Молочна кухня досі не працює. Коли відновить роботу?

Молочна кухня досі не працює. Коли відновить роботу?
  • Заклад повинен був запрацювати ще позаминулого тижня. Але ремонт затягнувся.
  • Через які причини кухня досі не працює та коли чекати відкриття, розповів головний лікар “Центру матері та дитини”

На офіційну сторінку редакції  RIA/20minut у Фейсбук “Новини Вінниці  на 20хвилин” надійшло повідомлення від вінничанки Ярослави Соцької. Жінка попросила з’ясувати, чому не працює молочна кухня у місті.

“Департамент каже, що трубу прорвало, перед цим казали, що замерзла. Хоча ніяких робот по ремонту не проводять. А діти залишились без харчування”, - написала вона .

Раніше журналісти RIA/20minut вже писали, що молочна кухня припиняє свою роботу із 2 березня. Тоді обіцяли відновити роботу кухні на наступному тижні, проте сьогодні уже 16 березня, а кухня не працює до сих пір.

Відео дня

Володимир Присяжнюк, головний лікар міської лікарні “Центр матері та дитини”, розповів, коли чекати відновлення роботи молочної кухні.

—  У зв’язку із морозами на молочній кухні трапилась аварійна ситуація: замерзла каналізація. Під час проведення чистки цієї каналізації -  а вона там стара, їй стільки ж років, скільки самій молочній кухні - відбувся прорив каналізаційної системи, підвал був затоплений. Зараз підвал висох, а от будівля потребує заміни усієї каналізаційної системи. Бо структура каналізації будівлі така, що тепер потрібно проводити демонтаж значної частини підлоги, аби здійснити таку заміну. На теперішній момент приблизний кошторис ремонту складений, уже на тому тижні ми приступимо до виконання робіт.

Але сума ремонту - більше 30 тисяч гривень, за словами Присяжнюка - така, яка виводить на проведення торгів для визначення фірми, яка проводитиме підрядні роботи. А це значить, що час відкриття кухні може ще відтермінуватись.

—  Тримаємо все на контролі, повідомили людей, які замовляли там харчування. Але при всіх можливостях це так просто вирішити не можна. Тим більше, що ще буквально на тому тижні у підвалі буквально стояла вода, і зайти туди було фактично неможливо. Знов запустити молочну кухню в роботу у такому стані, як вона є зараз, ми не в змозі, це порушення санітарно-епідеміологічних норм. Бо може статися занесення інфекції в молоко і, як наслідок, - зараження діток.

Орієнтовно, початок робіт, як каже Володимир Присяжнюк, - наступний тиждень. Якщо відбудуться торги по визначенню підрядника, це затягнеться ще на 2 тижні - хто виграє, той буде працювати. Якщо вдасться почати ремонтні роботи на наступному тижні, то завершать їх орієнтовно за місяць - тоді ж одразу й відновить роботу молочна кухня. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up