Мер Моргунов закликав вінничан дотримуватися карантину через коронавірус

Мер Моргунов закликав вінничан дотримуватися карантину через коронавірус
  • У фейсбуку опублікували звернення міського голови Сергія Моргунова, у якому він звернувся до вінничан щодо запровадження карантину через коронавірус COVID-19.
  • Зокрема, рекомендував батькам не пускати дітей на вулицю; бізнесу — припинити розважальні, культурні та спортивні заходи на час карантину. 
  • І ще розказав, що робить мерія, щоб боротися з пандемією.

На офіційній сторінці міського голови у фейсбуку опублікували його звернення. Зробили розшифровку його виступу. Щоб побачити відео — гортайте сторінку донизу.

— Шановні вінничани! Світ, Україна та ми маємо великі виклики через оголошену пандемію нового коронавірусу. Тому ми маємо адекватно реагувати на ситуацію: не панікувати, а бути свідомими і відповідальними не лише за себе, а й за оточуючих.

В Україні до кінця місяця запроваджені карантинні заходи. У Вінниці вже припинено навчання в усіх навчальних закладах. З понеділка припиняють свою роботу всі дитячі садки.

Відео дня

Звертаюся до батьків! Ваші діти мають бути вдома, а не в місцях масового скупчення людей.

Звертаюсь до роботадавців! З розумінням поставитись до працівників у кого діти дошкільного віку, переглянути графіки роботи, по можливості надати відпустки, організувати дистанційні форми роботи.

Закликаю бізнес та підприємців! На період карантину призупинити роботу усіх розважальних, культурних і спортивних закладів. Я розумію, що це важкий крок для вас. Але це світовий досвід у стримуванні коронавірусу.

Звертаюся до всіх вінничан! В першу чергу берегти себе та оточуючих і дослухатися рекомендацій лікаря. А тим, хто приїхав з країн, де зафіксовані спалахи коронавірусу, при перших ознаках респіраторних захворювань — слід звернутися до свого сімейного лікаря. У разі його відсутності — зателефонувати 103 або 15-60.

У жодному випадку не їхати до лікаря громадським транспортом, щоб не наражати на небезпеку інших. Лікар приїде до вас додому, і ні в якому разі не займатись самолікуванням.

Що робимо ми як міська влада? І як готуємося до боротьби з коронавірусом?

Ми посилили санітарну обробку та дезінфекцію громадського транспорту, «Прозорих офісів» та інших комунальних установ. Для медиків закупили засоби індивідуального захисту та формуємо резерв ліків, респіраторів, масок, захисних костюмів.

Сьогодні я дав доручення додатково закупити спеціальне медичне обладнання. Зокрема, апарати штучної вентиляції легенів для створення місць інтенсивної терапії у інфекційному відділенні міської лікарні №1. Дав доручення департаменту житлового господарства відпрацювати з управляючими компаніями (ЖЕК) та ОСББ питання посилення дезінфекції у під’їздах багатоповерхівок.

Ситуація у місті контрольована. Але хочу наголосити, що від дій кожного з нас залежить як ми впораємося з цим великим викликом. Бережіть себе, своїх рідних та близьких.

Як знизити ризик поширення коронавірусу? 

Для профілактики захворювання рекомендують дотримуватися стандартних рекомендацій:

В Україні, нагадаємо, зафіксували першу смерть від COVID-19. Померла 71-річна жінка з сусідньої Житомирщини. Тим часом, у Вінниці зафіксували першу підозру на коронавірус — 25-річна вінничанка повернулася з Польщі.

 

 

Читайте також:

Через 48 годин Україна закриває кордон для іноземців. На наших громадян чекає обсервація

У Вінниці запустили «гарячу лінію», де можна дізнатися все про COVID-19

Вінниччина отримала 50 тестів для виявлення коронавірусу

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Джек

    предлагаю временно всех пенсионерок посадить в карантин в отдельную зону.

    Ols Kat reply Джек

    а пенсионеров?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up