Де вінничанам отримати безповоротну фінансову допомогу: п'ять грантів на бізнес

Де вінничанам отримати безповоротну фінансову допомогу: п'ять грантів на бізнес
  • Фінансової підтримки для розвитку бізнесу під час великої війни з'явилося багато. 
  • Є також кілька варіантів для підприємців, як залучити безповоротну фінансову допомогу. 
  • Розповідаємо про п'ятірку грантових програм. Та пояснюємо що потрібно, аби отримати кошти на розвиток чи створення власної справи.

До 250 тисяч на малий бізнес

Грант від 50 тисяч до 250 тисяч гривень від урядової програми на створення або розвиток власного бізнесу можуть отримати кожен українець/ка. Ви маєте бути майбутнім підприємцем, діючим ФОП або юридичною особою. Зараз триває вже четвертий етап подачі заявок. Триває він до 26 березня.

Загальний бюджет цієї урядової програми до кінця 2023 року – 1,8 млрд гривень. Заяви приймаються онлайн через «Дію». Час подання заяви орієнтовно 20 хвилин, як читаємо на сайті «Дії». 

Подати заявку можна онлайн. Для цього:

Відео дня

Якщо ж у вас виникають проблеми з подачею заявки дистанційно, то ви можете прийти на консультацію у найближче відділення Ощадбанку.

«Рішення про надання гранту приймає Державна служба зайнятості, перевіривши заяву уповноваженим банком та розглянувши ваш бізнес-план», — пояснюють у «Дії».

Грант можна витратити на: придбання обладнання; закупівлю сировини; орендну плату (не більше 25% від суми гранту) та лізинг обладнання.

На створення або розвиток переробних підприємств

Це грант від держави, кошти з якого можна витратити на нові проєкти у сфері переробки. Подавати заявку можуть майбутні підприємці, діючі ФОП або юридичні особи. Кінцевий строк подання заяв 31 березня. 

Розмір гранту до 8 млн гривень, за умови створення не менше 25 робочих місць. Рішення про надання гранту приймає Міністерство економіки, перевіривши заявку уповноваженим банком та ваш бізнес-план.

Подати заявку треба через «Дію» - ТУТ. Окрім заповнення заяви, потрібно ще прикріпити бізнес-план за формою. Витратити грант можна на витрати, пов'язані з:

Грант від USAID

Можна також отримати грант від програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Це безповоротна фінансова допомога для проєктів подвійного призначення. Фонд надає грантову підтримку проєктам, які працюють у сферах: оборона, кібербезпека, інфраструктурна відбудова, охорона здоров’я, освіта.

Грант надається у розмірі до 35 000 доларів США. Подати заявку можна ТУТ. Триває приймання заявок до 24 липня 2023 року. 

Фінансування бізнесу ветеранів

Мікрофінансування запустив Український ветеранський фонд. Ветерани/ки та члени їхньої родини можуть отримати 20 тисяч гривень на купівлю товарів та обладнання для ведення власної справи. 

Подавати заявки можуть: ветерани, ветеранки, дружина, чоловік, батько, матір, дитина (у тому числі усиновлена) учасника чи учасниці бойових дій, а також загиблих захисників.

Подати заяву можна до завершення воєнного стану. На цю програму загалом виділили 10 мільйонів гривень. Фонд може профінансувати 500 учасників, наразі прийняли заявки від 162.

Як читаємо на сайті ветеранського фонду, якщо ваша заявка відповідає вимогам, після перевірки документів і схвалення — ви отримаєте кошти впродовж 10 днів. 

Заповнити заявку можна ТУТ. 

Грант на теплицю

Ви можете надіслати заявку щодо отримання гранту на розвиток тепличного господарства. Для отримання гранту вам потрібно заповнити заявку в «Дії» (ТУТ) та додати до заяви скановану копію проєкту будівництва модульної теплиці разом з кошторисною документацією. Заява має бути підписана розробником проєкту.

Якщо ж у вас виникають проблеми з подачею заявки дистанційно, то ви можете прийти на консультацію у найближче відділення Ощадбанку.

Розмір гранту становить:

Але не більше 70% вартості проєкту.

«Ви можете отримати грант, якщо земля у вашій власності або у правокористуванні не менше ніж 7 років. Також ви маєте створити від 14 робочих місць на 1 га площі модульної теплиці», — пояснюють у «Дії».

Читайте також:

Як вберегти банківську картку та не стати жертвою шахраїв: поради поліцейських

Намагався отримати 250 тисяч від держави. Вінничанин розповів про участь в програмі «єРобота»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up