«Заплатили у три рази дорожче». Уже продали вісім спиртзаводів, скільки ще залишилося?

«Заплатили у три рази дорожче». Уже продали вісім спиртзаводів, скільки ще залишилося?
Серед чотирьох спиртових підприємств, проданих торік на аукціоні, Барський спиртокомбінат
  • Серед об’єктів малої приватизації в області найбільшу ціну дають за спиртові заводи.
  • З 11-ти підприємств спиртової галузі уже продали вісім.
  • Коли виставлять на аукціон ще три?

Торік в області провели 12 аукціонів об’єктів малої приватизації. Від їх продажу виручили 266,3 мільйона гривень. Такі цифри повідомили в регіональному відділенні Фонду держмайна України (ФДМУ).

Найбільше коштів виручили від продажу спиртових заводів.

П’ятеро претендували на 170-річний завод

У 2022-му у приватні руки перейшли Барський, Гайсинський, Тростянецький та Юрковецький підприємства спиртової галузі. До приватизації вони входили до державного концерну «Укрспирт». 

Відео дня

Керівник регіонального відділення ФДМУ у Вінницькій та Хмельницькій областях Андрій Маркевич уточнив, що загалом в області нараховувалося 11 спиртзаводів. З них вісім уже приватизовані. Три, що залишилися, готують до приватизації на нинішній рік.

На аукціони будуть виставлені Бджільнянське, Мартинівське та Чечельницьке спиртові підприємства.

Раніше ця галузь належала державі. У 2020-му її дозволили приватизувати.

Одним з перших продали на аукціоні Немирівський спиртзавод. За нього покупець заплатив 55 мільйонів гривень. Його придбала фірма, яка відома під торговою маркою Nemiroff. Це найвища ціна, яку заплатили покупці у порівнянні з іншими такими само підприємствами.

Під час торгів найбільше зросла ціна на Овечацький спиртовий. Підприємству уже понад 170 років. Воно знаходиться у селі Дружне Калинівської громади. Овечаче це стара назва села. Її змінили у 60-х роках минулого століття на Дружне. Але завод зберіг назву.

За підприємство виторгували суму у 2,7 рази більшу у порівнянні зі  стартовою — 53 мільйона гривень. Купити його мали намір п’ять учасників торгів.

У нинішньому році приватизація спиртових заводів буде закінчена. І не тільки в області. Загалом в Україні залишилося продати ще 26 підприємств. Їх готують до приватизації. Про це йдеться на сайті ФДМУ.

Готують 56 об’єктів

У нашій області, крім трьох названих спиртових заводів, продаватимуть у 2023 році ще 53 об’єкти малої приватизації. Планують виручити за них загалом п’ятсот мільйонів гривень.

Один з найбільших є авіаційний завод. У  переліку значаться різноманітні будівлі колишніх закладів соціальної сфери, культури, побутові приміщення.

Так, 14 лютого відбудеться аукціон з продажу 2-поверхової адмінбудівлі у Козятині. Загальна площа 288 квадратні метри. Стартова ціна 231 тисяча гривень.

Приміщення знаходиться при в’їзді у місто за адресою: Козятин, вул.Довженка,18.

Пропозицію на участь можна подати до восьмої години вечора 13 лютого 2023 року, повідомляють на сайті регіонального відділення ФДМУ.

 

Читайте також:

«Хочете ідею на отримання гранту?» Народним майстрам і майстриням пропонують кошти

Небагатолюдно, хоч завжди є світло та тепло. Що змінилося у «пунктах незламності» Вінниці

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (30)
  • Boos Boos

    Слідуюча на черзі земля, якщо вже не почали торгуваьи
  • Олеся Лесик

    Піздец,все розкрадають
  • Yuri Khytryy Alena

    Нужно завод
  • Оксана Щаслива

    Це наш барський спирт завод порізали,так як хліб завод,мали свіх хліб ,булочки,а тепер з відусіль возят хліб,так напевно дишевше...
    Камень на камню не лишили ,зозібрали і продали,там орки бомблят ,а тут свої неможут наїстися злодії.

keyboard_arrow_up