На новий туалет біля Лісопарку готові викласти 1,5 мільйона гривень

На новий туалет біля Лісопарку готові викласти 1,5 мільйона гривень
Раніше поставили модульний туалет на проспекті Космонавтів. На нього витратили 1,3 мільйона гривень
  • Днями мерія оголосила тендер на облаштування громадської вбиральні на Хмельницькому шосе.
  • На вході до Лісопарку мають прокласти труби та встановити модульну вбиральню, вагою 3,5 тони.
  • За все готові заплатити 1,5 мільйона гривень. Чому так дорого і де є подібні туалети у Вінниці?

Департамент комунального господарства міськради оголосив тендер на облаштування туалету на Хмельницькому шосе. Очікувана вартість — 1 мільйон 576 тисяч гривень.

У технічному завданні написали, що хочуть від майбутнього підрядника за цю ціну: земляні роботи, прокладання 360 метрів труб для холодного водопостачання, каналізації, установка насосної станції, монтаж вбиральні, вагою 3,5 тони.

Після виконання цих робіт підрядник повинен буде відновити покриття тротуарів, поставити два євроконтейнери для сміття із навісами. 

Відео дня

До 21 серпня можна подати пропозиції, а з 25 серпня — проведуть аукціон, щоб визначити виконавця робіт. І в теорії, вартість цього об’єкту може знизитися, адже у «ProZorro» перемагає та компанія, яка запропонує найменшу ціну за виконання робіт.

Усе це з’явиться біля Лісопарку: раніше мерія дала вихідні дані на проектування модульної вбиральні, яку розмістять ліворуч на вході до паркової зони.

Але чому громадський туалет коштує як трикімнатна квартира на Вишеньці? Раніше була ідея поставити модульний туалет в Лісопарку за 2,1 мільйона гривень.

— За проектом там облаштують всі комунікації: водогін, каналізацію, електромережу. Зараз цього в лісі немає, — коментував у 2018 році директор департаменту комунального господарства Володимир Ніценко. — Орієнтовно 60% кошторису — це облаштування нових комунікацій для вбиральні. Тому і прораховано, що увесь проект, а не тільки вбиральня, коштують понад два мільйони гривень.

Подібну конструкцію поставили на другій черзі проспекту Космонавтів, навпроти «Прозорого офісу». Він зроблений з нержавіючого металу, стіни утеплені, вбиральня опалюється. І ним можуть користуватися люди з інвалідністю. А також передбачене місце, де мами можуть замінити підгузки своїм дітям.

Щоправда, з двох кабінок, які є в цьому туалеті, нині працює тільки одна — двері до іншої заблоковані, а купюроприймач «горить» червоним світлом. На модульну вбиральню по проспекту Космонавтів витратили 1,3 мільйона гривень.

Ба більше, сам проспект, який був реконструйований всього 2-3 роки тому вже потребує ремонту: тут виламані USB-розетки, пошарпані лавки та «втомлені» дитячі майданчики. Про це в матеріалі: Від USB-розеток до собачих вбиралень: зібрали «промахи» вінницької інфраструктури

Опитування

Як ставитесь до облаштування громадських туалетів за понад 1 мільйон?

Читайте також:

За 200 метрів від Лісопарку зводять ЖК. Буде чотири будинки висотою до 16 поверхів

У Вінниці з’явився теплохід «Моя Ластівка». Його купив «Зеленбуд» за 1 мільйон гривень

Житло, набережна і причал. Опублікували план перебудови Коріатовичів між двома мостами

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Дмитро Вировой

    😳🤨
    А чого не 5 мільйонів??
    Жесть!!! Вартість біотуалету прирівнюється до вартості 3-кімнатної квартири.
    То вже може краще однокімнатну на першому поверсі викупити за пів мільйона гривень і з неї туалет зробити... замість магазину 😆😆
  • Svitlana Lankl

    Звичайно потрібно ставити, як в цивілізованих країнах, та він є безпечним і думаю з нержавійки, довго прослужить та платний, тобто гроші вернуться з часом. Треба будувати надійно, а не як велосипедні доріжки, вузькі та з бетонними тумбами поперек(навпроти трамвайного депо) 😭. Думайте про безпеку та стабільність, голови з мерії, тоді люди підуть за вами😍
  • Nord Kirsten

    Никто даже не стесняется распила)) нужник за 1.5 ляма, звиздец)) а расплачиваться бумажками, да? транспорт сделали весь исключительно по электронной оплате, а тут бумажками будет? Какая последовательная и прогрессивная власть
  • Oleksandr Holota

    за такі гроші можна 20штук поставити . якшо не красти

    Юрий Пархомчук reply Oleksandr Holota

    дерев"яних нужників для бидла можна й сотню наліпити. Зате розетки не рватимуть і унітази не покрадуть
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up