На околицях Вінниці планують побудувати чотири заводи. Що про це відомо?

На околицях Вінниці планують побудувати чотири заводи. Що про це відомо?
Фото в матеріалі: facebook-сторінка Андрія Очеретного, vmr.gov.ua
  • Чотири компанії хочуть взяти участь в розбудові індустріального парку «ВінІндастрі».
  • На ділянці, площею 13 гектарів, планують побудувати виробничі потужності, де робитимуть будівельні матеріали, пристрої для фарбування, надміцні мішки та альтернативні види палива.
  • Скільки створять робочих місць? Що відомо про ці компанії? Які вигоди отримують громада та інвестори від індустріальних парків?

У Вінниці завершили пошук інвесторів, які побудують свої промислові об’єкти на території індустріального парку «ВінІндастрі». Про це на своїй facebook-сторінці повідомив заступник міського голови Андрій Очеретний.

«Днями відбулося підписання Меморандуму про порозуміння між Вінницькою міською радою та компанією «БаДМ», яка є провідним продавцем на фармацевтичному ринку України», — написав він.

Скільки у нас промислових парків

Індустріальний парк є територією, яка виділена у місті для промислового розвитку.  Вінницькі індустріальні парки зосереджені на околиці міста, в кінці Немирівського шосе. Це Вінницький індустріальний парк, Вінницький кластер холодильного машинобудування (UBC GROUP) та Вінтер спорт (HEAD GROUP). А наприкінці минулого року міська рада створила ще один — «ВінІндастрі», теж на Немирівському шосе, з площею 13,086 гектарів.

Відео дня

Тут, за рішенням депутатів, можуть бути такі підприємства:

Очікуваний розмір інвестицій — від 1 до 5 мільйонів доларів на один гектар землі. За прогнозами міської ради, в цьому індустріальному парку вдасться створити 800 робочих місць. Будівництво та запуск в експлуатацію нових заводів очікується в термін до 2028 року.

Які вигоди отримують інвестори та місто

Учасники індустріального парку отримують низку преференцій

Зокрема, звільнення від пайової участі, пільги на імпорт з країн-членів Світової організації торгівлі, звільнення від мита (в залежності від типу обладнання і майна), пільги на земельний податок, мінімальна орендна ставка тощо.

Для чого місту потрібні індустріальні парки, пояснював міський голова Сергій Моргунов:

«2018 рік — в індустріальному парку «Вінницький кластер холодильного машинобудування» запрацювало нове підприємство «Грін Кул», а це нові робочі місця (наразі тут працює близько 650 людей), а також  надходження до бюджету. 

2021 рік — група компаній HEAD почала будувати свій завод у межах парку «Вінтер Спорт» (інвестор планує створити 1200 нових робочих місць).

2022 рік — компанія «ЮПаркс» взяла в управління Вінницький індустріальний парк з метою створення унікального агрофудтехкластеру (передбачено створити близько 2000 нових робочих місць)», — писав мер на своїй facebook-сторінці.

Хто подав заявку на членство у «ВінІндастрі»

Як повідомляли на початку матеріалу, четвертий промисловий парк заповнений на 100%. Тут планують побудувати свої виробничі потужності чотири компанії. Хто вони та що про них відомо?

FIREWOOD. Компанія, зареєстрована у Вінниці. Її керівником Олексій Формагей. Ця фірма займається виробництвом промислового обладнання для сушіння, накопичення і транспортування сировини, такої як стружка, тирса, технологічна щепа, обапол, обзол, включаючи також перероблення паливних дров.

Також підприємство виробляє пакувальні матеріали для продукції різного роду — серед них «біг-беги» — величезні мішки, які витримують чимале навантаження та використовуються в сільгоспі.

В індустріальному парку FIREWOOD планують налаштувати виробництво «біг-бегів» (перший етап, який планують ввести в експлуатацію у 2023 році), а також виробництво ліній обладнання для виготовлення альтернативних видів палива (2 етап, який введуть в експлуатацію у 2024 році).

На новостворені виробничі потужності планують найняти до 200 людей. У Вінниці в компанії вже є два цехи, на яких працюють 50 людей. 

«СмартЛайн». Компанія, зареєстрована у Вінниці. Керівником є Олександр Бебех. Фірма спеціалізується на виробництві обладнання для порошкового фарбування металовиробів: автоматичні лінії порошкового фарбування, автоматизовані камери з пістолетами-напилювачами, лінії попередньої підготовки, конвеєрні системи, печі полімеризації, гальванічне обладнання тощо.

На території «ВінІндастрі» це підприємство хоче побудувати виробничо-складські приміщення з адмінбудівлями. Загальна площа — до п’яти тисяч квадратних метрів. Кількість робочих місць, які будуть тут створені, близько 120.

«Візарді». І ця компанія також має вінницьку прописку. Створена в лютому 2023 року. Її очолює Вячеслав Ковальчук. 

Компанія спеціалізується на металообробці в галузі будівництва і сільського господарства. На території промислового парку хоче побудувати завод, де вироблятимуть будівельні металоконструкції, оздоблювальні конструкції в новобудовах, корпусні щитові та електрощитові тощо.

Загалом компанією «Візарді» буде створено близько 120 нових робочих місць.

«БаДМ». Остання компанія, яка долучилася до індустріального парку «ВінІндастрі».

І на відміну від попередніх учасників, ця фірма не є вінницькою — зареєстрована у 2002 році, в місті Дніпро. Керівником є Дмитро Бабенко. Має вид діяльності — гуртова торгівля фармацевтичними препаратами.

На території промислового парку товариство хоче збудувати торгово-офісний складський комплекс. Загальна площа сягатиме 12 тисяч квадратних метрів. На базі нового приміщення будуть працевлаштовані 250 людей.

Раніше, нагадаємо, ми розповіли історію підприємця, який хоче зробити ресторан у 100-річних вінницьких підземеллях.

 

Читайте також:

Де вінничанам отримати безповоротну фінансову допомогу: п'ять грантів на бізнес

Вінницькі науковці створили цукрову кукурудзу зі смаком яблука та кавуна

«Заплатили у три рази дорожче». Уже продали вісім спиртзаводів, скільки ще залишилося?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Читач68

    це не  заводи а сборочни цеха.завод  це  де вчать и з нуля  збирають  детали.и  зарплата  буде  та же 10000 и вимог  до тебе як  до модели  журнала vogue  так  що  якби не прикривали  олигархи свои  зворовани  десятилиттями доходи в ввиди  побудови цього непотриба  никого ви цим  не  облапошите кроме  визжащих патриотив .ця краина приречена.тут проблема  в народови.вин ничого  не вимагае их все влаштовуе. амбиций ноль.тильки  скрита  злоба на себе на владу.на польшу  що там краще.и так  безкинечно.а потом  бац  сорок  куча  болячок  ликування ноль и все по електроннім рецептам.и все по кругу
  • Robert Micadaro

    Які будуть зарплати у еквіваленті долара, євро або злотих?
  • Светлана Андрейчук-Комар

    А де ділись ті, що були. Причому не один і не два
  • Віктор Томчук

    Клас кому война а кому …..

    Віктор Томчук reply Віктор Томчук

    як  написано повідомлення від  кицак

    Оксана Іщенко Терпка reply Віктор Томчук

    Віктор Томчук потрібно спочатку купити словника, щоб знати що немає слова -сначала

    Валерий Юраш reply Віктор Томчук

    Нина Кицак про що ви говорите такий був завод,на 45,де подівся,1600людей скоротили

    Віктор Томчук reply Віктор Томчук

    Треба сначала вкладати в зсу щоб закінчилась война( а потом

    Нина Кицак reply Віктор Томчук

    Віктор Томчук інвестори будуть свої гроші вкладати,,для ввнничан робочі місця,економіку потрібно піднімати.

keyboard_arrow_up