Місцеві жителі vs. Любителі відпочинку. Кому має належати парковка біля садиби Пирогова?

Місцеві жителі vs. Любителі відпочинку. Кому має належати парковка біля садиби Пирогова?
Фото ілюстративне, www.drive2.com
  • До міськради подали одразу дві петиції стосовно стоянки біля музею Пирогова.
  • У одній петиції місцеві жителі просять заборонити в’їзд на парковку вночі, бо там шумлять дрифтери. А в іншій — автолюбителі просять цього не допустити, бо це не є розв’язанням проблеми з перегонами.
  • Варіант вирішення суперечки за парковку —  облаштування спецмайданчика — наразі владою не розглядається.

З інтервалом в один день до мерії подали дві петиції. У першій — мешканці приватного сектору біля садиби Пирогова просять обмежити в’їзд на парковку музей вночі:

«Щовечора там збирається справжня «банда», що вже не перший рік не дає спокою усім жителям прилеглих територій. Вони влаштовують нічні дискотеки з 22:00 до 05:00 зі своїх автомобілів і вуличні перегони. Прошу вас розглянути можливість встановлення шлагбаумів для закриття доступу на парковку музею у неробочий час (музей працює з 10:00 до 18:30). Це б унеможливило дані збори вночі, що зробить спальний район тихішим і безпечнішим», — пише Андрій Луньов.

Відео дня

Кільце та парковка біля музею Пирогова

Друга петиція стала відповіддю мешканцю приватного сектора від авто- і мотолюбителей. У ній Олександр Волков підкреслює, що парковка біля музею Пирогова — для всіх вінничан:

«Закриття цієї парковки не вирішить ніякої проблеми з шумом та спокоєм мешканців мікрорайону, оскільки проспект Юності та кільце так і залишиться для так названих перегонів.

Ми не «банда»! Ми такі ж мешканці міста! Якщо люди, які мають спільні інтереси, а головне це не алкоголь і не наркотики, то про які європейські цінності можливо говорити далі. Краще паркуватися на встановленому для цього місці, а ніж вздовж дороги», — пише Волков і пропонує міськраді розглянути такі питання:

  • Не закривати стоянку біля музею Пирогова;
  • Виділити для водіїв спеціальне безпечне місце для підвищення навичок;
  • Встановити більше сміттєвих баків на території цієї стоянки для вінничан та гостей міста.

Підтримати петицію місцевих жителів можна за цим посиланням. Зараз є 44 з 350 підписів. 

Підтримати петицію автолюбителів можна ось тут. Нині зібрали 234 з 350 підписів «За».

«Спецмайданчик» — сільгосп земля

Варіант вирішення суперечки — будівництво спецмайданчика чи відведення існуючого паркінгу під авто і мото змагання. Навесні 2019-го для цього подавали петицію до міськради, пропонували створити робочу групу для напрацювання концепції. На що у мерії відповіли:

«За інформацією Департаменту архітектури та містобудування міської ради, генеральним планом міста Вінниці визначена територія для проведення спортивних змагань (перегонів) в Північно-східній частині міста на Турбівському напрямку.

Стрілкою вказано місце розташування майбутнього автодрому (cкріншот map.vmr.gov.ua)

Також інформую, що відповідно до відомостей Державного земельного кадастру вищевказана для проведення змагань територія відведена з цільовим призначенням: для ведення товарного сільськогосподарського виробництва і передана у приватну власність», — йдеться у відповіді з підписом заступника міського голови Сергія Тимощука й порекомендували звернутися до обласної Федерації драгрейсінгу і дрифту (Повний текст відповіді).

Чи щось змінилося з того часу? Як розповіли у вінницькій мерії, над питанням виділення альтернативної території для аматорських змагань наразі не працюють. Попередня відповідь Сергія Тимощука про запроектовану ділянку для проведення змагань — залишилися без змін.

Суперечка триває роками

Нічні перегони та тусовки на околицях міста не є новим явищем — ще у 2017 році журналіст Микита Панасенко описував як і чому збираються дрифтери на кільці біля Електромережі та біля садиби Пирогова.

Один з учасників вуличних перегонів розповів, що обрали коло на Пирогова, бо більше ніде:

— Це єдине велике коло, на якому, якщо авто занесе, то воно нікуди не влетить. І ми там мало кому заважаємо. Єдине, готель «Гостинний двір», але від нього тільки іноді жаліються. Найближчі житлові будинки за ринком «Сатурн». Поїхати у Калинівку, де є майданчик для дрифту, любителі перегонів не можуть: не в кожного є 2000 гривень на вхід.

Нічні змагання на кільці біля Електромережі (скріншот з youtube-відео Nacker A.V.Martynenko)

Керівник обласної Федерації драгрейсингу і дрифту Андрій Гальчинський засуджував «аматорів», які наражають на небезпеку інших вінничан.

А водій Олексій Барчук, який брав участь в професійних перегонах та нелегальних заїздах на Електромережі, пропонував відкрити стоянки супермаркетів для любительських змагань, як це зробили у Львові, Києві та Одесі.

Опитування

Опитування: Як краще вирішити проблему «шумного кільця» біля садиби Пирогова?

Читайте також:

StarWay Vinnytsia: у місті з’явився трамвай з дизайном «Зоряних війн»

У Вінниці буде муніципальний евакуатор. А що там з новими парковками?

Мерія звернулась до поліції, щоб припинити парковку біля авторинку «Сатурн»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Юрий Бондарук

    Проблеми взагалі немає! Висмоктано з пальця! Вони нікому там не мішають!
  • Олександр

    треба гвозді випадково забути
  • Andrei Brts

    Потрібно на кругові поставити острівець безпеки і питання вирішиться само собою)
  • 1

    дал дал и ушел + кто в теме )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up