Моргунов, Рубель і Сметана. Хто з вакцинованих отримає подарунки від міськради?

Моргунов, Рубель і Сметана. Хто з вакцинованих отримає подарунки від міськради?
Фото ілюстративне, з сайту newsgeorgia.ge
  • До кінця року в місті триватиме акція «Вакцинуйся. Збережи життя». Вінничан заохочують призами робити щеплення від коронавірусу.
  • Відтак, 19 жовтня провели перший етап розіграшу та обрали 30 потенційних переможців. Загальна кількість кандидатів на призи — понад 10 тисяч людей!
  • Варто зауважити, що призи — телевізори, велосипеди та автомобіль — придбали за кошти платників податків. На це з бюджету громади виділили 2,9 млн грн.

У Вінниці розіграли призи за щеплення проти коронавірусу. Перший етап розіграшу провели в приміщенні хабу «Місто змістів», 19 жовтня.

— Акція проводиться з метою стимулювання мешканців Вінницької міської громади до вакцинації проти коронавірусу, — розповів заступник міського голови Андрій Очеретний. — Сьогодні ми розіграємо 15 велосипедів та 15 телевізорів серед тих, хто зареєструвався до участі. Допущені до участі 10 тисяч 646 кандидатів.

Перелік учасників завантажили на сервіс random.org і за кілька секунд визначили перелік з тридцяти потенційних переможців.

Відео дня

Телевізори отримають:

  1. Іван Миколайович Татарінов
  2. Юрій Вікторович Рудик
  3. Олена Григорівна Бельцар
  4. Олена Миколаївна Мельник
  5. Марина Михайлівна Купреішвілі
  6. Анна Михайлівна Крамаренко
  7. Дмитро Григорович Миколайчук
  8. Тетяна Борисівна Короткова
  9. Олександр Вікторович Постернак
  10. Володимир Антонович Лудан
  11. Валерій Євгенович Сич
  12. Віктор Конович Ревера
  13. Володимир Васильович Панасюк
  14. Віктор Володимирович Козачок
  15. Баян Шапагатівна Басюк

Велосипеди отримають:

  1. Зоя Анатоліївна Рубель
  2. Василь Петрович Моргунов
  3. Юрій Мирославович Сметана
  4. Юрій Олександрович Усатюк
  5. Валентин Валентинович Кудря
  6. Людмила Анатоліївна Онипа
  7. Роман Григорович Липа
  8. Валентина Василівна Дидяк
  9. Олена Федорівна Трачук
  10. Тетяна Вікторівна Швейнова
  11. Максим Валерійович Шнайдер
  12. Артем Юрійович Пастухов
  13. Іван Сергійович Суприган
  14. Тетяна Іванівна Мельник
  15. Тетяна Степанівна Вестлунд.

У строк до 21 жовтня міські чиновники перевірять подані документи цих учасників, щоб пересвідитися, чи пройшли люди повну вакцинацію від ковіду (отримали дві дози).

— Ймовірно, на наступний день після перевірки призи будуть вручені, — зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний.  — Закликаю вінничан вакцинуватися. Ви знаєте, що Вінниця у жовтій зоні і нам потрібно зберегти цю тенденцію. А найголовніше, нам потрібно зберегти життя.

Коли будуть наступні розіграші

Акція «Вакцинуйся. Збережи життя» триватиме до 31 грудня. Ще заплановано два розіграші:

  • 15 листопада розіграють 15 телевізорів та 15 велосипедів;
  • 17 грудня — 20 телевізорів, 20 велосипедів та авто Toyota Corolla.

Ви все ще можете зареєструватись. Для участі треба, щоб у вінничанина (або у переселенця, що зареєстрований у Вінницькій міській громаді) була підписана декларація з сімейним лікарем, проведений повний курс вакцинації проти ковіду та вік 16+. 

Якщо маєте виконані всі ці умови, то треба зареєструватися в розіграші за цим посиланням або звернутися до «Прозорого офісу» з письмовою заявою.

Люди, які не отримали призи під час першого розіграшу, автоматично стають учасниками другого. І аналогічно для третього, останнього розіграшу. Натомість переможці в наступних етапах участі не беруть.

Варто зауважити, що призи для акції придбані за кошти платників податків. На це з бюджету громади виділили 2,9 мільйона гривень.

Призи за щеплення дають і в інших містах

Подібні заохочувальні акції відбуваються як в інших українських містах, так і за кордоном, писала наша журналістка Дарина Дідик.

В Івано-Франківську освітянам, які до першого вересня зробили хоча б одне щеплення від ковіду, підготували премію 1000 гривень. 

У Дніпрі вакцинованим містянам обіцяють знижки на квитки в кіно та місячний абонемент на проїзд у громадському транспорті.

У Мукачево, що на Закарпатті, серед вакцинованих мешканців міста розігрують автомобіль Renault Duster, 15 велосипедів, 15 електросамокатів, 15 телевізорів. На це виділили 1,2 млн грн з бюджету громади.

Навушники та фітнес-трекери розіграли між вакцинованими у Дарницькому районі Києва.

Подібні лотереї проводять і у країнах Європи. У Польщі ще першого липня почався розіграш, де кожна 2000-на людина гарантовано отримує 500 злотих. Щотижня розігрують 50 тисяч злотих, скутери, страхові ваучери, паливо. А щомісяця — два подарунки по 100 тисяч злотих і гібридне авто.

У Сербії ж перші сто вакцинованих людей у торговому центрі отримали ваучер на три тисячі динарів від одного з магазинів. А в іншому центрі вакцинації відвідувачів частували тушкованою дичиною.

Годувати людей у центрах вакцинації справа поширена. До прикладу, в Ізраїлі громадяни отримали у подарунок сік і продукти. При цьому у школах влаштували навіть справжні змагання: після скасування карантинних обмежень, вакциновані школярі могли отримати квитки на різні спортивні та культурні події.

У США однієї загальної програми заохочень. Наприклад, у Коннектикуті учасникам акції пропонували безплатні алкогольні напої у деяких місцевих ресторанах, а в Нью-Джерсі ще в травні першим вакцинованим мешканцям дарували сертифікати на безплатне пиво чи чарку міцного алкоголю в барі.

У Лос-Анджелесі подарунок був більш корисним — пакет з овочами й фруктами. У частині штатів людям за щеплення обіцяли подарункові карти або чеки на 50 чи 100 доларів. У Огайо кожного тижня відбувався розіграш мільйона доларів серед повністю вакцинованих людей.

Раніше, нагадаємо, розбиралися чому двоє вакцинованих вінничан опинилися в реанімації.

Опитування

Чи підтримуєте таке заохочення, як призи за вакцинацію?

 

Читайте також:

24 смерті та 261 новий випадок. Дані про COVID-19 по Вінниці та області

Привілеї для вакцинованих. Які бонуси можливі під час локдауну (ОПИТУВАННЯ)

Чи будемо робити третю дозу вакцини проти коронавірусу? Розбираємося у ситуації

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (46)
  • Alena Rusina

    Це не нормально,як
    завжди нас заохочуючи грішми та подарунками,питання,
    Що це за вакцина??????!!!!!!°°
  • 1

    Ну, Моргунов може виявитися і однофамільцем. Але підряд Онипа і Липа. Шнайдер  і Швейнова. Схоже на наявність мертвих душ в тому списку

    Ols Kat reply 1

    Не однофамiльцем, а однопрiзвищаником. Фамилия по-нашому прiзвище
  • Ki Ly

    Вот тебе и игра в кальмара! 🤣🤣🤣
  • Валентина Мельник- Далека

    Порадійте допоки живі...

keyboard_arrow_up