Kindergarten «Hello», МКП «Вінницький муніципальний центр містобудування та архітектури»

А вам, який з цих трьох проектів дитсадка найбільше подобається? Пишіть відповіді у коментарях!

Раніше, нагадаємо, ми розповідали про плани розбудови Вінниці на 2023 рік. У цьому матеріалі, зокрема, йдеться і про будівництво нового дитсадка в Академічному.

 

Читайте також:

Що не так з містобудівною реформою — аргументи «за» і «проти» закону №5655

Бюджет Вінниці-2023. На що витратять 5 мільярдів гривень наших грошей?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Николай Фефелов

    Побудують і передадуть в часні руки
  • Ирина Пилипенко

    1-й
  • Люба Павельчук

    Все найкраще дітям.
  • Наталия Онищук

    Краще б муніципальне житло знесли! Корупціонери, побудували для потребуючих, а тепер продають половину квартир ці потребуючі🤦‍♀️🤦‍♀️

    Natasha Makarova reply Наталия Онищук

    Так это в любом муниципальном доме так. Себе кусочек через посредников, крошки - по назначению,  и все нормально у градоначальников. Вы не знали?

keyboard_arrow_up