У Лісопарку хочуть поставити туалет за 2,1 мільйона гривень. Чому так дорого?

У Лісопарку хочуть поставити туалет за 2,1 мільйона гривень. Чому так дорого?
Алея в Лісопарку/фото з архіву "20хвилин"
  • У мерії хочуть облаштувати громадську вбиральню поблизу дитмайданчинку в Лісопарку
  • Заплановано прокласти комунікації, зробити благоустрій території та встановити громадський туалет з автоматичною оплатою.
  • Кошторис проекту в ProZorro — 2 мільйони 147 тисяч гривень. Чому так багато?

Ще в серпні 2016 року на галявині в Лісопарку зробили дитяче «містечко» з гойдалками, спортивними тренажерами, лавами і альтанками.

Через рік продовжили благоустрій Лісопарку — проклали нові доріжки, поставили нові лавки та освітлення. Але громадської вбиральні там досі немає. І наразі це хочуть виправити за кошти міста.

Як квартира на Поділлі

Департамент комунального господарства оголосив тендер на оновлення частини лісу: там заплановано влаштувати освітлення, прокласти комунікації, встановити лавку, урну. І поставити МАФ — модульну вбиральню з купюроприймачем. Проект оцінили в 2 мільйони 147 тисяч гривень. info

Відео дня

Така велика сума здивувала вінничан. У фейсбуку архітектор Віталій Плясовиця порівняв вартість туалету з 3-кімнатною квартирою на Поділлі. Виявилося, квартира дешевша за громадський туалет.

Скріншот допису Віталія Плясовиці/спільнота «Дизайн городской среды Винницы»

Чому так дорого? Про це запитали в очільника департаменту комунального господарства та благоустрою Володимира Ніценка.

— За проектом там облаштують всі комунікації: водогін, каналізацію, електромережу. Зараз цього в лісі немає. Ця вбиральня із зоною благоустрою буде розташована поблизу дитячого майданчику в Лісопарку. І найближча точка підключення мереж знаходиться поблизу онкодиспансеру, — казав Ніценко. — Орієнтовно 60% кошторису — це облаштування нових комунікацій для вбиральні. Тому і прораховано, що увесь проект, а не тільки вбиральня, коштують понад два мільйони гривень.

Яким буде туалет

У тендерній документації розписали технічні характеристики вбиральні. Її розміри: 2,5 метра — висота, 2,2 метра — ширина, 4,2 метри — довжина. На бічних стінах розташують рекламу типу «лайтбокси».

Скріншот з тендерної документації / prozorro.gov.ua

Вбиральня матиме дві «кабінки» з окремими входами — одне приміщення для загального користування, а інше пристосоване для людей з інвалідністю. Усередині будуть датчики руху для ввімкнення освітлення та вентиляції, сушарки, дзеркало, раковини, унітази з корозійностійкої сталі. Вхід закриватимуть антивандальні двері.

Користування туалетом буде платним і ця оплата буде здійснюватися через купюроприймач, без касира. Станом на зараз ціна за послуги майбутньої вбиральні невідома.

Скріншот з тендерної документації / prozorro.gov.ua

У документації вказаний орієнтовний графік робіт: з 23 липня до кінця листопаду 2018 року. Решту робіт виконають з квітня до травня 2019 року.

Наразі ще шукають виконавця робіт. Ймовірно, завдяки аукціону на ProZorro (де перемагає найнижча ставка учасників - авт.), вартість туалету в Лісопарку зменшиться.

Де будуть ще вбиральні

За словами Ніценка, модульна вбиральня в Лісопарку не буде єдиною такою в місті. Вже заплановано поставити схожі громадські туалети на проспекті Космонавтів (друга черга, навпроти Прозорого офісу «Вишенька») та в Центральному парку біля шахово-шашкового клубу.

— Наразі доробляється проект і плануємо подати його на тендер в ProZorro. Чому в цих місцях встановлять туалети? Бо у нас є численні звернення від вінничан про потребу вбиралень. Зокрема, в Центральному парку однієї вбиральні не вистачає. На Космонавтів — жодного громадського туалету, — розказав очільник департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко.

Нагадаємо, в Лісопарку хочуть продовжити благоустрій та прокласти нові доріжки в бік церкви баптистів, що на Максимовича.

Читайте також:

На Космонавтів поставлять громадську вбиральну. А де ще?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (48)
  • Женя Иванов

    сральник за 2 лимона.....они под шумок хотят завести туда коммуникации чтобы понаставить там мафов и прочей частной хрени 100%  за бюджетные деньги

    Олексій reply Женя Иванов

    Краще вже 2млн на «сральник», чим 0,3млн за картинки від «урбаністів» як буде площа біля книжки виглядати.
  • Юрий Бондарук

    На НАШІ гроші збудують, щоб потім з НАС брати гроші за відвідування)))) ну циркачі))) от видумщики)))
  • Михаил Станиславчук

    Просто немає слів, за 2 мільйони 170 тис. грн. там можна побудувати двоповерховий будинок, площею 150 кв. м. та зробити у ньому купу туалетів! Кошторис цього проекту складає максимум 500-600 тис. грн. Як завжди наша влада хоче нажитись на державних коштах!!! Працівники ГО "Доззоро"  зверніть увагу на цей проект!
  • Дмитро Новицький

    Для детей совка, привыкших срать в кустах. Причём, не только в лесу.

    З.А.Глядач reply Дмитро Новицький

    То вони і надалі сратимуть в кущах. Для них комфортний туалет-це нонсенс. А платний-взагалі дикість.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up