На Коріатовичів почнуть капремонт перехрестя. Ціна робіт — 12,8 млн грн

На Коріатовичів почнуть капремонт перехрестя. Ціна робіт — 12,8 млн грн
Фото: vmr.gov.ua
  • У місці, де понад рік була імітація кільцевої розв’язки, з наступного тижня почнуть робити капітальну конструкцію.
  • Буде часткове перекриття дороги, щоб замінити труби під землею, асфальт і зрізати кути в тротуарів для розширення перехрестя.
  • Хто генеральний підрядник цих робіт?

Міська влада Вінниці почала реалізовувати частину довоєнних планів: з наступного тижня візьмуться за ремонт перехрестя на Коріатовичів, де вже понад рік стоїть тимчасова кільцева розв’язка.

Відомо, що роботи мають виконати у «стислі терміни», капремонт передбачатиме заміну всіх підземних комунікацій та розширення перехрестя, а вартість робіт, за нинішніми розцінками, складатиме під 13 мільйонів гривень. Кому доручили виконання ремонту?

Більшість водіїв «за» коло

Рік тому на перехресті Оводова-Коріатовичів запустили кільцеву розв’язку: світлофори на перехресті вимкнули, а замість них поставили дорожні блоки, які імітують коло. У мерії захотіли перевірити, чи вдасться так зменшити затримки транспорту та завантаженість цього перехрестя.

Відео дня

«Припущення підтвердились на практиці. Після тестування кругового руху 70% опитаних автомобілістів відзначили зменшення заторів. Підтримали влаштування кругового руху і водії муніципального транспорту, які працюють на маршрутах, що проходять через це перехрестя», — сказав міський голова Сергій Моргунов, передає прес-служба міськради.

Наше опитування на сайті vn.20minut.ua також підтвердило, що більшість (43,4%) людей «за» кільцеву розв’язку.

Влада ще до війни планувала розпочати капремонт. Для цього провели тендер, 11 лютого обрали підрядника. Але 24 лютого розпочався широкомасштабний наступ росіян на Україну, тож плани відклали.

Однак капремонт перехрестя знову актуальний. Роботи, за словами міського голови, почнуть вже з наступного тижня.

«Завдання непросте – впоратись з реконструкцією у стислі терміни, аби мінімізувати незручності для містян. Наші вимоги до підрядника – швидкість та якість», — сказав Сергій Моргунов.

Хто підрядник і чи буде перекриття

Інтенсивність руху на цій ділянці не дозволяє перекрити її повністю, розказує директор департаменту комунального господарства і благоустрою Юрій Семенюк.

— Очікуємо, що роботи розпочнуть робити в першій половині наступного тижня. Буде часткове перекриття. Підрядник працюватиме і вдень, і вночі, щоб незручності для вінничан були нетривалими, — сказав журналісту Семенюк.

Також, за його словами, залишається чинним договір з тим підрядником, якого обрали в ProZorro 11 лютого. Це товариство «Агропродсоюз».

Компанія була створена у 2002 році, має вінницьку «прописку» та основний вид діяльності «Будівництво житлових і нежитлових будівель». Директором компанії є Юрій Студент. Він також є і власником підприємства, і це його єдина фірма, йдеться на порталі Opendatabot.

Компанія торгується за тендери ще з 2016 року і з того часу отримала підрядів на загальну суму 166 мільйонів гривень, про що відомо з системи clarity-project.info.

Серед найбільш знакових ремонтів, які доручали «Агропродсоюзу» — це облаштування флагштоку і благоустрій Замкової гори (10,2 млн грн), капремонт зони відпочинку на озері Миру, що біля Лісопарку (25 млн грн); будівництво частини огорожі навколо Центрального парку (4,4 млн грн), про що дізналися з DoZorro.

Які роботи входять в суму 12,8 млн грн?

А тепер «вишенька» на торті: вартість капітального ремонту перехрестя Коріатовичів-Оводова 12 мільйонів 830 тисяч гривень. 

У таку чималу суму нині входять наступні роботи: перекладання асфальту на проїзній частині та тротуарах; перекладка інженерних мереж; влаштування нового освітлення; перенесення, подалі від перехрестя, павільйонів на зупинках громадського транспорту; облаштування нових пішохідних переходів; пониження бордюрів та пандуси; озеленення, висадку нових дерев.

Варто зауважити, що крім кола по центру влаштують ще й напрямні острівці, на кожному з напрямків руху. А чого точно не буде, так це світлофорів: їх планують демонтувати на цьому перехресті.

Раніше, нагадаємо, ми розказували про наміри влади переробити перехрестя на Київській, в районі Пивзаводу.

 

Читайте також:

Платні парковки зроблять на десяти вулицях Вінниці. Де саме і як скоро?

Фіксація порушень повертається. У Вінниці запрацюють чотири камери (ПЕРЕЛІК АДРЕС)

Прибрати затори, а не створити нові. Що буде з перехрестям біля Західного автовокзалу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Толик Забаштанский

    Ду..ні від влади купуйте ракети і танки поки є час.нічого вас життя не вчить.чужими життями розраховуєтесь.
  • Юрий Лисовой

    Війна!!! Які ремонти? Ще мало накрали з бюджету.

    Maksim Ismaylov reply Юрий Лисовой

    Тарас Тимощук міська рада повинна забезпечувати нормальне життя для мешканців, які продовжуюють жити звичайним життям. Влада виділяє певні кошти на потреби ТРО, ЗСУ та загалом на гуманітарний штаб, який працює у нас на всю Україну. А також, місто прийняло 25 підприємств з різних регіонів країни, чим сприяє підтримці економіки. Саме тим ми й маємо відрізнятись від русні - ми підтримаємо обидва фронти, а не живемо в лайні та маємо «сілнейшую армію в міре»;)

    Тарас Тимощук reply Юрий Лисовой

    Maksim Ismaylov А волонтери , а прості люди мають відношення до ЗСУ? Ми зараз усі пов'язані однією бідою. Це не доцільно витрачати такі великі кошти. За них дійсно можна купити дуже багато корисніших речей для воїнів ЗСУ.

    Maksim Ismaylov reply Юрий Лисовой

    Юрий Лисовой ні, давайте як росіяни жити в занедбаному середовищі. Стабільна економіка, виконання планів, виплата зарплат людям, які будуть ремонтувати це перехрестя - це одна з наших перемог. А ось щодо розкраданню бюджету, то це до влади країни, яка до війни з армією аж нічого не робила, зате займалась великим крадівництвом) Міська влада ніякого відношення до ЗСУ немає. Вона може виділити гроші для ТРО, додаткових потреб армії, як це і зробили раніше.
  • Читач84

    Ми їздили по колу без розмітки,давайте збережемо кошти бюджету,їх і так немає,краще покрийте борги бюджетникам(садіки,школи,адміністрації...)обійдемось без реконструкції
  • Юрий

    Може на ці гроші придбати декілька Стінгерів чи Джавелінів?! Або Стугни та Корсари.

keyboard_arrow_up