«Хочете ідею на отримання гранту?» Народним майстрам і майстриням пропонують кошти

«Хочете ідею на отримання гранту?» Народним майстрам і майстриням пропонують кошти
Марія Савчинська з Клембівки на Ямпільщині своє вміння вишивки передала доньці, їхні роботи замовляють з різнич куточків країни і навіть з-за її меж
  • Інформація для тих, хто займається народними промислами.
  • Майстрів запрошують до участі у конкурсі відродження культурної спадщини українців.
  • Що для цього треба?

Український культурний фонд (УКФ) пропонує підтримку народним майстрам і майстриням. Для них започаткована грантова програма підтримки  нашої культурної спадщини. У місті й області немало людей із золотими руками. Йдеться про творчість у царині вишивки, ткацтва, лозоплетіння, різьблення, художньої обробки металу.

Що унікальніше заняття, то більше шансів здобути перемогу. Втім, це тільки припущення. Охочі можуть претендувати на грант від УКФ.

Детальна інформація про грантову програму розміщена на сайті фонду. Пропонуємо стислий виклад, як долучитися до творчого змагання.

Відео дня

Найважливіше — придумати, у який спосіб майстер чи майстриня може передати своє вміння молодому поколінню.

Зверніть увагу: у поданій заявці варто описати, від кого ви самі почерпнули знання про свій вид творчості, як його опановували, хто допомагав.

У кого є можливість, може популяризувати свої таланти онлайн, дистанційно. Мабуть, набагато цікавіше робити це у колі співрозмовників. Запрошувати молодь до себе у майстерню і т.д. Це важливий елемент у подачі заявки на конкурс. Організатори рекомендують уважно обдумати всі нюанси.  

Про мету програми організатори написали таким чином: підтримка проектів, спрямованих на дослідження, збереження, відновлення захист та популяризацію української культурної спадщини, що надалі сприятиме зміцненню сучасної української ідентичності та формування спільних цінностей українського суспільства.

Бюджет програми 35 мільйонів гривень. Подача проектної заявки на конкурс до 28.02.2023 (до 18.00 за київським часом). Конкурсний відбір: 01.03.2023 – 19.05.2023.

Реалізація проектів включно з поданням звітності: з дати підписання Договору про надання гранту Фондом, але не раніше 1 квітня, до 31.10.2023

Контакти: [email protected] 
 

Читайте також:

«Він мав би пам’ятати мій акордеон». Не тільки Степанець прославив четверту школу

Суди та постійна зміна власників: як формувався сучасний мікрорайон Тяжилів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up